Как може да кандидатстваме за бърз кредит?

по статията работи: iNews.bg | 13.01.2023 | 09:35
Как може да кандидатстваме за бърз кредит?
бързи кредити
Повече за:

В днешния динамичен и несигурен цвят, в който все по-често възникват непредвидени разходи, цените на всички продукти и услуги се покачват, а шансът за възникване на финансови затруднения, е все по-голям.

В повечето случаи необходимите средства ви трябват спешно, а изтеглянето на кредит от банкова институция, е процедура, която действа по-бавно. Поради необходимостта от заявление за кандидатстване, което следва да получи одобрение и чак след това се подписва договор по конкретните условия, може да се снабдите с желаната сума след доста чакане. За съжаление, това не винаги е удобен вариант. На помощ на в непредвидени ситуации идват бързите заемни средства, които се отпускат в рамките на деня и имат множество предимства.

Как да кандидатствате, какви са предимствата на бързите кредити и какво трябва да знаете за тях?

Предимствата на бързите кредити

Този начин на предоставяне на финансови средства е все по-предпочитан и заявяван от хората в днешно време. Това се дължи на множеството предимства, които притежава конкретния метод. Основните позитиви, които ще получите, вземайки бързи кредити, са:

  1. процедурата по заявяване на такъв заем е наистина бърза – може да получите одобрение до няколко минути. За разлика от банковите институции, при които целият процес по подготовка на документи и получаване на средства, е тромав. Тук всичко се случва експедитивно;

  2. не е необходимо да посещавате физически небанковата институция, за да получите бърз кредит, а може да заявите такъв изцяло онлайн. Ще получите парите си по заявена от вас сметка;

  3. спестявате време в попълване на документи, редене по институции и гишета;

  4. всички необходими за кредитната институция данни се получават от техни официални източници. Вие не се ангажирате да представяте такъв тип документи, които показват кредитното ви минало, трудовите ви правоотношения;

  5. при спешна нужда от финансова помощ до заплата, скоростното получаване на бърз кредит чрез онлайн заявка, е основно преимущество;

  6. не се налага обяснения за причината, по която искате да кандидатствате за вземане на заем на парични средства от небанкова институция;

  7. при наличие на финансови средства и желание за по-краткосрочно закриване на задължението, не е нужно да спазвате всичките си вноски до изтичането на поставения срок, а може да погасите задължението предсрочно. Това, от своя страна, намалява размера на дължимата сума. По този начин ще платите по-ниски лихви;

  8. независимо дали имате други текущи бързи кредити, вие може да кандидатствате и да получите такъв заем, ако кредитната ви история е добра. При редовно плащане, липса на сериозни просрочия и запори, шансовете ви за получаване на заем са големи;

  9. от такива заеми могат да се възползват не само физическите лица, но и юридическите могат да се доверят на сигурен начин за финансова подкрепа;

  10. тегленето на средствата може да се извърши в рамките на деня чрез посочване на лична карта.

бързи кредити

Как се извършва кандидатстването за бързи кредити?

След като сте взели окончателно решение за кандидатстване за бърз кредит, е важно да откриете надеждна институция, която да ви го предостави. Следващата важна стъпка, която трябва да направите, е да решите дали ще присъствате лично в офиса, ще се обадите по телефона или ще подадете онлайн заявка. Независимо от начина на кандидатстване, вие трябва да представите валидна лична карта.

Ако решите да подадете заявление онлайн, трябва да попълните личните си данни. Те се използват за направата на регистрация. Важно е да определите какъв заем искате – сумата и срока, след което да натиснете бутон "Кандидатствай” или "Заяви”. Най-често се предоставя скала, от която избирате сума в лимита на допустимото от компанията.

След това кредитната институция прави проверки за вашето кредитно минало, заетост и всички необходими данни, имащи отношение към изплащане на средствата.

При онлайн заявка се изискват допълнителни верификационни условия по дистанционен начин на установяване. След като служителят, който отговаря за вашата заявка, установи, че идентификацията е извършена, на вашия имейл се изпраща договор с всички налични условия за сключване, плащане, лихви, изпълнение и неизпълнение. Той се подписва по дигитален път.

Получаване на средства по заем

След съгласяване с условията по договора, от ваша страна следва да подкрепите споразумението с подпис – независимо дали физически, или онлайн. Следващата стъпка е да имате налично постъпление със сумата, отговаряща на договорената. Те се превеждат в рамките на деня и могат да бъдат изтеглени чрез предоставяне на лична карта, ако желаете да получи в офис на фирмата, или направо в банковата ви сметка.

Какво трябва да знаем за плащането на вноските по заетите средства?

Важно е да следите вноските си и да спазвате сроковете по договора, за да не ви бъдат начислени наказателни лихви, които да се наложи да платите, включително и дължимата сума. Освен да ви се начислят допълнително средства за плащане, информацията за вашата задлъжнялост се подава към Централен кредитен регистър и това влияе на вашата оценка. При лоша кредитна оценка няма да може да се сдобиете с бърз кредит при необходимост.

Друго важно обстоятелство, което следва да проверите, е годишният лихвен процент, който е записан в договора. Той показва колко ще ви струва да се възползвате от бързия кредит и какво е съответното оскъпяване. Подходящо е да сверите различните ГПР предложения сред кредитните институции и да прецените коя от тях предлага най-оптималните условия за вас.

Специалистите напомнят да прочетете обстойно договора преди подписването му. Има условия, записани с дребен шрифт, които се явяват най-важните и чрез подписването, вие се съгласявате на посочените обстоятелства и се задължавате да ги спазвате.

Бъдете уверени, че компанията, с която сключвате договор е изрядна и има политика за съхранение на личните ви данни. Заложете на институция, която е доказана със своята прозрачност и коректност при предоставяне на бързи кредити.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Красивата Япония документален филм
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:20 Още от деня коментарно предаване
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • Сега "Бараж" - сериал, еп.66
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • Сега "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Есента на демона" (премиера) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.