Грешките в кухнята

Къде грешат най-често домакините

по статията работи: Лазар Тодоров | 14.06.2013 | 09:30
Грешките в кухнята
http://www.stumbleupon.com

Готвенето за едни е страст, за други досадна необходимост. Въпреки че живеем във време, когато всичко може да се купи, друго е да е домашно приготвено.

Все пак, за да е храната добре приготвена и вкусна, е необходимо да се спазват някои правила.

Преди няколко дни ви показахме списък с най-честите грешки в готвенето. Сега ще допълним тези полезни съвети, за да може, ако не станете следващия велик готвач, то поне да не се излагате.

12. При пържене, обръщате храната прекалено често, преди тя реално да е започнала да се готви. В резултат на това, парченцата месо например могат да залепнат или да се разпаднат. Ако храната не се отлепва лесно и от само себе си, значи не е готова.

13. Не нагорещявате тигана достатъчно преди готвене. В резултат на тази грешка, храната поема прекалено много мазнина.

14. Не режете месото по посока на жилите. И затова то не става толкова крехко, колкото може да бъде.

За останалите съвети посетете kulinar.bg.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


26 ваня иванова 14.06.2013 | 13:48
Направо завиждам на половинката ти.
25 ваня иванова 14.06.2013 | 13:47
Аз да си призная не използвам термометър.
24 La Bicha 14.06.2013 | 12:59
Това да не опитваш ястието си е голяма грешка наистина. Аз нямам този навик, но все пак си го налагам.
23 Selah Sue 14.06.2013 | 12:58
Да, така е. Наистина с месото си трябва майсторлък!
22 Лили Добромирова 14.06.2013 | 12:57
И защо точно само дамите визираш?? Много мъже готвят много повече и по-добре от дамите!
21 ilij dragnev 14.06.2013 | 12:53
Всяка домакиня, която мисли че е сгрешила, вече ще знае и ще си поправи грешката.
20 La Bicha 14.06.2013 | 12:52
Така е, обаче човек не се ражда научен, а и днешните домакини (независимо мъже или жени) нямат толкова време! За някои хора други неща са доста по-приоритетни в ежедневието им, отколкото готвенето.
19 Selah Sue 14.06.2013 | 12:52
Браво! Това беше добър съвет.
18 Лили Добромирова 14.06.2013 | 12:51
Да, трябва да спреш да го месиш в един момент. И аз обичам много да го меся, но е добре да остане да си почине достатъчно време на стайна темп:)
17 La Bicha 14.06.2013 | 12:51
Допускаме много грешки, все пак не сме професионалисти, но с времето всичко се научава.
16 Selah Sue 14.06.2013 | 12:50
Важното е да има добър краен продукт и желание за готвене! :) Не мога да ги разбера хората, която постоянно ядат купешка храна :/
15 Лили Добромирова 14.06.2013 | 12:50
Правим много грешки няма как, но все пак човек се учи цял живот.
14 г-жа Тенджеркова 14.06.2013 | 11:36
Моята най-честа грешка е, че премесвам тестото и после става много твърдо и не се надува, но май всичко е докато му свиквеш, а ако има и кой да ти покаже безценно.
13 qnko qnev 14.06.2013 | 11:08
Не режете месото по посока на жилите. И затова то не става толкова крехко, колкото може да бъде - с месото аз се оправям и смятам, че го режа правилно.
12 marina popova 14.06.2013 | 10:55
Ее, ама ти искаш сложни манджи. А за да обичаш жена си и боб ти е достатъчен;)
11 Ivan Minchev 14.06.2013 | 10:50
Къде грешат най-често домакините - сегашните домакини нямат особено голямо жаление да правят някакви сложни гозби и именно там им е грешката. Любовта на мъжете минава през корема.
10 Marusq Laleva 14.06.2013 | 10:39
Тези неща наистина трябва да се спазват в кухнята, за да бъде ястието вкусно приготвено и годно за консумация.
9 tiha paranoq 14.06.2013 | 10:37
Моите наблюдения са, че дамите най-често не могат правилно да си служат с количеството сол, което използват за гозбите си. Те или са пресолено, или са безсолни.
8 Палома Гълъбова 14.06.2013 | 10:33
Полезна информация за новаци в кухнята, тъй като повечете от тези неща наистина се учат с времето и практиката. Един път ще сбъркаш, но другия - ще го направиш както трябва.
7 viktor viktorov 14.06.2013 | 10:27
Не допускам такива грешки, поне това научих в техникума за четири години.
6 Epifani Gancia 14.06.2013 | 09:56
С номер 25 пък аз не мога да се съглася, тъй като съм от хората, които си обичат яйцата с твърдо сварен жълтък и не искам въобще и част от него да остава течна.
5 Косе Босе 14.06.2013 | 09:51
Има истина,допускам някои грешки, разбира се, какво да се прави, всеки прави неща,които не трябва.
4 Виличка Лъжичкова 14.06.2013 | 09:41
Оле, редовно ги правя тези грешки,особено със замразеното месо, когато се сетя твърде късно и няма време правя и каквото стане накрая ;) обръщането докато пържа гледам много много да не пипам там, чух,че месото се изпита най-добре,ако се обърне само един път и това сега го гледам да го прилагам при готвенето на почти всичко.
3 marina popova 14.06.2013 | 09:38
Започвай да готвиш ти.
2 marina popova 14.06.2013 | 09:38
Да, обръщам пърженото, преди да е готово:)
1 Митоди Михалев 14.06.2013 | 09:33
хахах :) да, като гледам понякога приятелката ми как готви мога да кажа,че допуска някои от тези грешки

ТВ програма

Кино

  • Сега Денят започва с Георги Любенов
  • 11:00 Туризъм.бг
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:30 Бразди
  • 13:00 Иде нашенската музика
  • 14:00 Религията днес
  • 15:00 Спортните таланти на България:...
  • 15:30 Библиотеката
  • Сега "Тази събота и неделя" - уикенд...
  • 11:00 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Загадки за начинаещи: Убийствен...
  • 14:15 ПРЕМИЕРА: "Вкусът на Португалия" -...
  • 16:00 "Търси се…" - токшоу с водещи Меги...
  • 17:00 "Животът по действителен случай" -...
  • Сега "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 Темата на NOVA
  • 13:00 "Необичайният живот на Тимъти...
  • 15:00 "50 първи срещи" - с уч. на Адам...
  • 17:00 "Любовни афери" (премиера) -...
  • 18:00 "Ничия земя" - предаване
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.