Рисунките показват що за хора сме

Всяка една от драсканиците, които правим докато говорим по телефона или мислим, разкрива нещо за личността ни

по статията работи: iNews.bg | 13.09.2011 | 07:46

Рисувате ли си, докато чакате някого или докато говорите по телефона? А чудили ли сте се какво значат малките ви картинки? Всяка една от тях може да разкрие много неща за вашата личност и настроение.

Според Рут Рострън, професионален анализатор на почерка в Британския институт по графология, ние сме склонни да си "драскаме" когато сме отегчени или сме под стрес. Поради този факт ние не обръщаме внимание на това, което рисуваме и разкриваме това, което се крие в самите нас, съобщава в. Daily Mail.

Повечето хора рисуват едни и същи неща – звезди, цветя, кутии и стрелки, но тези малки драсканици могат да се окажат нашите истински стремежи и чувства. За да разберем истинското им значение, трябва да погледнем и как са нарисувани нашите творения.

Според Рострън емоционалните хора, които се стремят към хармония и жадуват обич, са склонни да правят заоблени форми и извити линии. Земните хора, които са по-практични, пък са склонни да рисуват повече прави линии и квадрати. По-колебливите рисуват повече ъгли, триъгълници и линии на зигзаг.

Големите рисунки издават, че човекът е уверен, докато малките показват, че човекът е по-склонен да спазва някакви правила, отколкото да ги създава.

Лица

Изражението на лицето, което рисувате, често е показател за личното ви настроение или за характера ви. Добре нарисуваното лице показва, че лесно виждате доброто в другите. Ако правите скици или грозни лица, вие вероятно сте недоверчиви. Смешните лица демонстрират желание да сте център на внимание, докато профилите сочат, че сте интроверт.

Шахматни дъски

Рисуването на шахматни дъски предполага търпение и постоянство. Това е и любимата рисунка на хората, които са склонни към резки промени в настроението.

Цветя

Меките, закръглени листенца на цветята разкриват, че сте симпатичен и семейно ориентиран човек.

Ако центърът на цветето е кръгъл, а венчелистчетата са остри, това показва, че под вашата отбранителност се крие топло сърце.

Ако рисувате букет от "пухкави" цветя, то вероятно сте много общителни. Ако цветето виси надолу, това може да значи, че сте притеснени от нещо.

Пеперуди

Вятърничавите и романтични хора "драскат" пеперуди, птички и пчелички. Става дума за онзи тип личности, които не са готови да се обвържат сериозно или да се натоварят с по-тежки задачи.

Сърца

Очевидно е, че става дума за романтиците. Сърцата са знак, че сте влюбени.

Сложни драсканици

Рисунките, направени с много детайли, обикновено се правят от хора, които трудно се отказват от амбициите и от близките си. Този вид рисунки често са любими на екстремните интроверти.

Стълби

Стълбата е символ на амбицията и желанието ви да се изкачвате нагоре по стълбата на живота. Те са знак, че имате важна, неотложна задача, която искате да изпълните. Освен това могат да са свързани и с духовното ви търсене и желание да бъдете по-щастливи и спокойни.

Стрелки

Хората, които добре знаят каква е тяхната цел, често рисуват стрели и стрелки. Колкото по-остра е стрелата, толкова по-важна е целта. Това говори, че човекът е готов да се конфронтира. Ако стрелата не е толкова остра и има украса, става дума за нещо, свързано с романтичните чувства и страстта.

Лодки и самолети

"Драскането" на каквато и да било форма на транспорт показва желанието ви да избягате от някоя ситуация.

Къщички

Това е много често срещана рисунка, която говори за нуждата ви от сигурност. Ако рисунката е чиста, става дума за сигурен живот у дома, но ако скицата е по-разхвърляна или е без прозорци, показва нещастие, свързано с домашния живот. Къщичките, намиращи се на върха на хълм показват, че сте изолирани и самотни.

Паяжини

Паяжините символизират това, че се чувствате в капан или имате желание да примамите някого в определена връзка или ситуация.

Имена и инициали

Ако изписвате собственото си име или инициали, значи се радвате да бъдете център на внимание. Това е често срещано при тийнейджърите, които искат да напуснат дома и да се отърсят от връзката с родителите си. Писането на чуждо име може да се свърже с чувствата ви към този човек, независимо дали те са романтични или става дума за проблем.

