И вторият вот на недоверие не успя

Малко преди гласуването премиерът и много министри откриха нов музей

по статията работи: Петя Михайлова | 17.06.2011 | 13:05

Кабинетът на Бойко Борисов оцеля след внесения от опозицията втори вот на недоверие.

Гласуваха 196 народни представители – "за" бяха 70, "против" - 124, двама се въздържаха.
Гласуването започна с 20 минути по-късно, като това беше поредната процедура, която спъна вота на опозицията, след като вчера дебати на практика не се състояха, тъй като депутатите от Синята коалиция напуснаха залата.

Малко преди гласуването премиерът Бойко Борисов и много министри откриха новия музей на съвременното българско изкуство.

Вотът на недоверие беше внесен от Парламентарните групи на Коалиция за България и Движението за права и свободи и беше подкрепен от подписите на 68 депутати. Двете партии имат общо 75 депутати.

Най-общо мотивите бяха за провал в антикризисната политика. 

 "Целта е да се гласува недоверие на правителството и да се приложи конституционната възможност за предсрочни избори. Те са единственият изход от тежката социално-икономическа криза, в която се намира страната ни", пише в мотивите за вота.

Провалената антикризисна програма и мерки на правителството, цялостният провал в икономиката, антиевропейската политика в областта на образованието, науката и иновациите, провала в усвояването на Европейските фондове, тежките последици от управлението на ГЕРБ за хората, провала на ГЕРБ в местното самоуправление, са също сред основните теми за вота на недоверие.

Това е вторият вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов, след като самият премиер поиска вот на доверие преди няколко месеца.

Опозицията в лицето на БСП и ДПС след дълги преговори миналия месец, се споразумяха да внесат два вота на недоверие това лято. 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


