Как сами да си приготвим хитовия Дубайски шоколад

Сладкишът завладя света

по статията работи: iNews | 07.11.2024 | 17:30
Как сами да си приготвим хитовия Дубайски шоколад
Фейсбук
Повече за:

Дубайският шоколадов завладя света и ако сте имали щастието да го опитате, знаете колко невероятно вкусен е той! Плънка от хрупкав, запечен кадаиф, обгърнат в крем от шамфъстък и тахан, покрита с богат шоколадов слой – истинско удоволствие за сетивата.

Но знаете ли, че можете да си направите този шоколадов бар и у дома? С правилните съставки и малко търпение, ще можете да създадете своя версия на това лакомство и да се насладите на вкуса му по всяко време!

Необходими продукти:

  • 400 мл шоколадов чипс (може да използвате черен или млечен шоколад)
  • 3 супени лъжици кокосово масло (може и краве масло)
  • 1 супена лъжица тахан
  • 225 грама кремообразна паста от шамфъстък
  • 170 грама кадаиф
  • щипка сол

Инструкции за приготвяне:

Използвайте голям тиган с високи стени за приготвянето на пълнежа. Ако имате по-малък тиган, препоръчително е да го направите на два пъти – разделете маслото и кадаифа наполовина и ги запечете поотделно, за да се получи напълно хрупкав резултат.

В големия тиган разтопете маслото на среден огън и добавете кадаифа, като го раздробявате с ръце, докато го добавяте. Запечете кадаифа добре от всички страни. Този процес ще отнеме около 10 минути, за да се постигне необходимата хрупкавост.

В голяма купа смесете пастата от шамфъстък, тахана и солта, след което добавете запечения кадаиф и разбъркайте добре.

Поставете двете форми върху тава. Разтопете тъмния или млечния шоколад на водна баня или в микровълнова, докато стане гладък. Изсипете го във формите и оставете излишния шоколад да се отцеди, като се уверите, че шоколадът покрива напълно стените и не се събира прекалено много в ъглите. Остържете излишния шоколад по стените на формите и оставете да се стегне в хладилника.

Разпределете сместа с кадаиф и шамфъстък равномерно в двете форми и загладете с наклонена шпатула. След това добавете останалия шоколад отгоре и отново загладете с шпатула.

Оставете шоколада напълно. След като е готов, внимателно го извадете от формите и се насладете!

Източник: Novinite.bg

 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Библиотеката /п/
  • 04:25 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:10 Книга на книгите 4 анимационен филм...
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Присъда" - сериал, с.2, еп.65 /п./
  • 15:00 Премиера: "Плен" - сериал, с.1,...
  • Сега "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.