Бракуваният Douglas DC-6, който не се използва от 3 години и половина, предлага на любителите на авиацията шанса да се насладят на обяд или вечеря в трансатлантически самолет.
Всяка маса се обслужва от помощни бутони, които по време на полет обичайно дават сигнал на стюардесите, но сега ще показват на сервитьорите, че е нужно присъствието им на съответната маса.
Самолетът е преработен в 40-местен ресторант и сега всички пътници ще имат възможността да заменят обичайните пиле и риба с много по-разнообразно меню.
Главният готвач Тони Кънс, който стои зад проекта, е дал странни имена на ястията си, вдъхновени от стария военен самолет.
Предлага на клиентите си, или както ги нарича той "пътниците", специалитети като пържола Bomber T, пушен бут Vampire или мариновано филе Meteor.
След обяда "екипажът" на ресторанта развежда гостите из самолета с крайна спирка на коктейл бара на борда.
Кънс, който преди две седмици посрещна първите си клиенти, споделя пред в. Daily mail, че някои хора отиват просто защото искат да опитат нещо различно.
"В сравнение с това, което пътниците получават днес, този самолет им е предлгал изключителен лукс. Бил е невероятно добре проектиран самолет, затова до скоро продължаваше да лети."
Ресторантът е част от изложението на авиацията на летище Ковънтри, където са изложени повече от 30 самолета на Air Atlantique.