Ето какви са признаците на изневярата

Вижте 15 симтома за това

по статията работи: iNews | 27.11.2021 | 13:39
Ето какви са признаците на изневярата
Thinkstock
Повече за:

Ако имате сериозна връзка с някого от доста време, вероятно вече сте достигнали до фазата, в която отчитате и най-дребните промени в настроението на партньора си, научили сте се да интерпретирате правилно смисъла на думите му тогава, когато не се изразява достатъчно ясно, и познавате до най-малкия детайл езика на тялото му. И когато нещо ви накара да изпитате съмнения във верността му, независимо дали става дума за нова връзка или моментно увлечение, ще ви бъде много трудно да се отърсите от тях и да си внушите, че той /или тя/ не би могъл да ви изневерява.

Стигне ли се дотук, най-добре ще бъде за вас да се опитате подобно на детектив да съберете и претеглите уликите и да стигнете до заключение, което да сложи край на лутането и несигурността ви. Разбира се, тук е много важно да направите реална преценка за себе си - мнителни ли сте по природа, ревниви ли сте в тази или в предишните си връзки, доколко ограничавате личното пространство на партньора си и дали сте му дали /волно или неволно/ причина да се усъмни във вашата вярност, което да го тласне към "отмъщение".

В случай, че считате притесненията си по-скоро за основателни и сте решение да намерите потвърждение или опровержение за тях, изследването на тези 15 "симптома" на изневярата може да се окаже ключът към намирането на истината.

1. Обърнете внимание на промените в ежедневието на партньора си - дали и колко по-късно се прибира от обикновено, "забравя" ли да ви се обажда в обедната почивка, както е било досега, има ли желание по-често да излиза без вас, за да се види с приятели или да тренира допълнително във фитнеса? Понякога подобни промени не означават нищо - всеки човек може и има правото да разнообрази ежедневието си и да използва и преследва възможностите да постигне нещо повече в кариерата си. И все пак, ако са налице и други признаци, че нещо се случва, няма причина да си затваряте очите за тези знаци.

2. Как реагира той или тя, когато получи sms, e-mail или телефонно обаждане, а вие сте наоколо? Става ли неспокоен/неспокойна, опитва ли се да възпрепятства видимостта ви и излиза ли от стаята, за да проведе разговора? Ако пък сте от двойките, които не крият нищо един от друг и сте имали практиката да отваряте пощата и ползвате телефона на партньора си /съответно и той вашите/, натъквате ли се на сменени пароли и често изтриване на писма и съобщения? Ако е така, то партньорът ви определено се опитва да скрие нещо от вас.

3. Ако вече няколко пъти сте станали свидетели на телефонни обаждания, които не се водят открито пред вас, попитайте партньора си с кого и за какво говори. Наблюдавайте изражението му, погледа му, движенията на ръцете му и изобщо търсете издайнически жестове, подсказващи, че се опитва да излъже. Ако пък отговори припряно с "Никой", "Един колега", "От работата" или "Не е важно", то е повече от ясно, че информация, която може би ви касае, по една или друга причина ви се спестява.

4. Забелязвате ли той или тя да е станал/а по-раздразнителен/а от обикновено? Да инициира безсмислени спорове с вас, да ви упреква и да търси вина у вас за щяло и нещяло? Често, когато човек бъде нападнат от угризения заради нещо, което е направил и ли смята да направи, той прехвърля вината и срама си върху своя партньор и търси начин да го дискредитира, с което да отнеме от тежестта на собствената си вина.

5. Нарушена ли е комуникацията помежду ви? Любимият ви човек изведнъж става по-мълчалив и прикрит, не разговоря с досегашния ентусиазъм с вас и най-вече не споделя дреболиите от ежедневието, както досега? Ако този тип интимност във връзката ви започва да намалява или напълно се е загубила, може би той или тя е намерил друг човек, с когото изгражда такава…

6. Ако партньорът ви започне да споменава постоянно нечие име - било то на общ познат, приятел или на колега, когото не познавате, дори да влага негативен смисъл в думите си, това означава, че въпросният човек изпълва голяма част от съзнанието му. А причината за това може да е точно противоположната на онова, което се опитва да ви внуши - тази личност не само не му е неприятна, а напротив - дотолкова не може да си наложи да спре да мисли за него или за нея, че иска да говори за обекта на новото си увлечение дори с вас, заблуждавайки ви за мотивите си.

7. Отдавна говорите за любимия си автор, за дадена книга, писател, филм или артист, към които половинката ви не е проявявала никакво внимание или дори е завявала, че не харесва, а от скоро проявява интерес именно към някой от тях. Или просто отчитате неочаквана промяна във вкусовете и интересите му? Познавате я добре и по себе си - когато се влюби, човек съзнателно или подсъзнателно започва да възприема вкусовете и интересите на личността, която го вълнува, превръщайки ги в свои собствени.

