Гол в продълженията прати Левски на върха!

Ангелов взриви "Герена", а Лудогорец изпусна спечелена шампионска титла

по статията работи: Иво Вецев | 18.05.2013 | 21:15  5 Виж всички снимки

Лудогорец беше на 2 минути от равенството срещу Левски, но капитанът Станислав Ангелов стреля отдалеч, стигна се до рикошет, а топката се оплете в мрежата на вратата на Влади Стоянов за 1:0 и "сините" са новият лидер в българското първенство.

Гостите останаха и с човек по-малко 5 минути преди края, като Гулдан си изкара два жълти - през първото и през второто. Трябва да се отбележи обаче, че защитникът получи несправедливо официално предупреждение за фаул срещу Силва.

Кишада пък пропусна да донесе победата за гостите през втората част, оставайки сам срещу Илиев. На два пъти обаче синият страж успя да спаси своите, а в 92' удар на Станислав Ангелов рикошира в резервата Бурсорг и влезе неспасяемо във вратата - 1:0 и "Герена" избухна.

Така на върха в класирането Левски вече е едноличен лидер с 67 точки, а Лудогорец е с 1 зад "сините". До края 26-кратните шампиони играят само със Славия, като имат директни три точки от срещата с извадения от класирането Етър. Лудогорец пък се надява на грешка на Левски в столично дерби. Шампионите имат две гостувания - срещу Ботев (Пд) и Монтана.

Николай Митов направи няколко промени в състава си в сравнение с финала за Купата на България, като в атаката започна Жоао Силва за сметка на Де Карвальо, а Михелич застана зад него. По крилата се подвизаваха Рамос и Гари Родригес. Зад тях действаха Ангелов (к) и Велев.

920084

В отбрана до Даниел Димов заигра Йордан Милиев, а Нуно Пинто и Дъстли Мюлдер отново започваха по двата фланга. На вратата беше Пламен Илиев.

Намиращият се в брилянтна форма Роман Безяк окупира върха на атаката на Лудогорец, а Иван Стоянов, Марселиньо и Миро Иванов действаха зад него. Капитантът Гъргоров бе на резервната скамейка.

Станислав Генчев и Светльо Дяков по традиция допълваха халфовата линия, докато в защита бяха предпочетени Кайсара, Гулдан, Моци и Минев. На вратата бе националът Влади Стоянов.

920082

Срещата започна с пряк свободен удар за гостите, които не се възползваха от добрата възможност. Левски пък опитваше преса и затрудняваше максимално изнасянето на топката от страна на шампионите. Двата отбора трудно стигаха до опасни положения пред двете врати, но все пак в 15' Влади Стоянов се намеси решително при извеждащи подавания в наказателното поле на Лудогорец. 

Две минути по-късно гостите също имаха хубав шанс пред себе си, но Стоянов от пряк свободен удар стреля неточно. В 22' пък дойде и най-добрата ситуация, като Михелич напредна и стреля от границата на наказателното поле, но топката профуча на сантиметри встрани. Безяк пък беше изведен отлично сам срещу вратаря, но нападателят не овладя добре и изпусна да се разпише.

920091

Срещата продължаваше да се развива по идентичен начин, но Левски не намираше правилен път, по който да превземе вратата на свия гост. В 33' пък Марселиньо направи самостоятелна акция и се озова на добра позиция, но не сполучи при удара. Малко по-късно пък Милиев се отчете с великолепна намеса, пресичайки центриране в малкия пеналт към Безяк.

Нападателят пък получи лоша контузия, която го извади от мача. На негово място се появи Жуниор Кишада. До края на полувремето гостите играеха по-добре, но до гол не се стигна и двата отбора се оттеглиха на почивка при 0:0. Интересно е да се отбележи, че главният съдия показа цели 7 жълти картона - 4 за Левски и 3 за Лудогорец.

Преди подновяването на срещата "сините" фенове направиха страхотна хореография, като небето над сектор "А" бе озарено от фойерверки, а в сектор "Б" бяха запалени стотици димки. В началото на полувремето пък при бързо изпълнение на свободен удар Кишада изскочи сам срещу Пламен Илиев, но младият национал се отчете с брилянтна намеса.

920083

Козмин Моци пък влезе ужасяващо в краката на Михелич, за което получи единствено жълт картон. Плеймейкърът не успя да се върне на терена и Йорданов влезе на негово място. В 60' пък удар на Силва с глава мина на метър встрани.

В следващите минути пък двата отбора си размениха по няколко отлични положения, но Марселиньо стреля право в ръцете на Илиев, докато Велев засече центриране с глава, но встрани от очертанията на вратата. Карвальо пък замени Силва в 66'. В 73' Кишада отново беше изведен сам срещу вратаря, но ударът му рикошира в краката на Милиев, а Илиев реагира бързо и успя да улови - нов пропуск за шампионите.

Минута след това Йорданов промуши топката в наказателното поле, а там Де Карвальо нанесе удар, който обаче беше спасен от Владислав Стоянов. В 85' Гулдан пък направи страхотна глупост, като фаулира в центъра Рамос и си изкара втори жълт картон - Левски остана с човек повече.

920086

Последва канонада от центрирания, при които Гари Родригес и Мюлдер пропуснаха да нанесат решителни удари. Съдията пък даде 4 минути продължение, а Илиев спаси удар на Стоянов при контраатака.

Щастливият миг за "синя" България дойде във 2' на даденото добавено време, след като Станислав Ангелов пробва удар на отчаянието от 23-4 метра, но резервата Бурсорг се оказа на грешното място - рикошет и топката влетя във вратата - 1:0 за Левски.

До края на срещата до положение пред Илиев не се стигна и така Левски е на 90 минути от титлата в "А" група.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:10 Натисни F1 образователна поредица...
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Ваканцията на Лили детски тв филм...
  • 06:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:10 Добро утро, Париж! предаване за...
  • 09:30 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Олимпийски игри Париж 2024:...
  • Сега "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:10 "Кунг-Фу Панда: Лапите на съдбата"...
  • 05:40 "Дракони: Защитниците на Бърк" -...
  • 06:00 "Богатствата на България" -...
  • 06:30 "Ловци на храна" - предаване за...
  • 07:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • Сега "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "ФБР" - сериал, сезон 6 /п/
  • 06:00 "Хъдсън и Рекс" - сериал, сезон 2...
  • 07:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "Розамунде Пилхер: Завръщане у дома...
  • 11:30 "Бон Апети" - кулинарно предаване
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.