Съхраняването на яйцата в хладилника наистина е по-препоръчително, отколкото на стайна температура, но и то си има някои особености, пише Дарик.
Как да се уверим, че яйцата ще запазят качествата си, споделя популярният готвач Мери Бери. Специалистката в кулинарията съветва да съхранявате яйцата в опаковка на рафта на хладилника, за да избегнете температурни промени.
Мери предлага да държите яйцата далеч от силно миришещи храни, тъй като те могат да абсорбират миризмата. Други експерти също потвърждават този подход.
"Температурните различия могат да доведат до образуване на конденз върху черупките на яйцата, което може да насърчи растежа на бактериите. Не поставяйте яйца близо до задната част на хладилника, където температурата може да е по-ниска", споделя Джена Кели, експерт по безопасност на храните.