Продукт на победата

Любомир Жечев разказа как се преборва една "Къртица"

по статията работи: Мартина Панайотова | 19.06.2013 | 16:01
Продукт на победата
Къртицата

Любомир Жечев стои в стаята и дава интервюта вече цял ден. Това е първият му ден на свобода и първият ден, в който той е по-богат точно със 138 000 лв... и доста по-известен.

"Не мога да свикна още, че съм в истинския свят. То реално погледнато, още съм в оковите на продукцията – имам задължения, давам интервюта. Но това е нормално – като сме били вътре, ще ги правим тия неща, хаха", посреща ме той похвално свеж и любезен, въпреки предходното парти по случай края на "Къртицата".

Личи си, че вече е доста изморен от повтарящите се въпроси на медиите, но дава всичко от себе си. Точно така, както го стори в пилотния формат на мащабното риалити шоу. Три приказки и вече ми е ясно, че Любо е роден победител – и то не само когато става въпрос за телевизионни игри.

Ето какво разказа той пред iNews за всичко, което му се случи през последните няколко месеца...

Как си след победата?

Щастлив, при всички положения. Доволен съм от себе си и от това, че успях да изпълня онова, което смятах, че мога да направя. Това, естествено, стана с помощта на зрителите, на които съм благодарен, че са ми гласували доверие.

Кое според теб е най-важното качество, което трябва да притежава един победител и какво ти помогна лично на теб?

Конкретно в тази игра, още от самото начало, аз осъзнах, че най-важно за победата е да разбереш кой е Къртицата. Затова и положих най-много усилия в тази посока. Записвах си най-много въпроси, водих си най-много бележки. От друга страна, вярвам, че бях достатъчно добър в игрите и се оказа, че все пак съм достоен да бъда на финал.

В риалити формат като "Къртицата" е по-важна психологическата игра пред физическите изпитания?

Чисто обективно, за да победиш, трябва да откриеш кой е Къртицата, но и физическата подготовка е не по-малко важна, тъй като, ако ти не се представяш добре в игрите, Групата и зрителите ще те номинират. Колкото по-често се случва това, толкова по-голям е шансът да отпаднеш. Комплексно е. Смятам, че това е най-интересното риалити предаване, което досега е правено у нас.

А имаше ли някаква по-конкретна стратегия?

Стратегията ми, от една страна, бе да записвам колкото се може повече подробности, да не ги споделям с останалите играчи, тъй като ние реално сме конкуренти, а не отбор. Имах и цел да направя, така че колкото се може по-малко да подозират Кирил Ефремов и да играят с него на теста. Това обаче не се случи по други стечения на обстоятелствата. Като цяло обаче това, че си бях записвал всичко и най-добре си бях "научил урока", се оказа достатъчно, за да достигна на финала, тъй като дадох 10 верни отговора на теста.

Кое от цялото преживяване ти бе най-трудно?

Определено най-трудно ми бе това, че си наблюдаван по 24 часа. Постоянното снимане създава известен дискомфорт, но това е по-скоро някакъв вид адаптиране. Иначе, от битките – всички онези, които са свързани с височини: скачане с бънджи, с парашут и т.н. Те пък са и най-сладки, защото, въпреки страха, ти проявяваш кураж и съумяваш да събереш смелост да прекрачиш ръба.

954859

А как се почувства в мига, в който цялата Група се обърна срещу теб и дори Рут реагира много остро и те обвини в предателство?

Честно казано, ядосах се и това се видя. Но в интерес на истината, очаквах да стане нещо такова, защото се познавам и знам, че когато съм затворен с много хора с толкова различни характери, предполагах, че с голяма част от тях ще имам някакви конфликти.

Всъщност това бе и една от причините да се явя на кастинг, след като видях обявата за "Къртицата". Бях гледал американския формат на предаването и там зрителите не бяха намесени. Смятах, че ще се справя много добре с играта, но не ще се превърна в любимец на зрителите.

Това означава ли, че би могъл да се опишеш като човек, при когото целта оправдава средствата?

По принцип целта оправдава средствата, докато средствата не прекрачват някакви граници. Аз не смятам, че съм измамил когото и да е било в това предаване. По-скоро съм ги надхитрил. Колкото до тази "измама" с късането на страниците в началото на предаването, те не ми бяха помогнали изобщо да стигна до финала. Те можеше да ме облагодетелстват спрямо другите участници вече за финалните битки, докато не стана ясно, че на тях ще се задават стари въпроси.

Тогава споделих тази информация с останалите участници и ние имахме равен старт. След като ни раздадоха новите дневници, аз продължих да си записвам най-подробно, защото смятах, че е много важно да обръщаш внимание на задаваните на елиминации въпроси и вярвам, че това се потвърди от крайния резултат.

Спомена, че гледаш на всички участници като на конкуренти, но все пак изгради по-интимни отношения с Рут Колева. Какво беше това, в крайна сметка – емоция или стратегия?

Реално погледнато, аз не знам каква полза би могла да ми донесе тази ситуация. Напротив, тя ми създаде повече трудности и накрая скандали. Аз ѝ бях казал, че преди всичко гледам на нея като на конкурент. Но когато с един човек едновременно споделяш лични неща и в същото време не трябва да споделяш нищо, свързано с играта, понеже това бе моята стратегия, се създават и конфликти и общуването става много по-сложно. Със сигурност обаче не съм я използвал и не виждам как е можела да ми помогне да достигна до финала.

