Кампания на KWIAT за редовна профилактика на зрението на деца и младежи до 18 г.

Обърнете внимание на зрението на вашето дете - то е безценно!

по статията работи: Кремена Бедерева | 15.09.2014 | 16:07
Кампания на KWIAT за редовна профилактика на зрението на деца и младежи до 18 г.
"KWIAT" OOD, Bulgaria

Кампания на KWIAT за редовна профилактика на зрението на деца и младежи до 18 г.

Цели на кампанията:

  1. Кампанията на KWIAT за безплатен скрининг и редовна профилактика на зрението цели повече деца и младежи да бъдат прегледани от специалист, за да бъдат открити, лекувани и коригирани навреме очните заболявания на възможно най-много деца в България.

  2. Мащабно популяризиране на необходимостта от редовна профилактика на зрението най-вече сред деца и младежи до 18 години.

  3. Проява на обществена ангажираност и социална отговорност от страна на KWIAT и партньори от оптичния и други браншове, с които заедно да допринесем за подобряване на очното здраве и здравна култура на хората в България.

Старт на кампанията: 15 септември 2014

Край на кампанията:  31 октомври  2014

1388936

Уважаеми родители,

Обърнете внимание на зрението на вашето дете - то е безценно!

Задължително веднъж годишно правете очен сининг или преглед при офталмолог .

Доброто зрение е изключително важно за правилното развитие на всяко дете. Освен корекция на зрението, ако е необходима, очният специалист може да открие редица заболявания. Тяхното установяване навреме, би могло да спаси зрението и дори здравето на Вашето дете.

Не отлагайте очния преглед, а го направете още сега в следните оптики и кабинети: *

* Скрининг на зрението ще се извършва в рамките на работното време на оптиката и преглеждащия специалист, след предварително записан час и ако възрастта и поведението на детето го позволяват.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Дефиниция за очен скрининг: …………… 

Първи прегледи:

Задължителните профилактични прегледи при детски офталмолог трябва да се случват веднъж годишно. Първият очен преглед за всяко дете трябва да бъде направен преди то да навърши една година и по-конкретно, когато бебето навърши 6 месеца. Ако всичко е наред, детето трябва да бъде прегледано от офталмолог отново в периода между 3 и 5 годинки. С повишено внимание трябва да подходят родителите, ако в семействата им има страдащи от очни проблеми и заболявания. В никакъв случай не бива прегледът да се отлага за времето, когато детето тръгва на училище! Родителите не бива да забравят, че ако детето им не вижда добре, то най-вероятно не знае за това или не може да каже. Колкото по-рано се открие даден проблем, толкова по-голям е шансът той да бъде коригиран навреме и да се помогне на детето да не изостава в своето развитие.

Специфики на очилата за деца:

Диоптричните рамки и слънчевите очила за деца трябва да бъдат по-издръжливи, по-лесни за приспособяване, по-леки, още по-удобни и по-безопасни, отколкото тези за възрастните. Децата виждат различно от големите, затова особено за по-малките от тях е добре очилата да са кръгли и с по-големи стъкла, за да не се намалява полето им на виждане.

Изключително важно по отношение на спецификата на детските очила е, те да са анатомични и леки, и да прилягат плътно по извивката на носа. Тежките очила могат да наранят костта на носа, която в детска възраст бързо се променя. В този смисъл анатомична структура на детските очила е изключително важна. Тя, както и показатели като антиалергичност, антибактериалност и олекотеност са характерни за колекциите детски диоптрични рамки KWIAT JUNIOR, SOLANO JUNIOR и SWING от KWIAT. Моделите в тези линии са специално разработени за деца от 0 до 18 години.   

KWIAT разработва специални модели детски очила, взимайки предвид множество фактори като: големина и форма на детското лице, нос, вежди, скули, нивото и отдалечеността на ушите, както и разстоянията между тях.

В зависимост от годините разработваме модели от 0 до 3 годинки, от 4 до 7, от 8 до 12 и над 13 години.

Слънчевите очила за деца:

Слънчевите очила са моден аксесоар, който децата и особно тийнейджърите носят не само през лятото. Установено е, че в детските очи попадат 75% от ултравиолетовите лъчи, докато в тези на възрастните - едва 10 на сто. Затова децата имат изключително голяма нужда от качествени слънчеви очила с най-добрата UV защита и с поляризация, които наистина да предпазват очите им. Такива именно са моделите от колекциите KWIAT Junior (за деца от 5 до 13 години) и KWIAT Comfort (за деца от 10 до 18 години), SOLANO и SWING, които освен диоптрични предлагат и слънчеви модели очила.

Избор на очила

При избора на детски очила е важен както синхронът между лекар и оптик, така и участието на самото дете. Това важи с особена сила за диоптричните очила, за да може детето по-лесно да ги приеме и свикне с тях. Аксесоарите тип играчки също могат да помогнат на детето да възприеме по-лесно носенето на очила. Към играчките - поставки за очила, децата проявяват силен интерес. Приятелят на моите очила - "Фифи", е гумена играчка-аксесоар под формата на различни животни, които българската марка очила KWIAT предлагат заедно с детските модели очила.  

За тийнейджъри При подрастващите тийнейджъри на възраст до 12 г. модата при очилата силно се влияе от познатите им анимационни филми и детски сериали. В тази възраст силно се изявяват стремежът към подражание и интересът към по-цветните и екстравагантни очила. Поради по-големият обем уроци, работа с компютър и различни устройства е добре очилата да са в светли тонове, цветни и също е важно да не ограничават полето на виждане, да не падат от лицето при спорт или навеждане и да не деформират носа.

Голям хит сред младежите са и фосфоресциращите цели очила или само дръжки, които тинейджърите могат да намерят в колекциите KWIAT Junior и KWIAT Comfort. Антиалергичните покрития, каквито имат всички модели на KWIAT са изключително важни за тинейджърите с проблемна кожа.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Иконостасът игрален филм /България,...
  • 16:35 Грижа документален филм /България,...
  • 18:00 Спасението игрален филм /България,...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:30 "Осъдени души
  • 22:45 Снимка с Юки игрален филм...
  • 00:35 Й.С.Бах: "Йоханес пасион"/1 част/...
  • 01:35 100% будни сутрешно токшоу с...
  • Сега "Като готвачите" - комедия, драма...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • 22:30 "Dancing Stars Extra" - зад...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3,...
  • 00:40 "Закон и ред: Специални...
  • Сега "Дъмбо" - с уч. на Колин Фарел,...
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" - телевизионна игра
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Ной" - с уч. на Ръсел Кроу,...
  • 00:50 "911" - сериал, сезон 2
  • 01:50 "Престъпни намерения" - сериал,...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.