8. Дали ви се струва или наистина неговите или нейните приятели са започнали да се държат странно с вас и да ви отбягват? Срещате се случайно на улицата или идват на гости и всичко в тях издава нервността им от комуникацията с вас? Или пък няколко пъти отказват поканата ви с неправдоподобни извинения и смут в гласа, след като преди това редовно сте прекарвали петък вечер заедно. Може би те знаят нещо, което вие все още не знаете…

9. Усещате ли нов, различен, непознат мирис, който се излъчва от дрехите или дори от кожата му/й? Тази улика може и да е твърде очевидна, за да допуснете, че няма да се опита да я прикрие, но това понякога не е толкова лесно /натрапчив парфюм или одеколон, прах за пране или омекотител може да запази уханието си с дни, точно както се опитват да ни убедят и в рекламите/. Ако се случи повече от веднъж, сигналната лампа в съзнанието ви би трябвало да светне и да ви подтикне към действие или най-малкото към повишено внимание.

10. Свършвате работа по-рано от обикновено или е отпаднал ваш ангажимент, поради което можете да се приберете по-рано от очакваното вкъщи. Как реагира той или тя, когато му го съобщавате? Звучи ли нервно, предлага ли да се срещнете навън или да използвате момента, за да отидете по магазини, да свършите някаква задача и да си видите с приятели? Разбирате ли накъде бием…?

11. Накарайте го/я да се оплете в собствените си лъжи. Вече сте почти сигурни, че партньорът ви изневерява, но не можете да го докажете, защото той или тя има стабилно алиби. Запомнете в детайли описанието и последователността на събитията за конкретен ден или случай, както са ви били представени първия път и сравнете с версията, която ви се представя няколко дни или седмици по-късно. Не давайте вид, че провеждате разпит - вмъквайте въпросите си невинно, като че ли между другото, но бъдете нащрек.

12. Прави ви впечатление, че партньорът ви е станал по-суетен. Купува си нови дрехи, сменил е прическата си или изведнъж решава, че е дошъл моментът да се отърве от излишните няколко килограма, без да имате пръст в това. Излишно е да казваме, че това би могло да е признак за желание от негова страна да се хареса на някого. Човек, различен от вас…

13. Ако не живеете заедно и решите да го изненадате у дома, знаейки, че си е вкъщи, случвало ли се е напоследък да ви накара да се забавите или да почакате, за да "пооправи"? Или пък да не иска да ви даде ключовете за колата си, защото има нужда от почистване? Да предположите, че това е проява на отношение и внимание към вас, е нормално и логично, но ако вече имате някакви съмнения в искреността на партньора си, подобни прояви могат да ги засилят и не без основание /почистването може да включва изхвърлянето на използван кондом или фасове от цигари, които не пуши никой от вас, а прибирането - оправянето на разхвърлените завивки, измиването на чаши с чуждо червило по ръбовете и скриването на забравено бельо или аксесоар/.

14. Казано в прав текст - в бюджета ви има пробойна. В общото ви домакинство влизат по-малко пари, без да пестите за нещо конкретно или да изплащате кредит, който сте направили заедно. Или пък се налага да промените навиците си да ходите в определен ресторант или скъсите ваканцията си, тъй като той или тя е с намалели покупателни способности без очевидна причина. За съжаление това би могло да е недвусмислена индикация, че партньорът ви "инвестира" в нечии чужди потребности и удоволствия.

15. И на последно, но не по значение място - ако в разговорите ви започне да се промъква хипотезата, че няма да сте заедно вечно и да се проучва нагласата ви към евентуална раздяла, без вие да го искате или да смятате, че сте дали повод за това, може би тъкмо този развой на събитията цели партньорът ви, за да започне нова връзка. Обърнете внимание на интонацията му/й, когато говори за това - ако звучи притеснено и издава по-скоро несигурност във вашите намерения, може би причината за тези въпроси е у вас. Ако обаче се прокрадва отегчение и упрек към вас, напълно възможно е този разговор да предвещава края на връзката ви, защото мястото ви в сърцето на партньора ви вече е заето от друг човек.

В заключение, ви предлагаме няколко практически съвета, свързани с тази изключително неприятна ситуация. Преди всичко бъдете дискретни в опитите си да го играете детектив и никога не хвърляйте обвинения, без да сте сигурни. Въпреки че ще ви заболи от това, най-добре е неверникът да разбере, че е разкрит, едва когато бъде хванат "със свалени гащи". Освен ако нямате наистина много близки общи приятели, в чиято етичност и добронамереност сте убедени, не търсете съдействие от хората, които са особено близки с вашия партньор. Според това какво точно знаят и какви са желанията и намеренията на партньора ви, те могат да ви подведат или пък да го направят по-бдителен, така че да не позволи да бъде хванат.

Колкото до решението дали да дадете шанс на връзката си, щом разберете, че действително сте или сте били мамени, то е единствено във вашите ръце! В този случай можете да вземете под внимание историята на човека, който е разбил сърцето ви - колко връзки е имал, колко често е изневерявал и какво отношение имат по въпроса хората от обкръжението му.

Източник: Framar.bg


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Любов в окови 3 тв филм /22 епизод/
  • 23:00 По света и у нас
  • 23:25 Да надживееш Ескобар тв филм /45...
  • 00:15 Отблизо /п/
  • 01:10 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:45 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:40 Господин Тау тв филм /31 епизод/п/
  • 04:10 Олтарите на България
  • Сега "Dancing Stars" - танцувално шоу с...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.7
  • 00:40 "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.7
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • Сега "Кошмари в кухнята"- риалити
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 2
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.