Младежкото ДПС дойде на среща с Ахмед Доган в "Росенец". Пълен автобус с членове на младежката организация пристигна в резиденцията на почетния председател, след като проведоха заседание в Бургас и изразиха своята подкрепа към Доган, предава bTV.

Малко по-рано приключи срещата на областните председатели на младежката организация на ДПС от цялата страна и централния оперативен съвет. След нея стана ясно, че за младежите Ахмед Доган е единственият лидер на Движението за права и свободи. 

"Разговаряхме за целостта на партията под лидерството, разбира се, на единствения лидер на ДПС почетния председател д-р Ахмед Доган. В младежката организация никога не е имало две теми. За нас лидерът на партията е д-р Ахмед Доган, никога не е имало съмнения каква позиция да заемаме, защото такава тема не съществува в младежката организация", заяви съпредседателят на младежкото ДПС Ибраим Зайденов.

Той определи срещата като продуктивна и каза, че това е регулярна среща на младежката организация с всички областни председатели и с централния оперативен съвет на младежите.

Попитан за напрежението в партията съпредседателят на младежкото ДПС отговори: "Д-р Ахмед Доган каза как ще се решат проблемите в партията с неговото обръщение, той посочи стъпките".

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров също присъства на заседанието. На въпрос кога партията ще свика централен съвет Чакъров отговори:

"И вчера казахме – когато имаме решение, ще бъдете уведомени веднага за централния съвет. На този етап обсъждаме".