Сред празничните традиции в българската кухня, руската салата заема почетно място на новогодишните трапези. Тази вкусна и ароматна комбинация от картофи, моркови, грах, яйца не само предоставя изключителен вкус, но и носи в себе си специалния заряд на празничната радост. В следващата рецепта ще научиш как лесно да приготвиш традиционната българска руска салата
Съставки:
4-5 средни картофа (варени и нарязани на кубчета)
3 моркова (варени и нарязани на кубчета)
200 грама грах (варен)
4/5 кисели краставички
4 яйца (варени и нарязани на кубчета)
200 грама шпек
200 грама майонеза
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Зелен лук за украса
Начин на приготвяне:
В голяма купа смеси картофите, морковите, граха, яйцата и др.
Добави майонезата и внимателно разбъркай съставките, за да се получи равномерно разпределение на соса.
Подправи със сол и черен пипер на вкус. Продължи да разбъркваш деликатно.
Остави салатата в хладилника за няколко часа преди сервиране, за да се развият ароматите.
Украси с нарязан зелен лук преди сервиране.
Това е! Готова е традиционната българска руска салата за твоята новогодишна трапеза. Приятно готвене и Честита Нова Година!