Какви са предимствата на приготвянето на хляб у дома

Рецепта за "бърз хляб" със само 5 съставки

по статията работи: iNews.bg | 27.04.2023 | 11:00
Какви са предимствата на приготвянето на хляб у дома
Повече за:

Има много предимства на домашно изпечения хляб, някои от които са:

Качествени съставки: Когато си приготвяте хляб вкъщи, вие контролирате качеството на съставките, които използвате. Можете да изберете висококачествени брашна, която не е обработвана с химикали, за да получите по-вкусен и по-здравословен хляб.

Без консерванти и добавки: Комерсиално приготвените хлябове съдържат много консерванти и добавки, които не са здравословни за нашето тяло. Когато приготвяте хляб у дома, можете да избегнете тези добавки.

Вкус и аромат: Домашно приготвеният хляб има по-добър вкус и аромат, тъй като съдържа само чисти и свежи съставки.

Икономичност: Приготвянето на хляб вкъщи може да бъде по-икономично от купуването на комерсиално произведен хляб. Също така можете да използвате съставки, които вече имате в кухнята си.

Персонализиране: Когато приготвяте хляб у дома, можете да персонализирате рецептата според вкуса и желанията си. Можете да добавите различни видове брашна, ядки, семена и подправки, за да придадете на хляба специален вкус и аромат.

Удоволствие и усещане за постижение: Приготвянето на домашен хляб може да бъде забавно и удовлетворяващо. Това може да ви донесе усещане за постижение, тъй като сте създали нещо уникално и вкусно.

Рецепта за "бърз хляб" със само 5 съставки:

Съставки:

  • 500 грама брашно за хляб
  • 2 чаши (480 мл) топла вода
  • 2 чаши (480 мл) прясно мляко
  • 1 супена лъжица сол
  • сода за хляб

Начин на приготвяне:

  1. В предварително загрятата на 220 градуса фурна поставете голяма тава за печене.
  2. В голяма купа смесете заедно брашното и солта.
  3. Добавете топлата вода и прясното мляко към сухите съставки и разбъркайте добре, докато получите хомогенно тесто.
  4. Изсипете тестото в загряната тава за печене и изпълнете до около 2/3 от височината на тавата.
  5. Печете в предварително загрятата на 220 градуса фурна за около 30-40 минути, докато хлябът придобие златиста коричка и звук, като почуквате с пръстите си по горната му част.

След като извадите хляба от фурната, оставете го да изстине за кратко преди да го сервирате. Този хляб е много лесен за приготвяне и има мека и вкусна текстура.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега БГ киновечер: Български кораб...
  • 22:10 Обич и песен концерт-спектакъл с...
  • 23:40 Любов на върха на пръстите игрален...
  • 01:35 С БНТ завинаги /п/
  • 02:35 Имате среща с ... Диана Любенова...
  • 03:20 Малки истории /п/
  • 04:20 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 04:50 Отблизо /п/
  • Сега "Обир със стил" - комедия,...
  • 23:00 "Мария Магдалена" - драма,...
  • 01:30 "Древно инженерство" - документална...
  • 02:30 "COOLt" - лайфстайл предаване с...
  • 03:20 "Богатствата на България" -...
  • 03:50 "120 минути" - публицистично...
  • 07:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • Сега "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Медальонът" - с уч. на Джеки Чан,...
  • 23:50 "Завръщането на Розовата пантера" -...
  • 01:50 "Великден под прикритие" - с уч. на...
  • 03:10 "Цар Лъв" - анимация /п/
  • 04:30 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 05:20 "Зоотрополис" - анимация /п/
  • 07:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.