13 мъжки страха

И мъжете изпитват страхове, макар и не съвсем същите, каквито сме очаквали

по статията работи: Кремена Бедерева | 15.05.2011 | 16:20
13 мъжки страха
Carl Durocher/ Dreamstime.com

Така е. И мъжете изпитват страхове, макар и не съвсем същите, каквито сме очаквали.

Екипът на Glamour Magazine е подбрал фатален брой мъжки страхове, погледнати от забавната страна на нещата.

Добре е да се запознаете с тях, за да видите как можете да увеличите комфорта на мъжа до вас.

1. Да избират вино в ресторант. Оказва се, че повечето мъже избират най-евтиното вино, чието име могат да произнесат правилно.

2. Да не се сдобият с женски гърди. Това се случва, когато в областта на мъжките гърди се натрупат много мазнини. Извинения за подобно нещо могат да се намерят много, но самочувствието на мъжа винаги рязко удря в земята.

3. Жените им да разберат, че мъжете до тях си нямат ни най-малка идея как да сглобят рафтовете в коридора.

4. Да се превърнат в момичета. Като тук се визира въздържане от пиене на пина колада, слабо алкохолни напитки, гледане на сериали като "Анатомията на Грей" по цяла нощ и др.

5. Да бъдат лоши бащи. Страховете им се въртят около опасността да не забравят детето в кръчмата.

6. Да се отвращавате от ходилата им. Дали и вие като тях ги смятате за отблъскващи?

7. Носенето на маратонки, дънки и суичъри изведнъж да се окаже неподходящо за възрастта им. Все пак именно това е облеклото на повечето от мъжете през последните 15 години.

8. History-то на компютъра им. Те са се опитали да изтрият всички простотии, сваляни някога, но никога не могат да бъдат напълно сигурни. Ужасът при тях настъпва, когато ги помолите да вземете назаем лаптопа им.

9. Тройката, за която винаги са си мечтали - ако в действителност се случи, дали изведнъж ще получат сценична треска.

10. Формата на главата им. И кое е по-лошо: да оплешивяват спокойно или да демонстрират неравната си глава като я обръснат.

11. Въпреки че много ви обичат, ако в един момент Ева Мендес им се нахвърли, ще бъдат ли достатъчно силни, за да ѝ устоят?

12. Качеството на спермата им. След всичките тези години безразборно пилеене, дали техните "плувци" в действителност ще успеят да свършат някаква работа?

13. Рано или късно, жените осъзнават превъзходството си над мъжете и спират да се нуждаят непрекъснато от тях. Кога ще се случи и свършено ли е с тях?

