Всички отзиви след Левски - ЦСКА

"Червените" недоволни от съдията, докато "сините" празнуват

по статията работи: Краси Киров | 29.04.2012 | 20:51

Мненията след Вечното дерби между Левски и ЦСКА се разделиха на две. Както е известно "сините" победиха вечния си съперник с минималното 1:0 с попадение на Кристовао Рамос. "Червените" искаха две дузпи за нарушения срещу Карачанаков и Мораеш в наказателното поле.

Именно в тази насока бяха и всичко коментари от страна на ЦСКА след загубата. Това бе първо поражение за момчетата на Стойчо Младенов след 9 поредни победи.

В Левски пък всички се обединиха около добрия мач, след като "сините" записаха втора поредна победа и втори успех в последните седем мача.

Старши-треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че не иска повече съдията Николай Йорданов да ръководи, поне докато той е треньор на отбора. Младенов заяви, че ще разговаря с ръководството по този въпрос.

"И в двете нарушения от всякъде лъхаше на дузпа. Съдията на 100 процента оправда моите очаквания. И докато аз съм треньор поне, не искам този човек да ни ръководи мачове. Ще говоря с ръководството и смятам, че те също са на моето мнение. Но днес също така и малшанса ни попречи, заяви Стойчо Младенов.

"След мача в Бургас тези момчета никой не ги броеше, нали? А сега сме лидери с 5 точки преднина. Тези момчета се доказаха. Твърдо съм уверен, че ще се поздравим с поредната ни титла.

"Напълно незаслужена загуба. Вижте колко са головите положения, пребройте ги. Не може да се говори за криза само от една загуба. Аз съм сигурен, че ако бяхме отбелязали гол, независимо дали щяхме да поведем, или щяхме да изравним, то победата щеше да бъде наша. Нашата голяма цел е титлата.

Попитан дали не е направил смените късно с оглед на развоя на мача, Младенов се засегна и отговори иронично:

"Да, наистина ги направих късно. Трябваше да ги направя в първите 15 минути на първото полувреме. Но това е заради неумение от моя страна".

"Няма да коментирам повече тезите за намесата на трети отбор, а и днешната среща вече е история. Ние сме концентрирани върху следващия мач, той е най-важния. Целта е да отстоим до края тази преднина от 5 точки.

Друг репортер пък го попита как би коментирал думите си за директива в полза на Левски, чиято насока е сините да станат шампиони.

"Накрая на шампионата ще ви отговоря на всички въпроси", успокои Младенов.

Наставникът на Левски Ясен Петров не криеше задоволството си от постигнатия голям успех на Левски над ЦСКА с 1:0, който изкачи "сините" на 4-то място в класирането.

Петров бе казал преди Вечното дерби, че обещава усмивки на феновете след края на срещата и бе много щастлив, че е изпълнил обещанието си.

"Смятам, че победата е изстрадана и съм много развълнувам", коментира Петров след края на мача. Благодаря на момчетата и на хората, които ни подкрепиха. Днес се представихме като истински мъже. Бъдете сигурни, че ще направим всичко възможно да сме в евротурнирите догодина. Обещах на привържениците усмивки след мача и с помощта на момчетата, изпълних обещанието си.

Дай, Боже, всеки път да печелим с късмет", завърши Петров, визирайки въпроса дали отборът на Левски е спечелил с късмет, предвид факта, че стигна до гол с единственото си положение в мача.

Футболистът на ЦСКА Румен Трифонов също изрази своето недоволство от съдията Николай Йорданов след победата на Левски във Вечното дерби с 1:0. Трифонов призна, че е играл на малки вратички футбол с рефера Йорданов, който е носил фланелка на Левски.

"Днес късметът бе на страната на Левски. Съдията им помогна и не ни даде една 100%-ва дузпа. Не може един съдия да определя развоя на такъв мач," заяви Трифонов след мача.

"С Николай Йорданов сме играли заедно на малки вратички в Младост, той играе с фланелка на Левски. Неговите пристрастия са ясни", добави Трифонов.

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев натърти, че играчите на тима ще вземат по-големи премии за успеха си днес над ЦСКА и това е лично негово решение.

"Сините" спечелиха с 1:0 дербито на 26-ия кръг и се изкачиха на 4-о място, но са на 10 точки от лидера ЦСКА.

"Не бих позволил на никой да се главозамайва. Имаме също толкова важен мач срещу Локомотив (Пловдив) в края на следващата седмица, а това е един много добър отбор. Няма да лежим само на днешната победа," обясни още Тонев.

Попитан как би коментирал обвиненията на хора от ЦСКА, които хвърлиха вината за поражението си върху съдията Николай Йорданов, синият началник отвърна:

"ЦСКА изобщо не искам да ги коментирам. Те изговориха толкова глупости през тази седмица, че нямам никакво намерение да се занимавам с тях.

"Гарантирам ви, че Левски ще има съвсем друго лице през следващата пролет и аз знам как ще се случи това. Влязох в съблекалнята с бившия спортен директор Георги Иванов-Гонзо, който също поздрави момчетата. Искам да кажа още веднъж, че Георги Иванов е един много честен човек, който гори за Левски.

Аз пък им благодарих за проявения характер, защото днес за мене победата дойде заради проявената воля от футболистите," добави Тонев.

Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков не бе доволен след загубата от Левски във Вечното дербио. Според Живков виновен за поражението е съдията, който е победил "червените".

"Този съдия ни победи днес. Не даде две чисти дузпи за нас. ЦСКА беше по-добрият отбор и заслужаваше победата. Надиграхме тотално Левски. ЦСКА официално иска оставката на шефа на съдиите. Това е подигравка с всички, с феновете и с отбора. Това е безхаберие и безсрамие. Ако бяха дали дузпите, мачът отиваше в съвсем друга насока. Съдията опорочи целия мач.

Не искаме повече той да ръководи двубои на ЦСКА. ЦСКА остава фаворит за титлата и ние ще бъдем шампиони. Имаме треньор, който е професионалист. Този съдия и този мач няма да ни спрат. Нарочно ни слагат този съдия, защото искат да убият ЦСКА. Това е срамна работа. Престъпници, безхаберници, безсрамници.

Обадиха ми се специалисти и ми казаха, че има две дузпи. Крайно време е да го махнат този човек. Тенденциозно ли го сложиха този съдия? Това ли е справедливият футбол? Не може такава подигравка с нашия футбол. Всички разбраха, че не го искаме този съдия", добави Живков.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


1 Emil Gurov 30.04.2012 | 10:49
Като не умеят да се вкарват "чисти" положения, естествено ще се търси друг виновен. Нищо, нека говорят, но и да си подобряват стрелковите умения. Това не е в първи мач. Така, Българският футболен шампионат завърши със Синята победа, а пък който иска да става и шампион.

ТВ програма

Кино

  • Сега Ваканцията на Лили 6-сериен детски...
  • 06:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:10 Добро утро, Париж! предаване за...
  • 09:30 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Това го знам детско куиз шоу /п/
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:15 Олимпийски игри Париж 2024: Лека...
  • 14:00 Олимпийски игри Париж 2024:...
  • Сега "Богатствата на България" -...
  • 06:30 "Ловци на храна" - предаване за...
  • 07:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.85...
  • 15:00 Премиера: "Плен" - сериал, с.1,...
  • Сега "Пресечна точка" - публицистично...
  • 07:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "Късметът на твоя страна" - с уч....
  • 11:30 "Бон Апети" - кулинарно предаване
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Черешката на тортата" - риалити
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.