Готвенето за едни е страст, за други досадна необходимост. Въпреки че живеем във време, когато всичко може да се купи, друго е да е домашно приготвено.
Все пак, за да е храната добре приготвена и вкусна, е необходимо да се спазват някои правила.
Преди няколко дни ви показахме списък с най-честите грешки в готвенето. Сега ще допълним тези полезни съвети, за да може, ако не станете следващия велик готвач, то поне да не се излагате.
12. При пържене, обръщате храната прекалено често, преди тя реално да е започнала да се готви. В резултат на това, парченцата месо например могат да залепнат или да се разпаднат. Ако храната не се отлепва лесно и от само себе си, значи не е готова.
13. Не нагорещявате тигана достатъчно преди готвене. В резултат на тази грешка, храната поема прекалено много мазнина.
14. Не режете месото по посока на жилите. И затова то не става толкова крехко, колкото може да бъде.
За останалите съвети посетете kulinar.bg.