Едва ли ще може да си позволите тази пържолка...

Всичко за най-скъпия стек в света

по статията работи: Мартина Панайотова | 28.12.2012 | 10:42
Едва ли ще може да си позволите тази пържолка...
Милена Димитрова/Chivas Gourmet Salon 2012

Около говеждото месо, всъщност и около телешкото, може да се говори много. Като начало, това са едни от най-предпочитаните от шеф-готвачите навсякъде по света меса.

Първо да отговорим на въпроса, каква е разликата между двете. Телешкото "идва" от млади говеда, до 12-месечна възраст. Месото с възраст между 12 и 24 месеца вече се счита за т.нар. "beef". Това, което закупувате от масовите магазини, много рядко отговаря на тези условия, така че измами - много.

В тази връзка ще ви разкажем за считаното за най-качественото говеждо месо в света, чиято цена със сигурност издава достатъчно. Много често, за да не натоварваме портмонето си, натоварваме организмите си, с продукти с не особено ясен произход.

С това месо, по думите на различни професионалисти, никога няма да сбъркаме.

Вероятно сте чували за "кобе бийф", от което се прави най-скъпият стек в света. Всъщност цените в ресторантите (да кажем 100 щатски долара за една порция) далеч не са толкова преувеличени, колкото си мислим, стане ли въпрос за истински стек.

По какъв начин и къде се добива този местен деликатес и защо е толкова скъп може да научите от Kulinar.bg.




Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


12 wild child 28.12.2012 | 20:22
мерси, но аз пържоли не ям
11 pippi longstocking 28.12.2012 | 15:38
Аз и да можех да си я позволя, пак нямаше да искам да я изям тази пържола
10 Dimitar Ruzhev 28.12.2012 | 14:26
Бая скъпо месце! Само на голям празник бих отделил тази сума.
9 mariyna todorova 28.12.2012 | 12:52
Не мога, ама пък добре, че си имам баба и дядо на село, които гледат животни, включително и теле, та ми се случва и на мен да си хапна хубав стек.
8 reni angelova 28.12.2012 | 12:30
Със сигурност ще ми е доста скъпичка и няма да мога да си я позволя за празниците но все ще се намери какво друго да се приготви и хапне.
7 Katerina Dieva 28.12.2012 | 11:26
Е да със сигурност крехкото телешко ще да е много вкусно, при все че и у нас колкото и да е измислено и съмнително като качество си държи доста добри цени, но пък е страшно вкусно.
6 Vanesa Apostolova 28.12.2012 | 11:18
А,ще можем да си го позволим,все до 250 лева можем да отделим,ама въпроса е,че после ще гладуваме :D
5 petar ognjnov 28.12.2012 | 11:13
Добре, че си отглеждам и си имам домашно и знам какво ям, че това в магазините е наистина с неясен произход.
4 pushit realgood 28.12.2012 | 11:10
Това е направо лудница!
3 Beliq Zub 28.12.2012 | 11:01
То в България всичкото месо е по-скоро отрова,отколкото нещо,което си струва човек да яде, но какво да се прави,поне села си имаме :)
2 Милослава Иванова 28.12.2012 | 10:56
То у нас, ако не ни изментят с месото не виждам къде. Освен това тука няма как да чакаме японско говеждо кобе. Но аз съм на мнение, че добрият готвач може да направи чудеса каквото и да е говеждо (стига да не е развалено).
1 Лолита Набокова 28.12.2012 | 10:52
Дояде ми се едно сочно стекче . Може да си направя за вечеря .

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории /п/
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • Сега "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Присъда" - сериал, с.2, еп.12 /п./
  • 15:00 Премиера: "Плен" - сериал, с.1,...
  • 16:00 Премиера: "Моите братя и сестри" -...
  • 17:00 bTV Новините
  • Сега "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Лабиринт към щастието" (премиера)...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.