Те са лесни за приготвяне, вкусни, не дотам здравословни, но определено класически. За да си ги направите ви трябват яйца, мляко, хляб (за предпочитане стар) и щипка въображение. Досетихте ли се вече?
Да, става въпрос за любимите на много хора пържени филийки, по известни като "френч тоуст". Ще се изненадате обаче, че те далеч не идват от Франция, а са хапвани за първи път много преди това.
Фактът, че някой някога се е сетил да потопи стария хляб в смес от яйца и мляко, е съвсем логичен. Още повече, хлябът е бил (и все още е) основна храна за много култури, а пилеенето на храна е било цял грях.
Вижте къде са възникнали пържените филийки, как им казват в различните държави и няколко полезни рецепти, с които ще оберете точките на гостите или любимия при Kulinar.bg.