Каква е „Дилемата на всеядния”?

Новата книга на Майкъл Полан ни учи как да се храним правилно и кои са храните които трябва и не трябва да ядем

по статията работи: Гергана Златкова | 26.10.2012 | 14:57
Каква е „Дилемата на всеядния”?
изд. "Изток- Запад"

0e9ddfe2-ac6c-007b-1813-56321d29eef2

Темата за това какво ядем е много обширна и изключително нашумяла напоследък. Съвети, препоръки, рецепти за здравословно хранене изкачат отвсякъде, а експерти и лаици постоянно изказват мнения относно това, с което трябва или не трябва да се храним.

Майкъл Полан, считан за един от най-големите експерти на тема хранене в САЩ, разкрива по особено нестандартен, интригуващ и революционен начин тайните на хранителната индустрия.

"Дилемата на всеядния" разказва за трите основни хранителни вериги днес.

В книгата Полан разкрива шокиращи истини за начина, по който живеят и се хранят пилетата и говедата в САЩ. Обяснява подробно защо американците отглеждат толкова много царевица и набляга на идеята, че разходките и храненето с трева на паша при всички случаи са в пъти по-здравословни не само за добичетата, но и за нас самите, които поглъщаме тяхното месо впоследствие.

Авторът Полан е американски журналист и активист. Смятан е за един от най-големите специалисти по хранене не само в САЩ, но и в световен мащаб. Отговорен е и за написването на прекрасните и чудесно аргументирани книги "В защита на храната” и "Правилата на храната”.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


4 еми илиева 26.10.2012 | 16:34
Всичко в храненето на животните е ГМО фуражи и антибиотици, после се чудим защо толкова млади се разболяваме от рак и старчески болести. Всичко в света е индустрия за правене на пари и ако искаме да сме здрави и да не участваме във всичко това, трябва да си произвеждаме храната сами, а не да я купуваме от магазина /където всичко е внос/, както са правели нашите баби и дядовци! И разбира се да станем вегетарианци, което аз направих преди доста години!
3 Петър Попов 26.10.2012 | 15:41
Това е точно като за Къци Въпцаров - той просто обожава здравословното хранене, поне с такива впечатления останахме в участието му до момента. Книгата сигурно си зслужава.
2 Kostadin Filipov 26.10.2012 | 15:31
Тази книга мисля да си купя, защото статията, която прочетох по темата доста ме заинтригува и мисля, че ще се заслужава там 15-те или 20-те лева, които струва книжлето.
1 Diana Nenova 26.10.2012 | 15:03
Тази книга ще си заслужава четенето определено! До скоро си мислех, че ние за разлика от американците не сме така подвластни на боклучивата храна, но жестоко съм се излъгала. И тук все по-трудно човек може да се натъкне на истинска храна, което е жалко.

ТВ програма

Кино

  • Сега Избори 2024: Предизборни репортажи
  • 21:00 Най-хубавите години от нашия живот...
  • 22:00 Моят плейлист
  • 23:00 По света и у нас
  • 23:15 Студио Х: Изчезването на Алис Крийд...
  • 00:55 Туризъм.бг /п/
  • 01:55 Бразди /п/
  • 02:25 Малки истории /п/
  • Сега "Бригада Нов дом" - социален проект...
  • 22:00 "Джурасик свят" - фантастика,...
  • 00:30 "Всичко, което не искаш да знаеш за...
  • 02:20 "bTV разказва" - документална...
  • 02:50 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 03:20 "Търси се…" - токшоу с водещи Меги...
  • 04:15 "Без багаж" - документална травъл...
  • 04:45 "Мистър Пибоди и Шърман" -...
  • Сега "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Размянaта" - с уч. на Джейсън...
  • 00:20 "Розовата пантера: Отново в...
  • 02:10 "Зулендър" - с уч. на Бен Стилър,...
  • 03:50 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 04:40 "Аз, Проклетникът 3" - анимация /п/
  • 06:00 "Иконостас"
  • 06:30 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.