36 Sijka DIlova 17.06.2011 | 17:47
ГОСПОДА ДЕПОТАТИ, СТИГА С ВАШИТЕ ЦИРКОВЕ! ДОКАТО ПЛЮСКАТЕ КЮФТЕТА И СЕ ДЖАВКАТЕ ЗА ДА СИ ВЗЕМЕТЕ ТЛЪСТИЯ НАДНИК, ХОРАТА БЪРКАТ ПО КОФИТЕ И ЧАКАТДА СИ НАПЪЛНИТЕ ТЪРБУСИТЕ И ДА ПОМИСЛИТЕ ЗА ОТКРИВАНЕ НА НОВИ РАБОТНИ МЕСТА!!!
35 Станимира Георгиева 17.06.2011 | 17:25
"През 1977 г. Бойко Борисов кандидатства във Висшата специална школа на МВР в Симеоново, факултет "Държавна сигурност", но e пренасочен и приет във факултет "Противопожарна охрана" с оглед миналото на дядо му - разстрелян от комунистите през септември 1944 г. През 1982 г. Борисов се дипломира като инженер по специалността "Противопожарна техника и безопасност" с чин лейтенант." Истински пожарникар, дори по образование! :)
34 Ани Г. 17.06.2011 | 17:22
http://blog.pantaleev.com/?p=723 Намерих една уникална снимки на Боко, от времето му на пожарникар-мутра-охрана може би:)) Човека тренира за Правителство!
33 Стамена Георгиева Георгиева 17.06.2011 | 17:19
Диков го направи на две стотинки и не може да отговори на въпросите му, защото не беше подготвен с лъжите си. Иван Костов и той от къде се появи, само развали интересния разговор. Много се радвам, когато "Господари на ефира" ги нареждат по този начин, ако съм на тяхно място няма да се покажа повече пред хората.
32 Илиян Илиев 17.06.2011 | 17:16
Професионално подготвени политици в парламента- НЯМА! Много малко са хората, които реално са учили за политици, един от тях е Станишев, но той вече демонстрира какво може. Всички в кабинета са ''експерти'', а премиера-пожарникар!
31 Петър Стоянов 17.06.2011 | 17:09
Всички са един дол дренки. Аз не виждам професионални подготвени политици и най-вече специалисти, които могат да вдигнат икономиката на крака! Колко години вече след прехода, само си въртим управляващи хора и партии, а проблемите на хората стават все по-сериозни, гладът и безработицата растат.
30 V D 17.06.2011 | 17:09
Извинявай Живка! Четеш ми мисълта, тъкмо си мислех за тези сараи на г-д Доган, а също и за "Цанков камък", за който същия господин е получил тлъст хонорар. Този човек трябва да влезе в затвора, не знам как може да го оправдава съда? Окрадоха народа и живеят като царе, а ние мизерстваме все повече. Така ли ще ни изкарат от кризата? Всички са еднакви, само се чудят как да ни излъжат да гласуваме за тях и пак да ни оберат.
29 Криси Митева 17.06.2011 | 17:07
Силвия, ами именно защото са двете ми най-омразни и са антибългарски партии, не искам да ги гледам? Какво да кажа за тях - то тяхното си го знаем от 100 години насам? Те си искат абсолютната власт, а в съчетание с партията на Доган, която насажда етническа омраза в българското население, нямат равни! Абсолютни изроди, които освен да идем и да им подпалим кабинетите, няма друго какво да направим?!
28 Живка Илиева 17.06.2011 | 17:00
V D, коментарът ми беше ироничен. Далеч съм от мисълта, че човек, който насажда етническа омраза и се изявява в ролята на някакъв защитник на турците у нас в комплект с едно руско протеже могат да ни „оправят“. Видяхме ги колко струват и къде инвестират хорските пари – в сараи!
27 Станимира Георгиева 17.06.2011 | 16:58
Borislav, те като цяло не знаят къде се намират всичките там в този парламент, ти ми говориш за този хубостник Цецко! :) Ма моля ти се, повечето са повърхностни и елементарни, избухват на първият сигнал като малки деца? Особено пък първата дружка на Боко - Цецко:) Чакай да ти покаже едно негово подобно, "блестящо" изпълнение: http://www.gospodari.com/video/gledam-i-ne-vyarvam-na-ushite-si/gledam-i-ne-vyarvam-na-ushite-si-98# Гледай на първо място видеото:) колко е първичеен!
26 Ива Хинова 17.06.2011 | 16:57
Алтернатива на управляващите у нас няма, те са едни и същи вече 25 години... Само от време на време се появява по някой „месия“, за който се хващаме като удавници за сламка и накрая пак старата песен на нов глас. „Всички са маскари“ това е истината, а ние всеки път избираме по-малкото зло.
25 Павката _ 17.06.2011 | 16:57
Ани, не казвам, че Бойко е чист като момина сълза, но поне не лъже толкова хората. Откакто дойдоха "Герб" на управление ЕС ни размрази европейските фондове, които бяха най-долно ограбвани от комунистите. Вече се наблюдават и повече положителни доклади на ЕК. Тази ситуация с безработицата и мизерията я е имало винаги в България и ако бяха останали тройната коалиция да управляват, хората щяха да се избиват по улиците от глад, мизерия, нищета и безпаричие. Поне Бойко мисли малко за народа си. Да, той подкрепя неговите си хора и ги слага на важни постове, но поне иска да се свърши нещо за доброто на държавата. И най-чистия човек да ни беше управлявал, нямаше как да избегне този срив от финансовата криза и увеличението на безработицата. Нека да почакаме какво ще свършат до края на мандата си и тогава да дадем заключителна оценка. В момента ако не сте забелязали се чистят бакиите, които свършиха предишните правителства.
