Разказ на очевидец: Сидеров се държа арогантно, закачаше жена

Рускинята Олга описва инцидента с лидера на "Атака" в самолета за Варна

по статията работи: Кремена Бедерева | 08.01.2014 | 08:15

"Когато слязохме от самолета, започнаха да се бият с млад мъж, който го нарекъл "простак”. Всички от обкръжението му се нахвърлиха върху него”. Това разказа по bTV рускинята Олга Маринова, която от години живее в България във връзка с инцидента с председателя на "Атака” Волен Сидеров в самолета за Варна. Олга Маринова няма българско гражданство и няма никакви политически пристрастия и мотивът й да разкаже видяното е възмущението, което поведението на депутатите е събудило в нея. Олга Маринова, която е пътувала в самолета със Сидеров, разказва, че той се държал арогантно и се е заяждал с пасажери.

"Сидеров се държа арогантно, закачаше жена в самолета, разхождаше се напред назад, а тя отиде в началото на самолета, наричаше я лъжкиня и не беше приятно. На стюардесите се усмихваше, все е едно нищо не се случва”, допълва картината за скандалния полет Маринова. Спречкването е било с 28-годишна жена, която е културно аташе на Франция в България.

По думите й, когато е влязла в автобуса, те са били на средната площадка, а момчето, с което се сбили били в края. "Жените го ритаха с крака, а една с кестенява коса риташе и викаше "защо го обиждаш”.

След като групичката изхвърлили момчета от автобуса Сидеров викаше приканил хората наоколо да гледат и да снимат, за да се "знае, че никой не може да бъде обиждан в БГ”, спомня си още тя. Маринова не е била на мястото с побоя върху полицай.

"Сидеров е храбър, когато е в глутница с охранители около него, но когато е сам в много тих, смирен и кротък”, посочва бившият депутат от "Атака” Стоян Иванов. По думите му има политически и магистратски чадър върху лидера на партията, който е имал и други случаи на изпускане на нервите. Според него той е отличен актьор, но и за поведението му силно допринася усещането за безнаказаност. Иванов обвини вътрешният министър и главният прокурор за това, че не се търси сметка за поведението му и няма никакви последствия след редицата случки на хулиганство.

В биографията на Волен Сидеров фигурират и други словесни и физически сблъсъци - по различни теми и в различни държави. Атаката на Волен Сидеров срещу дипломат, полицай и млад мъж не е първата му изява във въздуха. През 2010-та година мишена на националиста е екипажът на полета София - Франкфурт. В този случай удари няма. Националистът само замерял персонала с храна. От самолетната компания и германската полиция тогава описаха случая пестеливо: "Видимо алкохолизиран 53-годишен българин стана повод за полицейска акция в сряда следобед. Членовете на екипажа съобщиха, че 53-годишният през цялото време се е държал непристойно, когато е бил помолен да закопчае колана си при кацането на самолета, да напусне кухнята на борда и не е искал да заеме мястото си. Освен това, той е хвърлял на земята поднесеното му ядене, непрекъснато е пречел на работата на екипажа и го е обиждал расистки."

Сидеров и депутатите му отбелязаха международна изява и през миналата година. Атакистите си тръгнали със скандал от изискан ресторант в центъра на Брюксел. "Когато пристигнаха започнаха да поръчват порядъчно количество шампанско и грапа. От един момент нататък алкохолът започна да им идва в повече. Това ескалира в изблици на насилие над преминаващите край тях хора. Викаха сервитьорите като ги замеряха с тапи и въобще тапи хвърчаха из цялото заведение. Заливаха с олио палачинки, които приготвяхме на място за други клиенти. В крайна сметка решихме да им спрем алкохола. Тогава те решиха да си тръгнат, без да платят сметка от около 1530-1600 евро. Наложи ни се да блокираме част от групата в заведението, докато не платят."

Пътен инцидент на магистрала "Тракия" през 2006-та завършва със синини за 22-годишен мъж. Първо за случилото се беше обвинен тогавашния депутат от атака Павел Чернев, но после стана ясно, че побоят е нанесен от шофьора на Сидеров, който е бил накаран да укрива истината. Според прокуратурата тогава Волен Сидеров е извършил три престъпления, свързани с укриване на истината за инцидента. А срещите на прокурори и съдии със Сидеров по този случай преминаваха в схватки с доведени от него симпатизанти.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


