Швед сигнализира за хранителна компания, която продава колбаси с много месо, съобщи UPI. Мъжът е купил наденица в северен шведски ски курорт и е установил, че според етикета съдържанието на месо в нея е впечатляващите 104%.
Клиентът не е останал удовлетворен от отговора, че за производството на наденицата е необходимо по-голямо количество месо, отколкото остава в крайния продукт и се е обърнал към Агенцията на потребителите.
"Лично аз не мога да приема, че някаква храна съдържа повече от 100 процента. Конкретно тази наденица не би могла да съдържа повече от 100% месо, най-малкото защото има и други съставки, посочени на етикета", твърди недоумяващият потребител.
Производителят на наденицата, Trangsvikens Chark, признава, че етикетът е малко объркващ.
Главният изпълнителен директор на компанията Марк Фарнстром пояснява пред местен вестник, че всъщност посочените 104% месо означават, че 104 грама месо отиват за производството на 100 грама наденица.
"Разбира се, има и други начини, по които можем да посочим съставките и именно това ще направим", увери той.