Жените лъжат. А защо?

Вижте кои са петте най-чести лъжи на дамите. За всяка измислица си има причина...

по статията работи: Нели Минчева | 23.11.2011 | 12:58

Стане ли дума за мъже, повечето жени са готови на всякакви трикове и фокуси, за да изглеждат по-съблазнителни, по-желани, по-омайващи. Стига се дори до там дамите да си измислят или поукрасяват някои факти с цел да бъдат по-близо до обекта на своите желания и да са съпричастни с неговите (предполагаеми) настроения и интереси.

От Jenite.bg описаха накратко кои са най-често срещаните лъжи, които могат да изрекат представителките на нежния пол, като става ясно и какво точно се крие зад конкретните думи:

Лъжа №1: Не съм чувствителна

На жените ни се наложи да станем доста мъжки момичета в последно време. Както на пазара на труда, така и в романтичните си отношения. Защитаваме до последно тезата, че можем с всичко да се справим сами, достатъчно силни сме. Нямаме нужда някой да ни отваря вратата или да ни гушка силно нощем. Не чувстваме, не обичаме, никой не може да ни нарани. Партньорът ни е безкрайно свободен да си тръгне, когато реши. Дали?

Лъжа №2: Връзката ни не е сериозна!

Мъжете като че ли все по-често се плашат от прилагателното "обвързан". Затова и ние се стараем да не ги притискаме до стената. Споделяме виждания като "заедно сме, но не завинаги". Дори да искаме да прекарваме цялото си свободно време с даден мъж, не го показваме. Даваме му свобода, но всъщност искаме да го задушим в прегръдките си. И да бъдем заедно без притеснения за бъдещето.

Лъжа №3: Имам доста ухажори

Едно от любимите ни неща е да споделяме съвсем невинно с половинката си кой колега или познат ни сваля. Хитрини, с които искаме да привлечем вниманието му, без да се стига до висша форма ревност. За да оцени за пореден път колко прекрасни сме всъщност.

Мъжете, които ни свалят, не ни интересуват ни най-малко. От значение е само един. Този, на когото разказваме врели-некипели.

Лъжа №4: Да, интересувам се от...

Преобладаващият процент от дамите не разбираме особено много от спорт, коли, покер или други "мъжки" интереси. За сметка на това, компенсираме с ентусиазъм. Понякога обаче ентусиазмът преминава границата и се оказва, че всичко е една голяма преструвка.

Лъжа №5: Никога не са ми подарявали нещо толкова хубаво!

"Защо трябваше да отварям опаковката. Какво за Бога е това грозно нещо? И трябва ли да го нося сега. Толкова ли не ме познава. А може би вече не ме обича. Майка му сигурно го е избрала. Така и не ме хареса тази жена!" (из мислите на една жена, получила кофти подарък от приятеля си).

Чувството за вкус и усет към правенето на подаръци и изненади не са сред най-силните мъжки черти. Често се налага да се преструваме колко много дадено нещо ни е харесало, за да не обидим любимия човек. Тенджера и тиган обаче едва ли са сред най-желаните подаръци за рождения ден, момчета!

Препоръчано от Jenite.bg:

Забрави го, намрази го!

