Кучето, моят най-верен приятел

Класация за десетте най-всеотдайни кучета

по статията работи: Микаела Мохарамян | 17.08.2013 | 11:15
Кучето, моят най-верен приятел
http://www.oddee.com

Всички сме чували изречението: "Кучето е най-добрият приятел на човека!” Истината е, че това е абсолютно вярно и със следващата класация ние ще ви докажем (в случай, че има някой скептик, който не вярва).

Когато даряваш кучето с любов и загриженост, то ти отвръща с още по-голяма обич. Вижте как:

1. Кучето, което завело спасителни екипи до катастрофиралия си стопанин

Вярно куче завело спасителен екип до тъмното място на магистрала във Флорида, където се намирал катастрофиралия му стопанин.

41-годишният Грегори Тод Траверс изгубил контрол над превозното средство и катастрофирал тежко. Докато екипите на бърза помощ го издирвали, кучето дошло, куцайки. Водени от немската овчарка на име Саймън групата спасители намерили пострадалия. Саймън обиколил в кръг, после облизал Траверс и скочил в колата до него, за да чака.

За нещастие, малко след това,  Грегори Траверс умрял на мястото на инцидента.

1009365

2. Кучето, което избягало от вкъщи, за да намери гроба на мъртвия си стопанин и останало там цели шест години

1009367

Куче отказало да напусне гриба на мъртвия си собственик цели шест години.

Немската овчарка Капитан избягал от вкъщи след смъртта на аржентинеца Мигел Гузман през 2006 г. Седмица по-късно семейството на Гузман отишли да почетат мъжа и намерили съкрушеното куче, което седяло до гроба и виело. От тогава ридаещото куче почти не се е махало от мястото.

Гузман купил кучето като подарък за 13-годишния си син Деймиън през 2005 г. И макар  да напуска поста си, за да прекарва малко време със семейството, Капитан винаги се връща при мъртвия си стопанин, преди да се е стъмнило.

3. Кучето, което пазело 2-годишно дете, изчезнало за 14 часа

1009366

Изчезнало малко дете било намерено живо и здраво в австралийската пустош, след като било охранявано от  вярното куче на семейството си цели 14 часа.

Немската овчарка Дашер бил намерен залепен до 2-годишния Данте Бери, когато спасителите проследили следите им в гората на повече от 4 км от дома им в Милдура, Виктория.

Майката на Данте Бианка Чепман веднага повикала полиция, след като детето и кучето изчезнали от градината. Отркили ги, когато двама офицери чули силен плач на няколко метра от шосето. През цялото време кучето и за миг не се отделило от малкото дете.

4. Кучето, което стояло до мъртвия си стопанин в продължение на 12 часа

1009368

Лоялно куче останало 12 часа до стопанина, който бил убит при уличен инцидент. Мъжът бил ударен от кола през нощта на магистрала в Санта Круз, Калифорния. Бил фатално пометен докато карал колелото си, а тялото му останало до пътя чак до сутринта.

Случаен минувач забелязал изкривеното колело край пътя, а след това и безжизненото тяло и кучето. Една кoшница, която мъжът закрепил на колелото, за да носи в нея кучето си, лежала на земята.

Тялото било в това състояние между 8 и 12 часа, а съкрушения териер стоял там през цялото време.

5. Кучето, което предотвратило самоубийство

1009364

Една французойка била спасена от собственото си куче, което решило, че все още не  готово да я изгуби.

63-годишната дама решила да прекрати живота си в задния си двор, но нейната немска овчарка очевидно имала различно виждане. В отчаянието си, кучето направило това, което всеки друг, която обича би направил - опитало се да вземе пистолета от ръцете й.

"Кучето вероятно е усетило какво ще се случи и се е опитало да я спаси”, казал един от полицаите. Жената получила нараняване на гръдния кош, но раната не била сериозна и скоро тя напълно се възстановила.

6. Кучето, което всеки ден ходи в църквата, където е било погребението на стопанина му

1009373

Съкрушено куче, което изпитва огромна липса от загубата на стопанката си, посещава службите в италианската църква, където е било погребението на жената, търпеливо чакайки тя да се завърне.

7-годишната немска овчарка Томи, принадлежал на 57-годишната Мария Маргарита Локи и е бил нейния верен другар, след като тя го намерила изоставен и го прибрала.

Госпожа Локи приютила няколко улични кучета, но приятелите й казват, че връзката й с Томи била по-силна и те заедно ходели на църква всеки ден, а свещеникът позволявал на животното да стои мирно до нея вътре.

На погребението на възрастната жена дошъл и Томи. От този ден той всеки ден ходи в църквата, появявайки се, когато камбаните зазвънят, за да бележат началото на службата.

7. Кучето, което стояло до мъртвото си другарче

1009370

Това е една от най-силните снимки, изобразяващи истинското приятелство, която някога сме виждали.

