Съставки:
- 400 г агнешко месо
- 2 моркова
- 1/2 глава целина
- 2-3 картофа
- 2 домата
- 1 глава лук
- 3-4 скилидки чесън
- 1 супена лъжица брашно
- 1 чаена лъжичка доматено пюре
- 50 г масло
- Кимион
- Магданоз
- Пипер
- Сол
Инструкции:
- Нарежете месото на парчета и го сварете в подсолена вода заедно с нарязаните на ситно моркови и целина.
- В масло и малко вода запържете нарязания на ситно лук, брашното и доматеното пюре.
- Добавете месото и след около 10 минути добавете и нарязаните на кубчета домати.
- След като заври, добавете парчетата домат и чесъна.
- Варете още 10-15 минути.
- Поднесете поръсено с нарязан на ситно магданоз, пипер и кимион.
Тази супа е богата на витамини А, С и К, както и минерали като желязо и калий. Приятно готвене и нека ви е вкусно!