„Мис Силикон“ скочи на студентски конкурс

Организаторката Мариана Маринова е категорична, че става въпрос за кражба

по статията работи: Надежда Стоянова | 05.05.2014 | 14:09

Най-красивата омъжена жена за 2007 г. - Мариана Маринова, вече няколко години е организатор на конкурса "Мис Силикон". Идеята ѝ хрумнала, след като поживяла във Венецуела, където всяка втора жена има някакви корекции по себе си.

Затова, когато се прибрала в България, решила да се захване именно с тази нетрадиционна за нашите географски ширини надпревара.

За пет години конкурсът си спечели много критики, само че и много приятели. Освен това на пръв поглед скандалните момичета винаги стоят зад някаква благородна кауза, за която работят през годините. Досега са подкрепяли борбата на пострадалите по време на лошите импланти.

Също така направиха проект "Да кажем "Не" на дискриминацията", с участието на транссексуалната Джулиана Джейма в миналогодишното издание на конкурса.

Вече втора поредна година обаче един столичен клуб най-нагло си "присвоява" името на конкурса. Става въпрос за "Мис Студентка със Силикон", в който общо взето се събират ентусиазирани млади дами, решили да се забавляват. Проблемът в случая обаче е това, че надпреварата некоректно се представя като "Мис Силикон". Рекламните материали така са изработени, че човек наистина може да се заблуди.

Вижте какво разказа за казуса пред iNews самата Мариана Маринова.

- Здравей, Мариана! Ти държиш лиценза за конкурса "Мис Силикон". Какво става с този конкурс "Мис Студентка със силикон"?

- Нямам нищо против да има конкурс "Мис Студентка със Силикон". Звучи доста забавно, комично даже. Проблемът е в следното нещо – рекламният им постер от миналата година беше написан некоректно. "Мис Силикон" с големи букви и между тях с малки незабележими "студентка със". Обадих се и ги помолих да си поправят рекламата. Тоест те ползват моята марка!

Нямам против "Мис студентка със без силикон" и т.н. Не ме вълнуват! Дори ме е яд, че им правя реклама, но не желая да ползват марката ми, която съм разработила 6 години и за която плащам.

- Всъщност ти защо се захвана с такъв конкурс?

- Започнах на шега да го правя. За първи път се реализира в едно заведение и така по приятелски, но имаше опашка от желаещи да гледат 6 преки назад от входа на заведението.

Живеех във Венецуела по това време и бях облъчена от толкова жени, дължащи красотата си на скалпел. Идвайки си в България, реших да експериментирам с идеята и направих конкурса. Отидох в патентно ведомство и си подадох документите за марката това в края на 2009 г.

Оказа се, че сама няма да се справя, тъй като много пътувах тогава и година по-късно си взех адвокат. Патентното право не е лесна материя. Вече имам не само заявление, а и излязла марка, дадена ми след дълга процедура, плащане на адвокати и държавни такси!

- Значи имаш пълното основание да си търсиш правата в съда?

- Има доста пропуски в бг патентното право, на които трябва да се обърне внимание. Това е невъзможно да се случва (бел. ред. ползването на име на конкурс, който има патент). Сега ще сезирам Комисията за защита на конкуренцията по въпроса с марката.

Точно, защото конкурсът е специфичен, трябва да се държи на високо ниво. Не искам като напишеш в интернет да излиза снимка на момиче в "сатенирана" рокля. Аз работя много за този конкурс и за всичките си проекти. Старая се и полагам усилия. Искам да съм добра в това, което правя. Правя и грешки, нормално е, но се старая да се уча от тях.

Обичам критиката и се вслушвам в съвети! Знам за "Мис Силикон" всичко - и добрите, и лошите коментари. Знам, че няма как да се харесаме на всички и не държа на това! Правя нещата по правилата така, както много малко го правят!

- Ясно! Защото обаче сега, при условие, че "Мис Студентка със Силикон" се проведе и миналата година?

- Защото не им пука, не ги е страх. Това са прости хора, неморални! Изобщо щом се хващат да правят една кражба в пълното си съзнание, че е кражба, как да коментирам такива хора. Те трябва да се сочат с пръст и да се наричат с истинските им имена – крадци. Проблемът е, че малко конкурси се регистрират.

1266625- А какво става с твоя конкурс?

- Моят конкурс е единственият "Мис Силикон" у нас и няма друг. По традиция се организира през лятото и се събира публика на живо от над 2000 човека. Ние знаем кои сме и имаме самочувствие за това.

Тази година ще е в средата на юли. Наистина ще се постараем да направим голямо шоу – най-доброто досега. Все пак влизаме в нова петилетка, осъзнали грешките си и с много хъс за бъдещето.

Аз съм бивша спортистка – 15 години от живота ми са минали в залата, и спортът ме е научил на последователност, коректност и много хъс да си най-добрият. Това прилагам и днес не само в "Мис Силикон", а и във всичко, което правя.

- Кога започва записването?

- В средата на май. Всъщност ние вече пуснахме първоначалните, но след празниците ще правим кастинги на живо.

Сега ни предстои да снимаме фотосесия с всички победителки досега.

- Ти планираше и "Мис Силикон Gold". Още ли стои на дневен ред тази идея?

- Да, остава си идеята за златното издание, но мисля да я запазим за октомври, тъй като имам доста международни събития.

Заминавам за Куала Лумпур през август, малко след "Мис Силикон".

Ще бъда част от организацията на конкурса "Мисис Вселена". Вече четири години работя за тази организация като носителка на титлата "Вице Мисис Вселена" от 2008 г.

- Какво още имаш в международен план?

- През септември организираме с една модна агенция в Колумбия "Miss Summer International". Пак международен конкурс с над 40 участнички. Това са супер постижения за мен, защото съм единствената българка там и работя с тях успешно от 4-5 години.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


2 Nora Martinova 07.05.2014 | 13:58
такива конкурси има в много други страни, не е нешо фарапантно
1 Katy Russeva 07.05.2014 | 12:13
То у нас сме може би страната с най-много такива измислени конкурси за красота, за това и всяка втора кифла е с някаква корона от измислен конкурс.

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Да бъдеш Майстора документален филм...
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.9...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.62
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.