18 трендафил въжарски 08.01.2014 | 15:41
бе този е пътник, ясно е
17 mitko velev 08.01.2014 | 12:47
На мен ми се струва, че е крайно време този психопат да остане без имунитет, защото нещата не могат да продължават по този начин,това не е нормално поведение за народен избраник.
16 Марийка Чеканова 08.01.2014 | 12:32
Сидеров си е арогантен по принцип, особено ако около него са неговите съпартийци, които са като орда настървени гардове. Ама така е като у нас някои хора живеят с чувството за безнаказаност.
15 Mukka Dess 08.01.2014 | 11:03
Болен само ни излага! Що за страна сме, след като си избираме такива политици. Даже не мога да ги разбера симпатизантите на тая измислена партия на продажници, които се държат като някакви сектанти - ходят на екскурзии заедно, защитават лидера си все е едно е някакъв свещен месия и никой няма право да му посяга. Абсолютни ненормалници! Колкото и да се разграничават от ДПС са същите като тях, просто са другата страна на монетата, която борави със страха на хората. Кое от обещанията си Волен е изпълнил към своите избиратели?!
14 raliza gospodinova 08.01.2014 | 10:52
Неговите изцепки станаха много и който пита е депутат. Как може така да се излага, трябва да му бъде свален имунитетът.
13 Наталия Радева 08.01.2014 | 10:29
Сутринта гледах изцепките на Сидеров през изминалата година никак малко не са били, този човек не се ли осъзнава и да вземе да се спре най-накрая.
12 Момиче То 08.01.2014 | 10:16
Този ненормалник, леле ако бях в самолета, нямаше да му простя, после каквото ще да се случва!! Всичко това е нарочно и всички много добре го знаем, тоя няма да отхапе кокала, ако не му бъде изтръгнат или ако някой просто не го пребие на публично място. За наше удоволствие!
11 Lana Rey 08.01.2014 | 10:15
Г-н Главен Прокурор!! Покажете своята независимост и комептентност!! Покажете, че сте един от най-важните и страшни хора в тази държава!!
10 Изабела Белла 08.01.2014 | 10:14
Този незабавно да си подаде оставката, да напусне Парламента и да му бъде свлаен имунитета!! Не може да продължава това, той провокира населението, привлича цялото внимание нарочко към себе си с цел личен ПР, подканва към насилие и расова омраза, държи се арогантно и нагло, харчейки парите на народа!! Настоявам да бъде незабавно свален имунитета му!! Цацаров покажи, че си независим!!
9 Lana Rey 08.01.2014 | 09:54
Съвсем сериозно смятам, че този човек трябва да се лекува. Това вече не е ПР, това е болест. Сега бил казал, че имало заговор срешу него от прокуратурата, явно си мисли, че целия свят е срещу него, точно като луд фанатик.
8 Miroslav Kynchev 08.01.2014 | 09:51
Всички го знаем Сидеров, той е способен сам да си направи конфликта,така че както и да го върти народния представител няма кой да му се върже.
7 tiha paranoq 08.01.2014 | 09:44
"Сидеров се държа арогантно, закачаше жена" - На Волен Сидеров трябва да му направят доста обстоен психически преглед и ако има някакви изменения , той трябва да се махне от парламента .
6 крива вежда 08.01.2014 | 09:18
Всички познаваме Волен Сидеров и аз лично съм убеден , че точно така се е случило, както разказва очевидеца , за жалост това е жалката картинка за цялата партия "Атака" .
5 Petur Marinov 08.01.2014 | 09:07
Сидеров трябва вече да е на ясно,че след толкова тъпо и безумно държание от негова страна,сега му е последното стъпване в парламента, от тук нататък не вярвам,че някой ще го избере отново.
4 Катерина Мушкова 08.01.2014 | 08:59
тАЗИ КАРИКАТУРА сИДЕРОВ ЩО НЕ ВЗЕМЕ ДА СЕ СКРИЕ НЯКЪДЕ ?! кРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА МУ СВАЛЯТ ИМУНИТЕТА
3 Палома Гълъбова 08.01.2014 | 08:51
Поведението на лидера на Атака е повече от скандално, не можеш да се отнасяш толкова арогантно със случайни хора, поредната изцепка на Сидеров може да се превърне в причина за дипломатически скандал. Да не говорил за клетвите му по отношение на журналистите вчера: "Проклети да сте!"?!?! Точно той да се прави на морален съдник е повече от лицемерно, след като завъртя коалиция с ДПС, а вчера прави митинг за някакви турски имена! Сидеров явно е наясно, че изпълненията му са до тук и за това става още по-отчаян и арогантен.
2 Jana Kirova 08.01.2014 | 08:43
Така е, поведението му е такова, защото винаги остава безнаказан, ако съдеха политиците така, както съдят обикновените граждани положението у нас нямаше да е такова.
1 empty world 08.01.2014 | 08:34
Не знам тази партия "Атака" и лидерът и Волен Сидеров до къде могат да стигнат и по точно, колко морално могат да паднат още . Щом Волен Сидеров е почнал да посяга и на жени, значи ситуацията с неговото психическо здраве се влошава . Интересно е, че след като е ударил полицая, не е бил задържан от властите, нещо , което трябва да се случи на всеки един гражданин на страната, който и да е той . Вместо това Волен държа поредната си фанатична реч пред привържениците на атака на някакъв площад . Това си е чисто безобразие...

ТВ програма

Кино

  • Сега Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:20 Още от деня коментарно предаване
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • Сега Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Под прикритие" - сериал, с.2, еп.8
  • Сега Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" - телевизионна игра
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Есента на демона" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.