Мъжко куче от Зангзоу, Китай е заснето докато охранява тялото на женско куче, блъснато и убито на място от кола. Мъжкото куче смело стои сред трафика, за да пази тялото и да стои до приятелчето си. Очевидци разказват, че от време на време мъжкото побутвало женското в опит да го събуди. Трогателната сцена се проточила повече от 6 часа.

Местен месар казва, че често виждал двете кученца да си играят заедно.

8. 30 минути в ледените води

1009371

Сякаш нямаше достатъчно доказателства колко удивителни са кучетата, сега се появява и тази история, в която едно куче е чакало и гледало 30 минути докато се появят пожарникарите, за да спасят стопанина му, който пропаднал през тънкия лед на реката Колорадо.

Неидентифицираният 60-годишен мъж и неговия спътник били по бреговете на реката за следобеден лов на патици. Мъжът паднал през тънкия лед, когато минал по леда, за да вземе застреляна патица.

Ловците, които станали свидетели на инцидента веднага позвънили на 911. Но докато чакали за помощ, кучето отказвало да напусне мястото. То било като разтревожен роднина в чакалнята на болница, движело се напред назад и се опитвало да достигне до мъжа, който му казвал да се отдалечи, страхувайки се за безопасността му.

9. Хъскито, което проследило собственика си до болницата

1009369

Въпросното куче изпитвало толкова голяма липса към стопанина си, че някак, по средата на нощта, успяло да го проследи до болницата, намираща се на 3 км от дома им.

Бялото хъски на име Зандер било бездомно куче, спасено от Джон Долан преди пет години. Когато Долан бил хоспитализиран в болницата в Лонг Айлънд, Ню Йорк, Зандер се депресирал и постоянно обикалял къщата в напрежение. Затова вярното куче се измъкнало в 3 сутринта и намерило Долан в болницата, в която лежал.

Човек от екипа на болницата намерил кучето на пътя пред сградата, в която лекували стопанина му. Сестрата набрала номера, изписан на каишката на Зандер, който се оказал номера на мобилния на Долан - мъжът отговорил от болничната си стая. По-късно дошла съпругата му и взела Зандер. По-късно обаче лоялното куче отново се измъкнало и се върнало при болния мъж.

10. Кучето пазач, което спасило слепия си стопанин при терористичното нападение на 11 септември 2001 г.

1009372

На 11 септември 2001 г. Омар Едуардо Ривера, сляп компютърен техник, работил на 71-вия етаж в Свтовния Търговски Център заедно със своето куче водач Дорадо.

Когато първият самолет се врязал в кулата, Ривера знаел, че ще му отнеме много време, за да се евакуира, но искал верния му другар да има възможността да се спаси, затова го освободил от каишката в претъпканото стълбище. "Мислех си, че съм загубен - шумът и горещината бяха ужасяващи - но трябваше да дам на Дорадо шанс да се спаси. Затова го освободих от каишката, погалих главата му, побутнах го и му наредих да върви”, спомня си Ривера.

Дорадо бил повлечен надолу по стълбите от масата евакуиращи се хора, но след няколко минути Ривера усетил как кучето се ровело в краката му - то се върнало за него. Дорадо и един колега помогнали на Ривера да слезе 70 етажа, което отнело почти час. Малко след като те излезли от сградата, тя рухнала. Омар Ривера винаги ще казва, че дължи живота си на своето вярно куче.



Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


4 sleeping sun 17.08.2013 | 21:27
Както казва един мой приятел - колкото повече опознавам животните, толкова повече намразвам хората.
3 Katrin Velinova 17.08.2013 | 21:26
Какви забележителни случаи, жалко само че някои от тях нямат щастлив край. Въпреки това могат да те трогнат до сълзи.
2 bezpristrastno mnenie 17.08.2013 | 16:50
Много трогателни случаи. Добре сте се сетили да ги съберете в статия. Изведнъж много ми се прииска пак да гледам "Осем герои" за хубавите хъските които оцеляваха в снежните преспи
1 bella donna 17.08.2013 | 14:31
Кучетата мога да бъдат добри и верни другари. Никога не оставят стопанина си в опасност, докато котките първо спасяват сосбвтената си кожа.

ТВ програма

Кино

  • Сега Приключенията на един Арлекин тв...
  • 17:00 Говори сега следобеден блок
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:30 След новините
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Най-хубавите години от нашия живот...
  • 22:00 Моят плейлист
  • 23:00 По света и у нас
  • Сега "Търси се…" - токшоу с водещи Меги...
  • 17:00 "Животът по действителен случай" -...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 19:30 bTV Репортерите - поредица за...
  • 20:00 "Бригада Нов дом" - социален проект...
  • 22:00 "Под прикритие" - сериал, с.1, еп.11
  • 23:00 "Годзила: Кралят на чудовищата" -...
  • 01:30 "Древно инженерство" - документална...
  • Сега "50 първи срещи" - с уч. на Адам...
  • 17:00 "Любовни афери" (премиера) -...
  • 18:00 "Ничия земя" - предаване
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:20 Темата на NOVA
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Семейни кютеци" - с уч. на Дуейн...
  • 00:10 "Опасна клопка" - с уч. на Руби...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.