Научете кое е най-добро време за секс

И най-доброто за храна, интервюта за работа и т.н.

по статията работи: Ивайло Коралски | 01.11.2013 | 19:19  2 Виж всички снимки
Научете кое е най-добро време за секс
pulsarmedia.eu

Часовникът ни показва кога да станем, кога закъсняваме за работа или кога има опасност да пропуснем любимото си телевизионно предаване. И докато всекидневните занимания зависят от различните устройства, които измерват времето, науката разкрива как човешкото здраве, поведение и добруване се влияят от различно мерило - вътрешния ни биологичен часовник, пише Daily Mail, позовавайки се на резултатите от редица международни проучвания. 

Циркадните ритми - собственият вътрешен часовник на човешкото тяло, упражняват мощен ефект върху здравето и поведението на хората. Те са програмирани от раждането и контролират редица функции - от температурата и кръвното налягане до хормоналните нива и съня. 

През последните години учените откриха, че този вграден механизъм може да повлияе върху всичко - от начина, по който човек реагира на лекарства по предписание до обучението по музика. Според най-новото проучване на специалисти от Харвардския университет от биологичния часовник зависи дори това дали сме склонни да кажем истината или не. Оказва се, че хората лъжат и мамят повече в следобедните часове, защото самоконтролът намалява през деня и натрупалата се умора прави по-трудно за тях да устояват на изкушението да излъжат, особено ако в крайна сметка ще получат финансова облага. 

"Биологичният часовник наистина оказва дълбок ефект върху всички нас. Повечето хора се чувстват добре късно сутрин и се отпускат следобед. Времето, по което почти всички ние се чувстваме най-добре обаче, е вечер между 18 и 20 часа. Това е така, защо сънливостта се натрупва с течение на деня и в ранните вечерни часове биологичният часовник "ни сритва", за да ни събуди. Една от вероятните причини е еволюционна и е свързана с безопасното прибиране у дома. Тя датира още от времето на предшествениците ни, чиито вътрешен часовник ги е връщал ги в определено време след целодневно ловуване", обяснява професор Джим Хорн от Центъра за изследване на съня към университета на Лафбъро.

И така - върху какво влияят циркадните ритми и кое е най-доброто време да извлечем дивиденти от тях? 

- 7 - 8 часа - Най-доброто време за измерване на теглото. Ако човек е загрижен за килограмите си, първата му дейност сутрин трябва да е качването върху кантара, преди още да е пил или хапнал нещо. По това време индикацията за теглото е най-точна, тъй като се предполага, че стомахът не е приемал храна от около 12 часа. 

- 8 - 9 часа - Най-доброто време за секс. Двойките, правещи опити за зачеване, е най-вероятно да успеят точно по това време, а не по вечерно. Причината е, че според някои изследвания количеството на спермата, както и нивата на тестостерона, са по-високи сутрин. Учените допускат, че това се дължи на липсата на стрес рано сутрин. 

- 9 - 10 часа - Най-подходящото време за измерване на холестерола. Повишеният холестерол е основен рисков фактор за сърдечносъдови заболявания, но отчитането му обикновено е затруднено. Лекарите препоръчват преди взимането на кръв да се "пости" 12 часа, за да се смели храната в храносмилателната система. Това помага за по-точното отчитане на "добрия" и "лошия" холестерол. 

- 10 - 12 часа - Най-подходящото време за интервю за работа. Опитите да бъде впечатлен перспективен работодател не са лесни, но ако човек иска да успее, е най-добре да се яви на интервю за работа преди обяд, тъй като според експертите по това време съзнанието е най-бистро, а интервюиращият все още не е налегнат от умора. 

- 12 - 13 часа - Най-подходящото време за приемане на болкоуспокояващи лекарства. Над 1 милион души във Великобритания редовно пият болкоуспокояващи, за да облекчат артритната агония. Приемането на медикаментите в точно определено време е от голямо значение. Канадско изследване показва, че за 40 процента от пациентите болката е най-силна между 14 и 20 часа, поради което лекарите препоръчват болкоуспокояващите медикаменти да се приемат по обедно време, за да подействат преди настъпването на най-болезнените часове. 

- 13 - 14 часа - Време за обилно хапване. Човешкото тяло може да изгори голямо количество енергия само чрез храносмилане. Ако човек планира да посети фитнеса след работа, е най-добре да похапне обилно два или три часа преди началото на тренировката, за да може по това време тялото да е приключило с храносмилането на последното ястие и да се съсредоточи върху подаването на кръв към натоварените мускули. 