24 Илиян Илиев 17.06.2011 | 16:53
Лоша работа като има толкова неориентирана опозиция, която не знае на кого да пристане. Лошото е, че сини и червени са такива, а те са свикнали поне единия да управлява. Лично аз алтернатива в лицето на БСП и ДПС не предпочитам. Това означава да се върне корупцията и всичките ония заменки и други щуротии които правеха под давлението на Доган. Не, благодаря-предпочитам по-малкото зло!
23 Силвия Димитрова 17.06.2011 | 16:52
Защо всички се нахвърляте на Бойко, а нито един не се почуства засегнат от внесения вот на недоверие от страна на БСП и ДПС – две антибългарски партии, които всички ние трябва да изискаме да бъдат премахнати? Не е ли повече от ясно, че те се чувстват застрашени и искат да премахнат от пътя си най-голямата им пречка, за да възцарят отново комунизма и турцизма:((( Я се засрамете.
22 Ани Г. 17.06.2011 | 16:51
Павката_, а Бойко да не мислиш, че е света вода? Какви са тия перфекционалистични помисли в теб? Бойко е бивша мутра, как мислиш, че се стига до нивото на Министър - председател? С "честен труд и знания" ли?? Едва ли..
21 Borislav Bonev 17.06.2011 | 16:51
Когато попитали Премиера Бойко Борисов - защо не е присъствал на гласуването, той им отговорил: "Не мога да им гледам физеономиите!". Ще излезе, че враждата е особено голяма. Като гледах как Цветан Цветанов отговаря на въпроси от опозицията - толкова нагло и демонстративно, без да се усеща, че е в институция като Народното събрание.
20 Ани Г. 17.06.2011 | 16:45
Ами като не са ти приятни, кралю честити Бойко Борисов - оставката, шапката и пътя! Знам, че искаш всички да те обичаме и да ти се възхищаваме, но все пак? По-невъзпитано държание на съм виждала - явно няма хъса да иде и да им го каже live performance в очите! Поредният двуличник в тази държава, ама мутра!
19 Петър Стоянов 17.06.2011 | 16:45
Хаха, Искра Фидосова пък и тя къде е тръгнала! Да гледа първо в собствената си 150 килограмова градинка, тогава да тръгва да държи сметка на другите хора! Кога ще се научите, че това там е Народно събрание, не е увеселителен парк за бавно развиващи.
18 V D 17.06.2011 | 16:45
Живка и как по-точно ще го направят много ми е интересно? Видяхме ги какво направиха, едно голямо нищо. Крадяха на поразия и всички видяхме колко имоти имат. Само не ми ги хвали, защото те още повече ни закопаха.
17 Свежка . 17.06.2011 | 16:43
„Фидосова подари на лидера на БСП Сергей Станишев сметало, за да смята по-точно процентите усвоени евросредства на сегашния кабинет в сравнение с тези на предишния, оглавяван от него“:))) Всички можем да станем съпричастни на дарителската акция като закупим еднопосочни билети за милите ни управници. Всичките са от един дол дренки.
16 Данчо Георгиев 17.06.2011 | 16:42
Сега ще има следващ вот, ще му пуснат декларацията в понеделник - този път от малкото остани депутати от Ред Законност и Справедливост. Поне така съобщиха в народното събрание, по време на парламентарния контрол.
15 Илиян Илиев 17.06.2011 | 16:40
Жалко е когато липсва реална опозиция. Тогава и управляващите се самозабравят. Какво значи Премиерът да отсъства при гласуването, това вътре кукли на конци ли са? Или лидерът на един от вносителите!
14 Станимира Георгиева 17.06.2011 | 16:40
"Просто не са ми приятни да ги гледам и затова няма да отида да им го кажа в парламента и никаква политическа толерантност няма да имам към тях" Премиерът Бойко Борисов обяснява пред журналисти защо няма да присъства в Народното събрание по време на гласуването но поискания от опозицията вот на недоверие към кабинета му" Това трябва да е цитат на деня!
13 Криси Митева 17.06.2011 | 16:38
"В пленарната зала не присъства и премиерът Бойко Борисов, който по-рано обясни защо не ходи в парламента – защото "не иска да ги вижда". Това е пак от днес.бг, но вижте само колко е нагъл! "Не искал да ги вижда" - този нормален ли е!? Ама тука не е концерт по желание, тук се прави политика и такива детски изказвания са крайно инфантилни и глуповати! Както може да приема адмирации за някой работи, така трябва да се приемат и лошите страни на политиката ! Ами ако утре и нас не иска да ни вижда, какво правим!? Бойко, време е да се осъзнаеш малко!
12 Живка Илиева 17.06.2011 | 16:37
Точно БСП и ДПС могат да ни изкарат от кризата, точно това си мисля и аз... Явно новата жена на Станишев, излизайки в майчинство е решила да поработи малко от вкъщи и да направи добър пи ар на БСП, но нещо не им се получи. „Харизмата“ на Бойко е непробиваема, той обича медиите и те него.
11 Павката _ 17.06.2011 | 16:37
Обаче Бойко така хубаво ги отсвири, че си ги сложи на мястото им тия. Това наистина беше реклама, за да разберат хората, че БСП и ДПС все още съществуват и не е закрити като партии. Всички ги видяхме на какво са способни на никой нормален човек не са му интересни повече такива измамници и продажници. Те не са достойни да се нарекат дори българи!
10 Стамена Георгиева Георгиева 17.06.2011 | 15:10
