Най-добрият начин за пържене на картофи

Ефектът ще ви изненада

по статията работи: iNews.bg | 19.03.2014 | 10:42
Повече за:

Пържените картофи са сред любимите неща за похапване на повечето хора. И макар че всички знаем, че не са ного полезни, все пак нищо не пречи да си позволяваме от време на време.

Затова още днес ще се възнаградим (все за нещо) с една порция вкусни пържени картофки. Но не приготвени по традиционния начин, а по друг съвсем нов.

Разликата не е никак голяма, но ефектът се оказва доста сполучлив. Не се добавя абсолютно нищо ново към рецептата. Единствено процесът се обновява чрез още едно пържене. Да! Ще пържим картофите си два пъти. Но не за да станат два пъти по-вредни, а за да се получат два пъти по-вкусни.

Първото нещо, което трябва да направим, е да си обелим и нарежем картофите. Добре е, ако са нарязани на горе-долу равни лентички. По този начин ще се изпържат равномерно. След като ги нарежем, трябва да ги измием добре, за не слепват по време на пържене.

Останалата част от процедурата и специално видео можете да намерите на страницата Kulinar.bg.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


18 Леля Марче 19.03.2014 | 17:25
Ей, това е интересно, но пък някак си май става доста мазничко :) Иначе, ако наистина го пържиш в някаква естествена растителна мазнина със сигурност ще станат хем много полезни, хем много вкусни
17 Sisunka Mitevska 19.03.2014 | 15:39
То пък големите промени - да ги режем равномерно, което става лесно с едни специални джаджи, както и да се подсушават, което по начало си е добра идея, за да не пръскат толкова.
16 Лили Добромирова 19.03.2014 | 15:06
Много интересна рецепта наистина;) Довечра мисля да пробвам новият метод за пържене на картофки;)
15 Пламен Панайотов 19.03.2014 | 14:57
"Но не приготвени по традиционния начин, а по друг съвсем нов" - Абе, за мен стандартният начин за пържене си е най - готин и така стават най - вкусни картофките .
14 Баба Пъша 19.03.2014 | 14:31
Аз сум чувал за един трик, за да не залепват картофите при пържени . Нарязвате ги , измивате ги, след което ги сушите в чиста кърпа и едва след това ги слагате да се пържат .
13 Alena Bukva 19.03.2014 | 14:29
Много интересно. Първо ги запържваш на 135 градуса, а после ги отцеждаш и ги слагаш пак на 180. Сигурно стават много хрупакви така;0
12 Старата Госпожа 19.03.2014 | 14:04
Пържените картофи са много вкусно нещо като цяло, но аз все по - рядко си позволявам да ям пържени храни, защото са много вредни и водят до куп болести .
11 Пипа Мидълтънова 19.03.2014 | 13:58
Ценни съвети! Основното според мен е да не се ползва една и съща мазнина много пъти, тъй като си става истинска отрова. Много добри стават и със свинска мас.
10 Пламена Христова 19.03.2014 | 13:54
Интересно, но кой има толкова време, за да стой на котлонът, честно казано рядко правя пържени картофи. Обичам ги, но не е много хубаво.
9 Фани Василева 19.03.2014 | 12:30
Според мен като цяло най-добрия вариант е да се пържи в кокосово масло, тъй като то е растителната мазнина, която издържа на най-висока термична обработка.
8 Митоди Михалев 19.03.2014 | 11:48
много работа, но ще пробвам и аз някой път
7 Doggy Cat 19.03.2014 | 11:18
някои казват,че пържени в мас стават най-вкусни, никога не съм пробвал. ;)
6 Бандата наОушън 19.03.2014 | 10:57
Аз обичам от картофките на моята майка. Всеки път когато и отида на гости ми прави кюфтенца и пържени картофи. Невероятно вкусно ми е просто :).
5 властен олигарх 19.03.2014 | 10:56
Аххххх, как ми се доядоха с пилешка пържолка и кюфтенца, ако знаете. Също така и шопска салатка.... малиииииииии, не издържам хора :).
4 опитен ловец 19.03.2014 | 10:56
Много добре звучи и аз може да се възползвам от цялата работа :). Няма никакъв спор, че така се получават едни просто страхотни картофки!
3 Бандата наОушън 19.03.2014 | 10:55
"Ефектът ще ви изненада" - Довечера съм си вкъщи за мача, така че може да го пробвам :). Наистина звучи много интересно и примамливо.
2 Батко съссладко 19.03.2014 | 10:55
Много обичам пържени картофки аз, но най-важното нещо е самата мазнина. От нея зависи колко вкусни и вредни също така ще се получат.
1 Milata Mila 19.03.2014 | 10:51
Уха, мерси за информацията,ама много трудоемко за тая толкова вредна храна.

ТВ програма

Кино

  • Сега Туризъм.бг
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:30 Иде нашенската музика
  • 13:30 Религията днес: Снисхождане на...
  • 15:00 Бразди
  • 15:30 Библиотеката
  • 16:00 Книга на книгите анимационен филм
  • 16:25 Църковни песнопения
  • Сега "Светът на здравето" - здравно...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Загадките на Руби Херинг:...
  • 14:15 ПРЕМИЕРА: "Романтично кралско...
  • 16:00 "Търси се…" - токшоу с водещи Меги...
  • 17:00 "Животът по действителен случай" -...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 19:30 bTV Репортерите - поредица за...
  • Сега "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Цар Лъв" - анимация
  • 14:10 "102 далматинци" - с уч. на Глен...
  • 16:10 "Зоотрополис" - анимация
  • 18:00 "Ничия земя" - предаване
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:20 Темата на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.