 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


37 Ани Г. 16.05.2011 | 17:10
Моите поздравления тогава! Надявам се да имате дългогодишен и стойностен брак, особено ми е интересна частта със секса! ;)) Но предполагам, че всичко ще Ви идва "отръки" :))
36 Draga Mateeva 16.05.2011 | 17:09
Еха, Borislav, това не е ли висша форма на нарцисизъм. Трябва да внимавате, защото нали знаете мита за Нарцис, който се оглеждал в езерото, любувайки се на външността си, паднал в него и се удавил.
35 Borislav Bonev 16.05.2011 | 17:04
Не знам, Ани, дали си от жените от 21-ви век - модерните жени. Права си, че не познавам даже и половината от жените в България, но познавам достатъчно, за да си направя една представителна извадка, която да потвърждава казаното от мен. А това с турските сериали го дадох за пример. Ще ми се да съм женен за себе си в женско тяло - би било страхотно, защото ще сме двама съвършени и няма да можем да си устоим един на друг.
34 М. Иванова 16.05.2011 | 16:57
Вас, мъжете не ви ли е страх от задомяване и прекалено сближаване и обсебване?
33 Borislav Bonev 16.05.2011 | 16:51
Ето сама го каза - при вас доминират емоциите пред разума, следва при нас да е обратно. Ако научиш приятеля си да кани своите приятели, то ти си за бой, не то - особено ако си и стопанката на къщата! И както сама каза - той трябва да се съобрази с теб, ако не си го научила да се съобразява с теб, замисли се за бъдещето. Компромисите са му майката!
32 Ани Г. 16.05.2011 | 16:48
Ми не, аз не съм го приела лично, няма и как, защото както сам каза, аз не съм такъв тип жена. Но това не ми пречи да имам позиция и да я изказвам... не мисля, че твоите наблюдения върху средностатистическата българска са верни - даже хич. Съжалявам, но определено се бъркаш. Няма как да имаш толкова добри и подробни наблюдения, не познаваш даже половината от българските жени и техните характери. Нямаш обективно мнение и оценка, нито пък може да се наречеш съвременен мъж. Явно си заобиколен от жени, които гледат турски сериали и плетат гоблени, но повярвай ми ...НИЕ жените в 21 век, отдавна не го правим! ;)
31 Draga Mateeva 16.05.2011 | 16:33
Borislav, обратната ситуация също се случва в много връзки. Жената се прибира вкъщи изморена, търси тишина и спокойствие, а половинката й се събрала с приятелите си и гледат телевизия с усилен почти до край звук. А след като си тръгнат оставят пълна мизерия, която кой друг трябва да оправи - ами, стопанката на дома, разбира се. Понятието щастие във връзките винаги се свежда и до съобразяване с навиците на партньорите и взаимното уважение. на теб като не ти се говори или слуша спокойно можеш да го заявиш , но по деликатен начин, за да не обидиш половинката си, защото все пак при нас жените доминират повече емоциите пред разума и сме склонни да се засягаме от дребни на вид действия или бездействия.
30 Borislav Bonev 16.05.2011 | 16:32
Ани, ти може да си точно такъв тип жена, каквато описваш! Това не прави средностатистическата българска жена точно такава, каквото много добре и подробно съм я описал, съжалявам ако си го приела прекалено лично. Аз съм на мнение, че както мъжете, така и жените не трябва да занимават своята половинка с неща, от които знаят, че тя не се интересува, ама изобщо. Като например мъжете не трябва да им говорят за коли и въобще типично мъжки неща, тъй както жените не трябва да им говорят за книги на Паулу Коелю, или за поредния турски сериал, който се опитва да покаже как не трябва да се държиш с половинката си. О да, определено не искам да слушам поредната доза неща, които изобщо не ме интересуват.
29 Ани Г. 16.05.2011 | 16:29
Borislav, ама ти защо си мислиш, че и жените нямат моменти в които искат ода останат сами и да не им се говори на главата?! Има, и те са много, повярвай ми! Не винаги държим да споделя точно всичко с Вас, това прехвалено самочувствие и мислене са повече от криворазбрани.Това средновековно мислене, вземи си го избий от главицата. Разбира се, че понятието "Щастие" трябва да се различава! Иначе нямаше да има смисъл във връзката между двама - все едно да имаш връзка със себе си?! Мисля, че компромиса е основното нещо, което и мъжете и жените трябва да се заемат да изследват...
28 Станимира Георгиева 16.05.2011 | 16:29
А бе вие големи психолози и психоаналитици се извъдихте? ;)) От къде ви дойде тази муза, не знам! Това е просто една забавна статия, която цели именно такива спорове ;) Ама недейте толкова на сериозно да се взимате...моля ви се:)
27 V D 16.05.2011 | 16:27
Борислав и Драга, навлязохте в едни теми, които могат да се разискват много много дълго време. Както има мъже, които се държат като жени и ги е страх от това да бъдат сами, така има и жени, но хайде да не слагаме всички под един знаменател. Не всички обичат да говорят с часове, просто не знаеш какво да кажеш и те нямат избор :) Всичко е толкова относително, така че да не задълбаваме.
