Най-добрите се събраха и избраха

Шеф Пеньо Иванов и колеги от бранша оценяваха бъдещи кулинарни спецове в Поморие

по статията работи: Андриян Георгиев | 19.03.2012 | 09:47  2 Виж всички снимки
Най-добрите се събраха и избраха
А.Р.И.З.-7

Регионалното състезание за най-добър готвач, сервитьор, хлебар, сладкар и барман се състоя от 16-ти до 18-ти март в град Поморие. В него взеха участие училища от южен централен и югоизточен планови райони, в които влизат над 16 професионални училища от Велинград до Поморие.

Състезанието се провежда от Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) в партньорство с Българската асоциация на професионалните готвачи, Българската асоциация на професионалните сомелиери и Българската асоциация на барманите.

Председатели на журито в различните категории бяха: Павел Чаталбашев за барманите, шеф Диян Димитров за готвачите, Михаил Марковски за сервитьор-сомелиер и шеф Пеньо Иванов в журито за хлебари и сладкари.

Празникът беше открит от директора на професионалната гимназия в Поморие. Всеобщо беше мнението, че благодарение на прекрасната организация, всички се чувстват прекрасно. 

"Мога да споделя, че журито което ръководех, се срещна със сериозни състезатели. В групата на хлебар-сладкарите имаше 5 училища и техни представители, но те по никакъв начин не отстъпваха един на друг. След състезателния ден имах възможността да видя работите и на състезателите при готвачите. Може спокойно да се каже, че има подем и тук, както в други области. Подем, който ще ни даде все повече увереност, че България ще може все по-добре да посреща и изпраща своите гости, както в национален, така и в международен план. Всички знаем, че България е туристическа страна и всички сме длъжни да развиваме гостоприемството и да градим доброто име на страната ни", каза шеф Иванов, организатор на националния кулинарен фестивал "Пъстра трапеза на гости на моя град", който започва своята национална обиколка из родината ни след броени дни.

На 7-ми април (събота) на лятната сцена на Борисовата градина, фестивалът ще гостува на Великденския фестивал, организиран от Столична община и Дирекция култура. След това още на Великден ще е на гости на един от най-хубавите градове в България.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


26 Milena Nqgolova 19.03.2012 | 14:04
аз хапнах вече и спокойно мога да чета.
25 Milena Nqgolova 19.03.2012 | 14:03
там е бол да им пуска смешки.
24 Milena Nqgolova 19.03.2012 | 14:03
е на такива мероприятия си заслужава да се иде. поне има хапване :)
23 Steffi To 19.03.2012 | 12:27
Имаме толкова гимназии, които подготвят такива кадри, но болшинството заминават за чужбина.
22 Petyr Botev 19.03.2012 | 12:26
И еленското филе - няма такава вкусотия.
21 zlobna kobra 19.03.2012 | 11:57
Супер ... така ми се готви ... гладни има ли :)
20 rozov lak 19.03.2012 | 11:38
Иронично казано от човек с твоя ник:)
19 chest slava 19.03.2012 | 11:38
Интересно - защо точно в Поморие се провежда това...?
18 rozov lak 19.03.2012 | 11:38
кулинар или инженерче :)
17 rozov lak 19.03.2012 | 11:37
16 rozov lak 19.03.2012 | 11:37
Не един вид, ми си е баш шеф :)
15 chest slava 19.03.2012 | 11:36
Кулинар да си в България - пари се вадят добри...
14 rozov lak 19.03.2012 | 11:36
страхотна инициатива;)
13 chest slava 19.03.2012 | 11:34
Ути Бъчваров там ли е бил да им сготви някой буламач?
12 milica ivanova 19.03.2012 | 11:11
Щ е има много вкусотии :)
11 radoslav kolev 19.03.2012 | 10:40
10 Mer Zlatkova 19.03.2012 | 10:38
Той и главният готвач си е един вид шеф ;)
9 Mer Zlatkova 19.03.2012 | 10:36
Ще спечелим много, ако популяризираме уникални продукти като смилянския боб, зеленото сирене, еленския бут и пр.
8 elenko picha 19.03.2012 | 10:20
Да оставят координати,че да отиден да хапнем
7 elenko picha 19.03.2012 | 10:19
хахах,да голяма тъпотия тва с шеф-овете...що не им викат главен готвач,както си беше ми се праат на американци...
6 нова надежда 19.03.2012 | 10:14
Много шеф, много нещо;)
5 gnila qbalka 19.03.2012 | 10:14
Браво- ще са много добри, определено :)
4 нова надежда 19.03.2012 | 10:14
Тъжна е твоята надежда:)
3 Драго Попов 19.03.2012 | 10:10
Както съм гладен сега!
2 Milica Georg 19.03.2012 | 10:09
Действително след като толкова много разчитаме на туризма ни трябва и добре подготвени кадри.
1 Kokita Bebita 19.03.2012 | 10:02
Дано младите ни кулинари продължат да се развиват и един ден станем прочута гурме дестинация, известна с качествената кухна, а не с пробутването на храни с итекъл срок.

ТВ програма

Кино

  • Сега България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Казимир документален филм...
  • 22:00 Страсти в Тоскана 4 тв филм /3...
  • Сега bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Кой да знае?" - куиз шоу с водещ...
  • 21:15 "Колко ми даваш?" - забавно куиз...
  • 22:15 Премиера: "Кралят на Тълса" -...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • Сега "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" - телевизионна игра
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Черешката на тортата" (нов...
  • 21:30 "Братя" - сериал, сезон 1
  • 22:30 Новините на NOVA
  • 23:00 "ФБР" - сериал, сезон 2
  • 00:00 "Частни детективи" - сериал, сезон 1
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.