Да не сте чували за таратор означава, че някой редовно ви е удрял по главата от малък. Да не сте ги опитвали обаче означава, че не сте живели.
Особено през летния сезон, базираната на кисело мляко и краставици течна салата е истински оазис на удоволствията за вкусовите ни рецептори.
Не на последно място, в България, тараторът е любимо пролетно-лятно мезе към ракията или мастиката.
В него задължително присъстват чесън, копър, понякога орехи, слънчогледово олио и сол на вкус.
Замисляли сте се обаче за алтернативни варианта на таратора? Такива, които може и да не ви се понравят, но пък може и да направят таратореното чувство съвършено х2?
Kulinar.bg предлага няколко изключителни рецепти за таратор, които предвид наближаващия сезон трябва задължително да приготвите.