26 Станимира Георгиева 16.05.2011 | 16:22
Мога да споделя, че пък от моите виждания, най-големия страх на мъжа е да не се изложи! В смисъл, да не му съсипат реномето, винаги да изглежда мъжкар и винаги се стреми да не допуска грешки. Мисля, че това последното е особено вярно. Но за съжаление, мили мъже, няма безгрешни хора, няма безгрешен свят в който да живеят вашите идеалистични представи. По-добре се отпуснете малко и бъдете по-ларж, не се взимайте толкова на сериозно и живота ще ви е по-лек и приятен. :)
25 Криси Митева 16.05.2011 | 16:22
Цвете съгласна съм с теб! Всеки бъдещ родител се страхува за това дали ще отгледа детето си добре и правилно! Така, че този страх може да го приобщим и към нашата класация! :) Важното е човек, да си вярва и да може да преодолява страховете си!
24 Ани Г. 16.05.2011 | 16:22
Напротив, днешната жена е изключително самостоятелна и амбициозна. Аз пък даже не обичам, да ми "държат ръката" много, когато ми е по-тегаво или имам някакъв проблем. Предпочитам сама да си го разясня и да гледам напред. Това е остаряло разбиране и не мисля, че имаш правилни наблюдения.
23 Borislav Bonev 16.05.2011 | 16:20
Разликата, Драга, идва от определението на понятието "Щастие" в една връзка. От там тръгват всякакви други проблеми, емоции, скандали. Има моменти, в които един мъж иска тишина и спокойствие - да остане сам със себе си. Този момент, в много от случаите съвпада в период, в който жената иска да споделя - говори с часове, без да можеш да и вземеш думата. Говори за неща, които мъжете изобщо не ги интересуват и никога не са ги интересували. И ето тук се разминава мита за щастлива връзка на хора, с различни интереси. Жената твърди, че мъжът не я разбира, той пък започва да излиза с приятелите си, чувствайки се задушен от жена си. И така се влиза в един омагьосан кръг, от който трябва да си герой от новият български филм "Love.Net", за да можеш безпроблемно да се измъкнеш.
22 Draga Mateeva 16.05.2011 | 16:03
Borislav Bonev, коментарът Ви съдържа голяма доза истина. Но аз смятам, че и при двата пола е силно изразен страхът от самотата. Щастливата връзката между двама души създава всеобщо чувство за сигурност. Много мъже също изпадат в безидейност, когато нямат половинка. Никой успех или напредък не е носи по-голямо щастие от това да има с кого да го споделиш, да знаеш, че има кой да се зарадва искрено за теб.
21 Стамена Георгиева Георгиева 16.05.2011 | 15:59
Кой го е страх да остане сам, че нещо не разбрах? Понеже не искате да говорим за вас, за да не изтъкнем вашите лоши качества и да си признаете, че без нас не можете искате да смените темата! Хайде всичко по реда си!
20 Borislav Bonev 16.05.2011 | 15:53
На мен ми се иска да поговорим за женските страхове, не за друго, ами защото е редно след като има статия за мъжките, да има такава и за дамските. И след като няма ще споделя моите дългогодишни наблюдения върху един феномен от поредицата "женски страхове". Жените съществено се различават от мъжете по едно основно нещо, от което тръгват почти всички женски проблеми, неволи, изневери (ако има такива) и всякакви психически и физически и емоционални проблеми, което може да си представите да има една жена. Та всъщност, това нещо е, че жените не могат да остават сами. Когато това стане - са слаби, безидейни и започват да вършат глупости от всякакви естества, както и по-лесно да се поддават на манипулация. Всичко това, благодарение на -метафорично ще се изразя - няма кой да ги държи за ръката.
19 Цвете Жекова 16.05.2011 | 15:48
Точка 4 има доста актуален характер. Прави всеобщо впечатление, че много от подрастващите младежи имам повече женски облик и навици, отколкото мъжки както би им било присъщо. Ходят с лакирани нокти, епилирани ръце и крака, твърде красиво оформени вежди. Всичко това леко смущава, а от друга страна показва, че споменатите страхове от точка 4 не са толкова фатални в сравнение с последно изброените.
18 Златка Стоева 16.05.2011 | 15:05
Мисля, че страхове №9, 12 и 13 са най-разпространени сред мъжете и вероятността за тях е много голяма.
17 Цвете Жекова 16.05.2011 | 15:02
По отношение на страха на мъжете "да бъдат лоши бащи" аз смятам, че всеки един от нас, независимо от пола, си задава въпроса дали ще бъде добър родител. Не само мъж може да се тревожи дали няма да забрави детето в кръчмата. Жените също ги спохождат ужасяващи мисли дали няма да забравят детето си в хранителния магазин, например. При жените дори отговорността е по-голяма, защото критерии дали една майка е добра са далече по-завишени, отколкото при мъжете.
16 Живка Илиева 16.05.2011 | 10:47
„Да не се сдобият с женски гърди.“ - някои „мъже“ въобще не се страхуват от това даже си ги плащат. На мен ли ми се струва или отдавна мъжене не са силния пол?! Нещо тотално се „изродихме“ покрай този криворазбран феминизъм...
