И мутресите отнасят куршуми

Ексвисаджията Красимир Каменов-Къро бе ликвидиран в дома му в тузарския квартал "Константия" в Кейптаун задно с жена си, детегледачка и бодигард

по статията работи: iNews | 02.06.2023 | 19:15

Сравнително рядко, но се случва. Мутреси отнасят куршуми, предназначени за техните мъже. Някои от жените на маститите ъндърграунд босове оцеляват, други нямат този късмет и напускат този свят твърде рано. Само преди дни подобно безскрупулно убийство разтърси както Южна Африка, така и България.

Ексвисаджията Красимир Каменов-Къро бе ликвидиран в дома му в тузарския квартал "Константия" в Кейптаун, Република Южна Африка. Миналият четвъртък наемници нахлуват в къщата на Къро. По неофициална информация са облечени в униформи на ДЕА - американското звено за борба с наркотиците. Връзват Къро, съпругата му Гергана, охранителя му Деан Генов и детегледачката им и ги правят на решето с по един контролен изстрел в главите. Разследващите тепърва ще нищят мотивите и ще търсят поръчителите и изпълнителите на безскрупулната мокра поръчка.

Това е последното покушение, при което е убита жената на набелязания мафиот, но със сигурност не е първото.

През 2018 г. показно ликвидират мастит шеф на казина и раняват 22-годишната му изгора. Убитият е бизнесменът Коста Николов-Миджурина, който е собственик на близо 15 игрални зали на територията на Слънчев бряг, Несебър, Бургас и няколко в Нова Загора. 54-годишният мъж е застрелян в луксозен автомобил, а 22-годишната му приятелка Симона е ранена.

Нападателите откриват огън от движещ се автомобил по возилото на Миджурина. След канонадата от изстрели маститият бизнесмен издъхва на място. Младата жена е с огнестрелна рана в лявото слепоочие и е откарана в критично състояние в болницата в Бургас. На мястото на покушението са намерени множество гилзи от огнестрелно оръжие, а нападателите така и не са открити. Младата жена оцелява, но следите й се загубват.

През 2009 г. прострелват съпругата и 11-годишния син на Ивайло Паунов-Джованито, когото го свързват с банда за автокражби в Испания. Това се случва през декември във вилната зона "Свети Никола" край Варна. Тогава очевидци съобщават, че пред дома им има простреляни и кървящи хора. Двама нападатели с тъмни дрехи открили огън в движение по колата на жертвите, след което дали газ и се омели. Според полицаите покушението е срещу самия Джованито, но на мушката на килърите попадат жена му и детето му, тъй като в този даден момент те използвали неговата кола.

Жената и момчето са откарани незабавно в МБАЛ "Св. Анна", където лекарите успяват да ги спасят. Майката има огнестрелни рани в бедрото и лопатката, 11-годишният й син също е ранен в бедрото и седалището.

Джованито е осъждан през 2003 година в Кралство Испания. На следващата година по негово искане Варненският районен съд сменя фамилията му от Иванов на Паунов. Бандитът е известен и с това, че на два пъти сменя имената си. Заради това той е наричан Джованито Стоте имена. Няколко години преди опита за покушение срещу Джованито има и друг, при който отново има ранена жена - негова половинка по онова време. В началото на 2005 г. килър го прострелва в собственото му заведение "Сохо" в центъра на града. Заедно с него е ранена и бившата манекенка - Мис Варна за 2003 г. Михаела Мирчева. След като бе изписан от болница, Джованито изчезна, но се върна след една година.

През 2001 г. смятаният за наркобос номер 3 в страната Леонид Фотев, по прякор Льонята Джуджето, и жена му Албена Станкова са убити брутално в столицата в нощта на 16 срещу 17 септември.

Манекенката Албена и Льоната са открити в локви кръв и с прерязани гърла в дома им в софийския квартал "Красна поляна". Тогава мутресата Албена е едва на 26 години.

Според полицаи наркодилърът се нанася в неугледната панелка в началото на 2001 г., за да отглежда на спокойствие бебето си, което Льоната оставя полусирак едва на шест месеца. Льоната винаги се придвижва с няколко лични охранители. Но този път килърите се внедряват в обкръжението на Льоната и го ликвидират заедно с жена му, докато са им на гости. Хората на Джуджето, сред които са убитият по-късно Антон Милтенов-Клюна и Димитър Вучев-Демби, отмъщават на душманите на главатаря си. Като в мафиотска кримка двамата настигат убийците Петър Петров-Кюстендилеца и Христо Стефанов. Между четиримата започва престрелка, но килърите успяват да избягат. По-късно полицията потвърждава, че именно Кюстендилеца е резнал гърлата на Джуджето и на Албена.

Льонята Джуджето е сочен за наркобос номер 3 в страната към този момент. Регистриран е многократно за най-различни престъпления и има няколко присъди зад гърба си - за грабеж, за кражби и за изнасилване. Категорично е установено, че се занимава с търговия на дрога. Наричат го балансьор между ВИС и СИК в София. След неговото ликвидиране между двете групировки започва война.

Според полицейски източници 40-годишният вече ликвидиран ъндърграунд герой е в тройката на най-мощните разпространители на наркотици на национално ниво. Той е обект на полицията и правосъдието още от зората на демокрацията, но въпреки многобройните му присъди престъпната му дейност никога не е спирала. Гравитира около групировката ВИС, но няма общи фирми с нейни представители.

Самоковеца и Цеци Красимирова

През 2003 г. кумецът на Васил Илиев Косьо Самоковеца е убит показно с куршум в главата на амстердамския площад "Дам". Екзекуцията е пред магазин за бижута, от който Самоковеца таман излиза с любимата си Цеци Красимирова.

Куршумът излиза от главата на висаджията и се забива в слепоочието на красавицата. Цеци изпада в кома и е с опасност за живота известно време, но преодолява трапа и оцелява. След всичките тези години, когато е в Амстердам, винаги отива на площад "Дам", където бе ликвидиран любимият й.

Източник: "България днес"


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:35 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:30 Господин Тау тв филм /32 епизод/п/
  • 04:00 Арт детектив рубрика за лайфстайл и...
  • 04:15 Олтарите на България
  • 04:25 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:10 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • Сега "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.8
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • Сега "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.