На оплетени в зависимости хора няма да позволя да си измиват ръцете с мен. Това написа във Фейсбук Калин Стоянов, бивш вътрешен министър и настоящ водач в листата на "Ново начало" в София - област за предстоящите избори на 27 октомври. 

"Бездомното и неваксинирано кученце на Радев – Иван Демерджиев, отново е философствал в ефир", пише още той.

Публикуваме останалата част от текста му без редакторска намеса:

"Очевиден е стремежът МВР да бъде управлявано от удобни патерици, независимо, че вече са се провалили в това си амплоа. Ето няколко неоспорими факта за самопредлагащия се за постове господин:

По време на неговото "управление" един пирон не е осигурил за МВР; синдикатите в министерството искаха срещи, но явно те за него бяха под нивото му и нямаха честта да се срещнат с него.

За сметка на това обаче, 2 дни преди да освободи поста вътрешен министър, същият този Демерджиев подписа допълнително споразумение по сериозна обществена поръчка, с което натовари бюджета със сумата от 82 милиона лева, а уж прави всичко в името на доверието към публичната власт. Накрая излиза, че всички ние трябва да плащаме.

И да не забравяме, че в резултат на некадърното управление на Демерджиев, живота си загубиха шестима достойни служители на МВР в повърхностната му битка с нелегалната миграция.

Подобни образи нямат място в Новото начало за България!

Защото в политиката всяка дума има значение. А липсата на морал и достойнство не отскоро разяждат обществото ни. Обща отговорност е да не бъдем безразлични.

P.S. В кръвта му е дезинформацията, а в ума – фалшивите новини. Що е то?".