Не е имало изтичане на радиоактивни води в река Дунав. Потвърждавам го. Това заяви служебният министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичането на радиоактивна вода от VI-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", предаде репортер на "Фокус"

"Няма промяна в радиационната обстановка както в АЕЦ "Козлодуй", така и в работните помещения, така и на площадката на АЕЦ "Козлодуй", категоричен бе министърът. 

На въпрос от депутат от ГЕРБ-СДС дали Агенцията за ядрено регулиране е  била уведомена за случая, той каза, че агенцията е била уведомена, но към момента няма информация за отговор от ръководството и какви действия са предприети от тяхна страна. 

Владимир Малинов каза, че в периода, в който той е начело на Министерството на енергетиката, не е имало подобни изтичания. 

Министърът на енергетиката каза, че ремонтните дейности на АЕЦ "Козлодуй" продължават, а след инцидента се е наложило извършването на допълнителни такива. Той каза, че към този момент няма информация кога ще бъде готов VI блок, за да може да бъде въведен в експлоатация.