Секс извън чаршафите

Розовият сън на една лунатичка


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


19 Jessica Smith 01.05.2012 | 18:41
Никога не може да се говори за ВСИЧКИТЕ жени, всяка си е сама за себе си, така че каквото и да се напише и по каквато и тема да е за всеки ще важи съвсем различно нещо. Аз лично мога да кажа, че относно въпрос номер: 1. много пъти са ме наранявали, че вече трудно се доверявам на когото и да било и не съм това момиче, което бях преди или с две думи не съм онази "кифла"(кактому викате), която бях 2. или връзката е сериозна или не е .. няма средно положение (имам си приятел и двата си имаме нужната свобода) 3. това не е дотолкова до привличане на вниманието, колкото до споделяне какво се е случило (макар, че лично съм виждала моя приятелка как лъже нейния си, затова, че някакво въображаемо момче й се натиска..) 4. на мен лично са ми интересни някои неща, защото все се научава по нещо 5. благородна лъжа ако е по някакъв повод може би, но ако не е нещо кой знае какво може по диликатен начин да си кажете че не ви харесва и без да ви се обиди приятеля
18 Константин Христов 01.05.2012 | 16:07
Третата лъжа понякога се превръща в истина и ни зарязват.
17 Gandjita Mihailova 02.04.2012 | 23:50
На мен пък дори не ми пука дали ще ми подарят тенджера или тиган,винаги си казвам,че съм твърдо за сериозните връзки,случва ми се да загледам някой мач или поне спортните новини, не ми е нужно да казвам кой ме гледа и със сигурност не ми дреме кой съм плашела-не ми трябват страхливци или некви темерути :D
16 Spas Ivanov 02.04.2012 | 23:27
В една връзка не трябва да има "лъжи"!
15 Galina Georgieva 27.03.2012 | 23:58
според мен една жена жена трябва да е такаква каквато е! Защо изобщо трябва да се "харесва" на някои мъж!!! :)))) той или щя я харесва или няма!!! всичко е просто и логично!
14 Hristo Slavkov 20.03.2012 | 10:21
N3 е ужасна черта в характерите ви скъпи дами по 8ми март, която ви превръща в поредната несериозна кифла, не наясно със себе си, по-този начин (хитрина - да бе да) не се привлича внимание, точно обратното, наранявате съвсем ненужно!
13 Мира Димитрова 05.03.2012 | 00:46
Дрън, дрън..... пълни глупости. Единствено горе - долу мога да кажа, че са познали за получения подарък, но то е нормално да кажеш, че подаръка ти харесва, за да не обидиш човека, който ти го подарява. Другото са ...... големи, ама много големи глупости! Явно тези изводи ги е писала някоя фльорца, която е анализирала собствената си безхарактерност в множествено число!
12 Ани Г. 23.11.2011 | 16:35
Ами как каква трябва да е? Поне със сигурност не трябва да лъже, че разбира от типично мъжки или не чак толкова мъжки неща, само и само да се хареса на мъжа. Най-малко трябва да е напълно естествена и откровена, а ако все пак иска да пофлиртува нека е на тема, в която се чувства сигурна и й се отдава, дет' се вика :)
11 Borislav Bonev 23.11.2011 | 16:28
Добре, Ани Г., каква трябва да е според теб една жена за да се хареса на един мъж, без да се налага, както си дала в примера - да харесва и тя футбола? Ако имаш и обосновка - слушам те.
10 Криси Митева 23.11.2011 | 14:31
Флирта е много интересна тема за жените, дори по-забавна и истинска от самия секс или дори от самата връзка. Мисля, че много обичаме да си играем с "жертвата" и да я провокираме от време на време, просто така..:) Точно и това ни кара и от време на време да послъгваме, но какво пък, не е наша вината, че мъжкото не може да загрее в повечето случаи:))
9 Ани Г. 23.11.2011 | 14:31
Много ми е смешно, когато някоя жена съвсем явно се подмазва на обекта на желание...казвайки например, че "и аз гледам футбол от много време"!? Наистина е смешно, когато я виждаш че бъкел нищо не знае по въпроса. Откровени или не чак толкова, не оставаме тотални лъжкини в мъжките очи, които сами по себе си често мамят и лъжат също. Няма лошо да поискаш помощ от приятел (мъж в случая) понякога, защото това е нормално човешко качество, а и не сме родени сами на този свят за да си теглим камъка пак сами..Въпроса е да не се прекалява и да не изпадаме в истерии или депресантски състояние на самосъжаление и молене..!
8 Станимира Георгиева 23.11.2011 | 14:31
Е, че мъжете не го ли правят? Често за да вкарат някоя мадама в леглото си лъжат нарочно и се преструват на какво ли не и какви ли не, само и само да се доберат до знойното женско тяло! :)) Всички послъгваме по-малко, няма начин, въпроса е да не е по-много и на често, а и всеки има комплекси относно нещо. Ако имаше хора без никакви комплекси, това едва ли щяха да са точно хора :)
7 Златка Стоева 23.11.2011 | 13:53
Признавам, че съм изричала лъжите по точки 1 и 2, но мисля че всеки ги казва когато е в началото на една връзка и не иска да избързва.
6 Стамена Георгиева Георгиева 23.11.2011 | 13:48
Жените не лъжем, това е голяма клевета. Просто понякога спестяваме истината на половинките си, за да бъдат спокойни и да не се притесняват за нас. Аз ако кажа например на моя приятел, че някой ме сваля или ми отправя разни мръснишки предложения, той ще му разбие носа, затова просто не казвам нищо, за да избегна каквито и да са проблеми.
5 Draga Mateeva 23.11.2011 | 13:44
По отношение на подаръка и на мен са ми подарявали адски ненужни неща, които изобщо не отговарят на вкуса ми, но в такива случаи лъжата се казва от уважение. И аз не обичам тенджери и тигани, но пък умирам за бельо и накити.
4 Ina Georgieva 23.11.2011 | 13:35
"Защо трябваше да отварям опаковката. Какво за Бога е това грозно нещо? И трябва ли да го нося сега. Толкова ли не ме познава. А може би вече не ме обича. Майка му сигурно го е избрала. Така и не ме хареса тази жена!" Мале, мале, знам какво е да получиш кофти подарък, не само от гадже, а изобщо. Подаръкът е нещо лично и разни статуетки, тигани, чинии трябва да се изключват, ако не си на възраст разбира се. Аз най-много обичам бижута, така че каквото и да ми подарят винаги ще го харесам.
3 V D 23.11.2011 | 13:29
"Защитаваме до последно тезата, че можем с всичко да се справим сами, достатъчно силни сме." То си е така, така че за мен това не е лъжа, а чиста истина. Аз лично винаги мога да се справя сама и да реша всеки един проблем, който ми се изречи на пътя. Такъв човек съм, че не обичам да бъда длъжна на някой, затова ако не мога да оправя нещо вкъщи или на колата отивам там, където могат, но не се моля на никой. След като мъжете ни станаха дами, ние дори на моменти сме по-добре без тях!
2 Свежка . 23.11.2011 | 13:24
Не е така. Жената не очаква някакви рицарски подвизи и всеки ден половинката на кон да й носи 100 червени рози и диамантени бижута. Като ви подхвърляме нещо от сорта, че еди кой си ни е позагледал, всъщност единствената цел да видим реакцията ви или просто искаме да разпалим страстта, за ни награбите, разсъблечете и ... така нататък.
1 Георги Петров 23.11.2011 | 13:14
В доста случаи жените го правят, защото просто така им е удобно. "Лъжа №3: Имам доста ухажори" е само един от начините да накарат един мъж да чувства, че жената няма да се даде лесно и трябва да направиш нещо специално за нея, за да я впечатлиш и да бъде твоя. В това няма нищо лошо, стига да не прекаляват, защото тогава търпението в мъже се губи и тогава никой не получава нищо.

ТВ програма

Кино

  • Сега Последният печели...
  • 14:00 Да бъдеш Майстора документален филм...
  • 15:00 Натисни F1 образователна поредица...
  • 15:30 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • Сега "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.9...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.62
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • Сега "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.