Такова уравнение Криси има само едно решение и то е = 0. Всички те са кръгла нула и трябва всички да спрат всички да се самозалъгват, че тези хора ще ни помогнат да излезем от кризата и ще изправят на крака държавата ни. Трябва всички те да бъдат махнати от там и това трябва да го направим всички ние.
9 Алекс Г. 17.06.2011 | 14:13
Аз не знам дали изобщо има интелигентен човек, който да е приел на сериозно този вот на недоверие. БСП и ДПС, ако са си мислили, че ще управляват по-добре и, че ще дават по-големи заплати и пенсии, просто жестоко се лъжат. Да си стоят извън управлението на държавата и да не се обаждат. Такива на запад ги вкарват по затворите затова, че са нанесли поражения на държавата, а не в парламента!
8 Георги Петров 17.06.2011 | 14:11
Комунистите много добре знаеха, че няма как да свалят това правителство. По-скоро искаха да напомнят на цяла България, че и те присъстват на политическата карта. Лек PR, който беше предназначен за изборите, но ще бъде забравен много бързо. Сега отново ще си лаят и ще се надяват на чудото да дойдат отново на власт.
7 Станимира Георгиева 17.06.2011 | 14:10
Доколкото разбрах Боко не е могъл да присъства на успеха си, въпреки че е длъжен, защото отново е рязал ленти?! Егати резила - той е длъжен да бъде там и да даде отговорите, които искаме ние, неговите избиратели да чуем, а именно - защо не се справят с тази проклета антикризисна програма и всичко останало?? Не знам, ама вече взе много да се увлича и да се мисли за недостижим, а забравя че българският народ го направи такъв!!
6 Ани Г. 17.06.2011 | 14:10
"Социалистите пък настояха за явно гласуване със ставане от място, но и това не се прие." (dnes.bg) Да станат и да си идат направо! :)) Но има и нещо по-интересно в случая: "След гласуването Искра Фидосова подари сметало на лидера на БСП Сергей Станишев.В своя отрицателен вот Фидосова заяви, че зад вота на недоверие стоят единствено и само политически популизъм и наглост. По думите й това е зле подготвен и режисиран сценарий. "Правителството на ГЕРБ няма друга алтернатива. Вотът на недоверие не е за представяне на алтернативна политика, а е само и единствено за изчистване на тяхната съвест. Силата на ГЕРБ е да намира верни решения в труден момент. Всеки ден ние показваме, че го можем. Време е, г-н Станишев, да спрете да се упражнявате по бюджет и финанси", заяви Фидосова."
5 Криси Митева 17.06.2011 | 14:09
ГЕРБ=БСП=ДПС=Атака=СДС=ДСБ=РЗС=АБС=много пари=корупция=далавери=власт УРАВНЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕХОД!
4 V D 17.06.2011 | 14:01
"Целта е да се гласува недоверие на правителството и да се приложи конституционната възможност за предсрочни избори. Те са единственият изход от тежката социално-икономическа криза, в която се намира страната ни." Видяхме как се излиза от криза, никак. Изобщо не вярвам, че който и да дойде на власт след ГЕРБ ще промени нещо и ще се погрижи за нас. Положението става все по-лошо, а всички само развиват теории как и какво могат да направят ако бъдат на власт. Видяхме Ви всички!
3 Стамена Георгиева Георгиева 17.06.2011 | 13:58
Изобщо не се учудвам, че и този вот не успя. Как да успее, като никой в този парламент не знае какво иска и какво прави там? Смешни са всички, а каквото и да говорят, че ще променят няма да стане, защото и те самите не си вярват. Само се правят, че работят и мислят за народа и страната си.
2 Иван Цветков 17.06.2011 | 13:29
Събитията се развиха по очаквания начин. На изборите очаквам повторение на резултата от днешното гласуване в Парламента. На втори мандат върви работата. Егати импотентната опозиция.
1 Borislav Bonev 17.06.2011 | 13:21
Позицията на Сината коалиция и АТАКА бе да не гласуват. Имаше предложение от ДПС процедурата на гласуването и обясненията след него да бъдат предавани директно по БНР и БНТ, но тя не беше приета. Същото се случи, и с предложението на депутата от АТАКА Павел Шопов, който поиска гласуването да е явно, за да се видели кои били "купените" от ГЕРБ гласове.

ТВ програма

Кино

  • Сега Разговор с птици тв филм /България,...
  • 07:45 Телепазарен прозорец
  • 08:00 Денят започва с Георги Любенов
  • 11:00 Туризъм.бг
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:30 Бразди
  • 13:00 Иде нашенската музика
  • 14:00 Религията днес
  • Сега "Древни суперструктури" -...
  • 07:30 "Тази събота и неделя" - уикенд...
  • 11:00 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Скъпи диктаторе" - комедия (САЩ,...
  • 14:30 "Бригада Нов дом" - социален проект...
  • 16:00 "Търси се…" - токшоу с водещи Меги...
  • Сега "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 07:30 "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 Темата на NOVA
  • 13:00 "Всички мои утрешни дни" - с уч. на...
  • 15:10 "Баща - мечта" - с уч. на Адам...
  • 17:00 "Съдби на кръстопът" - предаване на...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.