954860

А какво се случва с вас сега, когато сте навън? Разделихте се много язвително и ти ѝ каза, че не искаш от нея повече нищо?

Ние така или иначе се видяхме и си говорихме след предаването. Не съм толкова категоричен в това, което казах, защото вече е минало време, но в същото време не мога да бъда категоричен, че нещо между нас ще се случи. Нямам представа.

Значи все пак смяташ да пробваш?

Не смятам да пробвам. Просто си говоря с Рут. Не е като да не си говоря с нея, както заявих в предаването...

Рут призна, че ти много ѝ липсваш, след като излезе. А тя на теб липсваше ли ти?

След като тя излезе, аз честно казано, продължих да ѝ бъда ядосан и гледах да не мисля в тази посока, защото все пак оставаха само 3 дни до финалните битки. Бях си насочил вниманието именно върху тях, затова не мога да кажа, че ми е липсвала. Реално погледнато, давам си сметка, че ако Рут беше вътре, щеше да ми е по-трудно да спечеля, защото тя щеше да е много по-подготвена, респективно по-трудна за елиминиране.

А от емоционална гледна точка?

От емоционална гледна точка настроенията в Базата тогава бяха доста минорни. Възникналите между нас скандали на последната елиминация не са ме направили тъжен. Бях ядосан. Но не и тъжен.

От "Къртицата" излезе, освен малко по-известен, и малко по-богат. За какви точно бъдещи планове загатна след победата си?

Аз казах чисто принципно какво мисля да направя, но конкретни планове за парите все още нямам. Смятам, че нещата се случват тогава, когато човек има време да премисли добре какво точно смята да направи и по какъв начин трябва да го направи. Имам още доста да помисля по какъв точно начин ще изхарча тези пари, защото са много и защото изискват внимателно планиране, анализиране и т.н. Това, което няма да направя, както казах в ефир, е, че няма да ги изхарча за материални придобивки, въпреки че ме блазнят като всеки нормален човек.

А за какво мечтаеш по принцип?

Винаги съм искал да се занимавам с нещо свое, а не да работя за някого. Да се опитам да печеля от собствените си идеи, а това не е лесно. И вече веднъж захванал се с такова успешно начинание, да помогнеш и на много хора около себе си, да създадеш нови работни места. Това смятам ще е моята цел близките месеци.

Защото аз получих огромен шанс и привилегия благодарение на зрителите и е моя отговорност да похарча тези пари разумно.

Вече си популярен. Готов ли си да се справиш с известността и всичко, което идва с нея?

Ми аз, честно казано, не мисля, че съм чак толкова популярен. В момента съм актуален заради предаването. С течение на времето обаче тези неща ще си отшумят. Мисля, че това е нормално. Не смятам, че това ще ми повлияе по някакъв начин да се главозамая или сметна за нещо повече от останалите.

Напротив, аз съм си поставил една основна цел – да се самоусъвършенствам. Смятам, че има още доста неща да прочета, да науча, за да мога да бъда по-успешен и да мога да надградя тази огромна база от 100 000 лв., която имам.

Така ли смяташ да походиш и към язвителните медийни коментари, които неминуемо вече се появиха? Рут например много се обиди на медиите, че спрягат името ѝ със скандали с бременността ѝ и т.н.

За това си дадох сметка още преди да вляза в предаването и това бе една от причините да се замисля дали изобщо да се явя на кастинг. Риалити предаванията са нож с две остриета и хората може много сериозно да те намразят, ако ти не се държиш достойно.

Именно затова една от целите ми в предаването бе да се държа по достойно, поне по начина, по който съм го разбирал.

Не мисля да гледам запис на предаването, вече съм го изживял и не мисля да чета и коментарите, които се правят.




Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


7 sleeping sun 03.01.2014 | 13:33
да се надяваме че славата няма да го развали
6 Станислав Ников 20.06.2013 | 11:37
страхотен , браво , радвам се за победата му
5 incasejust incasejust 19.06.2013 | 19:03
Никак не му е било лесно!
4 Атанас Василев 19.06.2013 | 18:32
Браво на него, добре се е представил!
3 Вяра Антонова 19.06.2013 | 18:19
Това не ми се вижда да е било лесна игра. Честито!
2 Evgenia Nikolova 19.06.2013 | 16:28
Това си е заслужена победа!
1 Красимира Тачева 19.06.2013 | 16:22
Честито да му е на момчето, със здраве да си харчи парите!

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 03:25 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 04:20 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 04:35 Олтарите на България
  • 04:45 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:30 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 06:00 Дворът с люлките игрален филм...
  • 07:45 Телепазарен прозорец
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:10 "Да живее крал Джулиън" -...
  • 06:00 "Светът на здравето" - здравно...
  • 06:30 Премиера: "Древно инженерство" -...
  • 07:30 "Тази събота и неделя" - уикенд...
  • 11:00 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • Сега "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:30 "Не ме оставяй" - сериен филм /п/
  • 06:30 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 07:30 "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.