Вдъхновени от японската кухня, решихме да приготвим любимото суши у дома. Понякога виждайки и опитвайки някое ястие, оставаме с впечатлението, че начинът му на приготвяне е изключително сложен, но в голям процент от случаите на практика се оказва, че това изобщо не е така.
Сега ще пренесем японската култура у дома и ще се насладим на това вкусно хапване. Може да си направите тематична вечер със семейство и приятели.
Необходими съставки:
Ориз за суши
Кори нори
1 1/2 ч.л. сол
2 с.л. захар
4 с.л. оцет
Ролца от раци
Авокадо
Краставица (по избор)
Оризът се изсипва в купа, залива се със студена вода, разбърква се добре и се прецежда. Действието
се повтаря, докато водата в купата не стане бистра, без следи от нишесте, след което оризът се остава
да изсъхне за около час.
Цялата рецепта четете на Peika.bg