Дюнерите са на всеки сантиметър, но това не значи, че всички са еднакви. От много години този тип джънк храна властва над гладните и бързащи български стомаси и това е световна тенденция. Световна тенденция обаче е и фактът, че част от дюнерджийниците не покриват елемнтарни изисквания за хигиена, което се отразява на стомасите на клиентите.
За да се опазим най-добре от хранително натравяне или консумиране на мръсна храна, трябва да умеем сами да преценяваме дали мястото, от което смятаме да си закупим нещо за ядене, е чисто и безопасно. Ето няколко съвета, които да следвате, когато сте решили да си вземете дюнер.
1. В мястото, където се намира дюнерджийницата, задължително трябва да има хладилник, дори да е малка будка или каравана.
2. На работното място на готвача не трябва да е прекалено горещо - не повече от 26 градуса. Нали не ви се хапва пот като бонус.
3. Трябва да има мивка.
4. Готвачът трябва да е с дрехи за готвене и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО – ръкавици. Ако няма - ядете на собствена отговорност.
Още знаци, за които да следите, ако ще си купувате дюнер, ще откриете в Div.bg.