- 14 - 15 часа - Време за кафе. В ранния следобед, когато метаболизмът се забавя, енергията на повечето хора спада. Изследване дори посочва кога с точност настъпва най-големият енергиен спад - 14 часа и 16 минути. Именно поради тази причина е препоръчително съдържащите кофеин напитки да се пият по това време, за да се противодейства най-ефикасно на умората. 

- 15 - 16 часа - Идеалното време за следобедна дрямка. Идеята едва ли ще допадне на началника, но подремването в този часови интервал най-малко разстройва вечерния сън. Важното е дрямката да не продължи повече от 10-15 минути, защото в противен случай човек се чувства "гроги". 

- 16- 17 часа - Подходящо време за почистване на къщата. Ако в семейството има страдащи от алергии или астма, е най-добре да се почисти преди те да се приберат от училище или работа. Бърсането на прах и чистенето с прахосмукачка вдигат алергените във въздуха и необходим поне час, преди те да се установят отново на земно равнище. 

- 17 - 19 часа - Време за тренировки. Късният следобед или ранната вечер са най-подходящият момент за физически упражнения, тъй като белият дроб функционира най-добре. Базовата температура на тялото също е на максимум, което ускорява проводимостта на нервните импулси и улеснява координацията и движенията. 

- 19 -20 часа - Време за разрешаване на проблеми. Данните от проучване показват, че повечето хора, които мислят над проблемите си, се справят най-добре с тях по вечерно време, когато са изморени. Експертите допускат, че умората позволява на ума да "броди" по-свободно и да изследва алтернативни решения. 

- 20 - 21 часа - Време за последна чаша кафе или чай и за последно хранене. Кофеинът се задържа в системата няколко часа и може да предизвика нарушение в съня. Поради тази причина е препоръчително съдържащите го напитки да не се приемат по-късно от 21 часа, за да може кофеинът да се изчисти до времето за лягане. Експертите препоръчват също хората да спрат и да се хранят по това време. Изследвания показват, че консумираните вечер мазни храни водят до натрупването на повече тегло, отколкото ако се приемат през деня. Тялото освен това изгаря по-слабо енергия по време на сън. 

- 21 часа - Време за слушане на музика. Психолози от университета на Фрайбург, Германия, са установили, че музикалното обучение на тийнейджъри е по-успешно, когато слушат музика вечер, а на следобед. 

- 22 - 23 часа - Най-подходящото време за приемане на лекарства за понижаване на холестерола. Над 7 милиона души във Великобритания пият статини за понижаване на холестерола. Най-доброто време за приемането им според експертите е вечерта, тъй като по време на сън се произвежда повече холестерол. Някои проучвания разкриват, че сутрешният прием на медикаментите е свързан с повишаване на нивата на "лошия" холестерол.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


8 Милена Стоилова 08.11.2013 | 14:29
"2 - 23 часа - Най-подходящото време за приемане на лекарства за понижаване на холестерола. " - о, не, не искам да приемам никакви лекарства.
7 ferdi mravkata 08.11.2013 | 14:25
"21 часа - Време за слушане на музика." - о, да напълно съм съгласна. И аз по това време обикновено си пускам музика.
6 Рижавата Златка 08.11.2013 | 14:14
"10 - 12 часа - Най-подходящото време за интервю за работа."- полезно инфо, сега ще гледам да си уреждам всички интервюта по това време.
5 Милена Стоилова 08.11.2013 | 14:11
"8 - 9 часа - Най-доброто време за секс." - да съгласявам се, времето е много подходящо, един не много дълъг секс, душ и заминаваш за работа.
4 коремного мекотело 01.11.2013 | 20:36
това са едни много ценни съвети, които няма как да не използвам когато ми дотрябват, защото винаги следя такива съвети и тяхното спазване.
3 митко щеката 01.11.2013 | 20:35
най-доброто време за секс е това време за секс, когато им се прави секс и на двамата партньори. това е извън всякакво съмнение.
2 нова надежда 01.11.2013 | 19:57
Благодарим, сега разпечатвам и започвам да следа кое кога;)
1 Ема Маринова 01.11.2013 | 19:37
20 - 21 часа - Време за последна чаша кафе-това според моя часовник е много късно :)

ТВ програма

Кино

  • Сега Вечната музика
  • 23:00 По света и у нас
  • 23:25 Анет игрален филм /копродукция,...
  • 01:50 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 03:25 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 04:20 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 04:35 Олтарите на България
  • 04:45 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • Сега "Dancing Stars Extra" - зад...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.5
  • 00:40 "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.5
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • Сега "Шеф под прикритие" (нов сезон) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 2
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.