Звезди

Звездите обикновено са дело на амбициозните хора. Много звезди показват оптимизъм. Ако рисувате само една удебелена звезда, значи имате конкретна цел пред себе си. Перфектно нарисуваните симетрични звезди показват, че сте добре фокусирани, докато асиметричните са знак, че сте енергична личност.

Квадрати и кутии

Рисуването на квадрати и кутии сочи, че искате да контролирате ситуацията и мислите за даден проблем. Ако квадратите ви прерастват в кубове и кутии, вие вероятно сте аналитичен човек, който може да се справи по-лесно с трудни ситуации.

Зигзаг

Меките, плавни и криви линии сочат, че сте романтичен човек с женски подход към нещата. Правите линии показват по-агресивни мъжки характеристики. Повечето хора често рисуват зигзаг. Той разкрива енергично мислене и желание за справяне с нещата.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


7 Viara Dimanova 18.02.2014 | 10:36
Аз рисувам редовно цветя когато разговарям по телефона :)
6 Draga Mateeva 13.09.2011 | 10:16
Ето най-после една статия, в която да се казват верни неща. Беше ми много приятно да я прочета. Установих, че съм от хората, чиито драсканици наподобяват цветя, което, според статията, означава, че съм семейно ориентиран човек. Така е.
5 Цвете Жекова 13.09.2011 | 10:12
Прочитайки статията, мога да кажа, че в моите рисунки-драсканици се срещат цветя, геометрични фигури, звезди и шахматни квадратчета. Най-често си скицирам когато говоря по телефона и го правя несъзнателно :)
4 Ани Г. 13.09.2011 | 10:02
Да, но не е ли всеки "научно доказан" факт някога бил фантазия? :) Именно от фантазията и въображението, от предположенията и хипотезите излизат едни от най-закостенелите физични закони в света? Така, че едни такива макар и леко повърхностни предположения за начало към някакво откритие, стига да бъдат доразвити.
3 Силвия Димитрова 13.09.2011 | 09:43
Несъмнено интересна статия, но тълкуването на рисунките, които правим неволно, е някак повърхностно – рисуваш звезди, значи си амбициозен и имаш големи цели. Или просто звездата ни е по-лесна за драскане и като малки, да речем, сме драскали повечко звезди и това ни е останало като навик. Със сигурност има множество тълкувания, но едно е ясно. Човекът обича да търси смисъл в целия го заобикалящ свят, да сравнява небето и скалите с човешки лица или предмети. В това няма нищо лошо, но трябва да се прави разлика между фантазия и научно доказан факт.
2 Петър Стоянов 13.09.2011 | 09:26
Аз пък постоянно рисуват една и съща снимка по две главни причини. Рисунката беше море с плажа. Първата причина бе, че никога не бяха ме водили на море, а втората - само това можех да рисувам. Много уважителни причини, нали? Имал съм възможност да видя доста рисунки на деца, прави ми впечатление, че са малко уродливи!
1 Ани Г. 13.09.2011 | 09:05
При мен винаги е било квадрати, най-вече кубове и цветя! Ама винаги. Е имаше един период в който си пишех и името постоянно, ама това беше отдавна..:)) Много интересна статия, винаги съм знаела че именно тези драсканици на всеки човек издават много за личността му..

ТВ програма

Кино

  • Сега Иде нашенската музика
  • 14:00 Религията днес
  • 15:00 Спортните таланти на България: В...
  • 15:30 Библиотеката
  • 16:00 Приключенията на един Арлекин тв...
  • 17:00 Говори сега следобеден блок
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:30 След новините
  • Сега ПРЕМИЕРА: "Загадки за начинаещи:...
  • 14:15 "Завинаги ти" - романтичен, драма...
  • 16:00 "Търси се…" - токшоу с водещи Меги...
  • 17:00 "Животът по действителен случай" -...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 19:30 bTV Репортерите - поредица за...
  • 20:00 "Бригада Нов дом" - социален проект...
  • 22:00 "Под прикритие" - сериал, с.1, еп.12
  • Сега "Сбогом, Кристофър Робин" - с уч....
  • 14:40 "Четириноги приключения" - с уч. на...
  • 17:00 "Любовни афери" (премиера) -...
  • 18:00 "Ничия земя" - предаване
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:20 Темата на NOVA
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Неуловим" - с уч. на Джеймс...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.