15 Свежка . 16.05.2011 | 10:38
Да не се събудят в женско тяло – това е сред най-застъпените страхове на мужкараците. Докато аз тайно си мечтая да усетя поне за ден какво е да притежаваш мъжко достойнство, моят мушморок винаги реагира с отвращение на идеята да прекара ден в женско тяло.
14 V D 16.05.2011 | 10:16
Не ние без Вас сме нищо Бориславе, а вие без нас сте нищо! Ние самочувствието си го имаме, само че мъжете ако няма кой да ги побутне малко, не знаят какво да правят. Загубени сте без нас, разберете го :)
13 Данчо Георгиев 16.05.2011 | 10:06
Тука гледам всички мъже, които са писали или отговаряли го приемат лично. Въртоломея Ураганова много добре Ви го е казала - като имате претенции - занимавайте се с нещо друго, какво сте тръгнали да коментирате! Нито мъжете, нито жените могат без другия пол - ясно е като бял ден, и това трябва да се проумее и от двата пола, за да спрат конфликтите на полова дискриминация.
12 Borislav Bonev 16.05.2011 | 10:01
Въртоломея, защо така ме обиждаш, та ти дори не ме познаваш. Аз говоря по принцип, а ти ме нападаш персонално. Не мисля, че е редно и не мисля, че с нещо съм заслужил с нещо злобата, с която отговори на моя коментар.
11 Петър Стоянов 16.05.2011 | 09:58
Госпожо Вачкова, ааа прощавайте, исках да кажа госпожо Ураганова, за Вас може да е забавна статията, за нас мъжете - не! За моето самочувствие - не берете грижа, то е не благодарение на Вас и въпреки Вас. Добре, че сме ние мъжете, че да Ви издържаме - Вас жените, че като родите и си мислите, че вече нямате никакъв ангажимент към никой и към нищо друго, освен към детето.
10 Въртоломея Ураганова 16.05.2011 | 09:44
Bobkaa, Айде недей да се прехваляваш толкова много, че Твоето самочувствие без жените изобщо нямаше да го има също..феминистична или не, тази статия е създадена за да бъде ЗАБАВНА?? Като си толкова сериозен върви обсъждаи световната политика... :)
9 Borislav Bonev 16.05.2011 | 09:29
Ей, тази статия е толкова феминистична, че направо ме хваща яд да я чета, честно да Ви кажа. Имам чувството, че е писана от жена като Марта Вачкова, ако не и от самата нея. Такова унижение спрямо мъжкото като цяло, не съм виждал доста отдавна. Как може да обиждат така мъжете. "Мили" жени, сигурно сте забравили, че без нас самочувствието ви, ще е точно толкова, колкото е и рейтингът на предаването на Марта Вачкова - близък до нула.
8 Стамена Георгиева Георгиева 16.05.2011 | 09:26
Защо Георги? Нали не се познаваме кажи, че ми стана любопитно :)
7 М. Иванова 16.05.2011 | 09:17
Не трябва да се страхуват. Обичаме си ги и харесваме такива каквито са, ако тях ги няма, светът няма да е толкова интересен, ще ми липсват разхвърляните чорапи по земята, оставените дрехи в банята и другите дразнещи неща. Всеки има недостатъци и страхове, няма перфектни хора.
6 Георги Петров 16.05.2011 | 09:11
Има далеч по-големи страхове при мъжете, които не са в класацията. Аз лично няма да ги споделя, поради съображения от сигурност :). Повече се смях, докато четох статията, отколкото да открия някой истински страх в мъжа.
5 V D 16.05.2011 | 08:56
Всеки има комплекси Яна, само че не всеки си признава. Някои хора си мислят, че ако си признаят страховете ще ги помислят за слаби, а това не е така, поне за мен.
4 Стамена Георгиева Георгиева 16.05.2011 | 08:56
Най-големият страх на мъжете според мен е да се оженят, защото така мислят, че ще загубят свободата си. Не съм ли права?
3 Въртоломея Ураганова 15.05.2011 | 22:32
Ха, Янина Ако ми кажеш, че нямаш нито един страх (комплекс),едва ли ще бъдеш честна дори със себе си...
2 Gergana Mihaylova 15.05.2011 | 20:44
и на мен ми хареса страх N13
1 Янина Никова 15.05.2011 | 18:10
Комплексите са лошо нещо

ТВ програма

Кино

  • Сега Книга на книгите анимационен филм
  • 17:00 Това го знам детско куиз шоу
  • 18:00 Имате среща с ... Диана Любенова...
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • 19:00 С БНТ завинаги
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:30 БГ киновечер: Български кораб...
  • 22:10 Обич и песен концерт-спектакъл с...
  • Сега "120 минути" - публицистично...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 19:40 "Защо, господин министър?" -...
  • 20:00 Премиера: "Съни Бийч" - сериал,...
  • 21:00 "Обир със стил" - комедия,...
  • 23:00 "Мария Магдалена" - драма,...
  • 01:30 "Древно инженерство" - документална...
  • 02:30 "COOLt" - лайфстайл предаване с...
  • Сега "На фокус с Лора Крумова" -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:40 На фокус след новините
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Медальонът" - с уч. на Джеки Чан,...
  • 23:50 "Завръщането на Розовата пантера" -...
  • 01:50 "Великден под прикритие" - с уч. на...
  • 03:10 "Цар Лъв" - анимация /п/
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.