Цонев се изправя срещу Борисов и Ламбо

Председателят на „Нова алтернатива” е водач на листата на партията в Пловдив

по статията работи: Кремена Бедерева | 10.04.2013 | 13:01

"Нова алтернатива” представи водачите на листите за предстоящите избори, съобщиха от партията.

ПП "Нова алтернатива” ще бъде партията, записана с №1 в изборната бюлетина. Това стана ясно от жребия, проведен от Централната избирателна комисия (ЦИК) на 9 април 2013 г.

В стартовия първи номер специалистите видяха символиката на рестарта и новото начало, на водачеството и първенството.

Лицата, които оглавяват изборните листи на партия "Нова алтернатива”, са уважавани български личности, доказани професионалисти, които се ползват с доверието на хората.

"Нова алтернатива” е заложила не на безкрайнo много имена, а на достойни граждани, които не са опорочени от участие в досегашния политически живот и не са подвластни на лобистки интереси.

Водачите на листите по райони са хора различни по образование, по професия, по интереси, но ги обединява каузата "Рестарт за България". Те идват от сферата на бизнеса (седем човека), на науката и образованието (четирима човека), сред тях има и икономисти (четирима), юристи (двама), земеделци, (тъй като "Нова алтернатива” вярва, че това е секторът, който може да повлияе силно положително върху икономиката на България), експерти от областта на здравеопазването, застраховането, инженери (трима), от културата (двама) и спортисти (двама).

Председателят на "Нова алтернатива” Николай Цонев е водач на листата на партията в 23 МИР София, както и в град Пловдив, където ще се изправи срещу експремиера Бойко Борисов и ексминистъра Стефан Данаилов.

По многомандатни изборни райони водачите на листите на "Нова алтернатива” са следните:

1 МИР Благоевград

Диана Бурова-Микова – представител на младото поколение на България - амбициозен човек, с престижно икономическо образование. Майка на две деца.

2 МИР Бургас

Тони Бимбалов - спортист –шампион по борба. Офицер от резерва на БА и представител на частния сектор.

3 МИР Варна

Десислава Добрева - музикант с омайващ глас, популяризира България пред американска, руска и европейска публика. Работи за развитието на млади таланти.

4 МИР Велико Търново

Людмил Атев – юрист, адвокат. Прокарал първите два проекта във Велико Търново за саниране на сгради с помощ от държавата.

5 МИР Видин

Марчело Манойлов – Офицер от резерва на БА. Работи усърдно за развитието на Видинския регион.

6 МИР Враца

Ася Крумова - Висшист-икономист, представител на младото поколение. Активно действа за развитието на Северозападния район.

7 МИР Габрово

Доц. д-р Младен Младенов - Доцент, експерт в областта на земеделието. Познава аграрните проблеми на всеки район и може да разработи мерки за разрешаването им.

8 МИР Добрич

Петромир Велев – Завършил "Европеистика" в "Харвард", представители на младите. Развива собствен бизнес и ще работи за привличане на инвестиции в България.

9 МИР Кърджали

Ген. м-р Кольо Бъчваров - Офицер от резерва, инженер. Бил е в Националното военно представителство в съюзното командване по операциите на НАТО. Втора в листата за района е доц. д-р Мария Пиргова - политолог, преподавател в катедрата по Политология към Философския факултет на Софийския университет.

10 МИР Кюстендил

Любомир Малоселски - Магистър по финанси и право, представител на младото поколение, с енергията и знанията за развитие на България към по-добро. Йорданка Бачева – Експерт в областта на управлението и контрола на публичните финанси, сертифициран експерт проверител на икономически измами.

11 МИР Ловеч

Д-р Веселин Иванов - Експерт в здравеопазването. Заемал е различни позиции в здравните структури и познава грешките на настоящия модел на здравеопазването.

12 МИР Монтана

Панталей Младенов - Земеделски производител, частен предприемач, бивш военен.

13 МИР Пазарджик

Кремена Йорданова - Експерт в застраховането. Активно действа за отстояването интересите на хората от Пазарджишкия район.

14 МИР Перник

Георги Стоянов - Бизнесмен и експерт в сигурността. Доц. д-р Боян Кутевски- Специалист по връзки с обществеността и маркетинг. Преподавател в Нов Български Университет и Датския колеж в София.

15 МИР Плевен

Мартин Димитров - Експерт в застраховането и здравния мениджмънт, млад, амбициозен и способен човек.

16 МИР Пловдив-град и 23 МИР София

Николай Цонев - Експерт във военното дело и сигурността. Преподавател в УНСС. Бивш военен министър 2008 г.- 2009 г. Известен като най-социалния министър, който БА е имала. По негово време бяха разработени много социални придобивки за военнослужещите, които укрепиха и мотивираха състава на армията за служба в името на България и за създаване на стабилна професионална военна служба, притежаваща готовност за участие в мироопазващи операции и за защита на населението при бедствия, аварии и кризисни ситуации.

17 МИР Пловдив област

Любомир Аргиров – Бизнесмен. Магистър по икономика. Работи за подобряване на условията за правене на бизнес в България.

18 МИР Разград

Николай Ванков – Доктор по Маркетинг. Преподавател в УНСС с дългогодишен опит в преподавателската дейност. Работи за реформата в образованието.

19 МИР Русе и 20 МИР Силистра

Камелия Нейкова – Юрист. Експерт в областта на административното право и изборното законодателство, събирането на публични вземания и администрация.

21 МИР Сливен

Теодор Одрински - Инженер и икономист. Офицер от резерва на БА. Радетел на реставрацията и грижата за военните паметници.

22 МИР Смолян

Проф. д-р полк. (о.з.) Стойко Стойков – бивш заместник-началник на Военна академия "Георги С. Раковски”; преподавател по стратегически мениджмънт.

24 МИР София

Д-р Снежана Димитрова – Преподавател по публична администрация, експерт в областта на стратегическото планиране , европейски политики и фондове.

25 МИР София

Александър Ваклин - Магистър по промишлено и гражданско строителство Бизнесмен, строителен предприемач.

26 МИР София- област

Георги Славчев Георгиев – Спортист – футболист. 4 пъти шампион на страната и 2 пъти носител на купата на България. Бивш кмет на с. Долни Пасарел.

27 МИР Стара Загора

Веселин Василев - Инженер-магистър по изчислителна техника и офицер от резерва на БА. Работи за развитие на регионите и привличането на инвестиции в България.

28 МИР Търговище

Борис Димитров – Бизнесмен, магистър по геодезия. Ще работи за устойчивото икономическо развитие, базирано на ресурсите на България.

29 МИР Хасково

Златко Буров – Бизнесмен. Инженер по радиоелектроника, офицер от резерва на БА. Работи за развитие на предприемаческите инициативи и подкрепа на производството.

30 МИР Шумен

Герган Джиновски - Земеделски производител и офицер от резерва на БА. Работи за развитие на българското земеделие.

31 МИР Ямбол

Весела Караманова – Журналист. Работи за свободата на словото и етиката в медийното пространство.
Майор о.р. Иван Милов - Магистър по политология и по политически мениджмънт. Офицер, летец-пилот. Председател на Българска офицерска легия "Раковски".


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


8 emanoil momchev 10.04.2013 | 15:07
И той ще се прави на велик, но няма шансове.
7 набръчкан мозък 10.04.2013 | 14:41
Председателят на „Нова алтернатива” е водач на листата на партията в Пловдив - този господин верно ли си мисли, че може да влезне в българската политика с тази измислена партия?
6 kiki amerikaneca 10.04.2013 | 14:25
Наистина ли си мисли господин Цонев, че след като напусна БСП и стана скандала с неговото задържане и съдене, че някой ще гласува за него? Съмнява ме, честно казано...
5 трендафил въжарски 10.04.2013 | 14:23
няма никакъв шанс този мошеник
4 Кристина Минкова 10.04.2013 | 14:15
Ще ни побъркат с тези избори.Няма алтернатива-нито нова,нито стара.
3 funky hero 10.04.2013 | 14:05
Както всички други мошеници е тръгнал на избори.
2 стефан рогошов 10.04.2013 | 13:09
не можаха да го осъдят тоя, ей
1 стефан рогошов 10.04.2013 | 13:09
този пък мошеник къде е тръгнал?

ТВ програма

Кино

  • Сега Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:10 Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024
  • 09:30 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Поглед към бъдещето документална...
  • 11:30 Истории от Олимпийските игри
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории /п/
  • Сега "Лице в лице" - публицистично...
  • 07:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците" - комедийно шоу /п./
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.66...
  • 15:00 Премиера: "Плен" - сериал, с.1,...
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • Сега "Пресечна точка" - публицистично...
  • 07:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.