Пророчеството на Аи

Небето, облечено в охра, се покланяше на земята на инките...

по статията работи: Катя Вангелова | 25.04.2015 | 13:00
Пророчеството на Аи
http://famouswonders.com

Небето, облечено в охра, се покланяше на земята на инките. Жрецът Арами извършваше своя ритуал пред Портата на Боговете. Той пазеше техните тайни и ключа за Портата.

Всеки ден идваше на това място по едно и също време, да отправи своите молитви. Вечер край огъня разказваше за прекрасната страна Пайити и за мъдростта, донесена от нейните хора.

Дъщерята на жреца стоеше всеки път като в транс и попиваше всяка дума.

– Татко, покажи ми ключа за вратата! Моля те!

– Не може, Аи! Още не си готова. Никой още не е готов – отсичаше баща ѝ.

Никой не знаеше къде е скрит ключът, съществува ли изобщо, или е част от древните легенди. Аи проследяваше понякога стария жрец, наблюдаваше странния му танц пред Портата и се чудеше дали Арами не е обладан от някой дух–веселяк. В скалата действително имаше изсечена врата, а по средата ѝ имаше овална вдлъбнатина. Едва ли има човек на Земята, който може да помръдне този огромен камък. Момичето обичаше да прекарва много време край езерото.

Наблюдаваше спокойните му води и игрите на светлината. А когато хвърлеше камъче, се удивяваше на кръговете, които се образуват и преминават един в друг. Като че образуваха тунел към друго място. Представяше си Портата на Боговете като тези кръгове и една мисъл завладя главата ѝ: "Ами ако приказките на татко не са просто легенди и старческо бръщолевене?!"

Старият Арами разказваше как в много стари времена през Портата идвали Боговете и ги научили на много неща.

"Трябва да разбера истина ли е!" – реши буйната Аи. Тайничко проследяваше жреца, но ключа така и не виждаше. Разболя се Арами, шаманите опитваха всякакви билки и лекове. Усещайки своя край, той повика дъщеря си:

– Скъпа дъще, виждам те, когато ме наблюдаваш между скалите. Вече знаеш всички ритуали – Аи погледна виновно към земята. – Донеси ми златната чаша, с която поднасям на Инти свещеното пиво!

Момичето донесе искания съд и го подаде на жреца. Той хвана с две ръце чашата, с въртеливи движения отдели долната част и подаде златния диск на дъщеря си.

– Това е ключът, нали това търсиш – направи усилие да се усмихне и я погали по главата. – Слънцето се къпе в буйната река на твоите коси – целуна я по челото. – Знаеш какво да правиш с него.

След няколко дни старият Арами издъхна. По цял ден Аи бродеше по поляните и хълмовете, не можеше да се справи с болката. Акраш, най-доблестният воин от селото, беше влюбен в нея. Наблюдаваше я, помагаше ѝ, но нейните безкрайни разходки вече го тревожеха.

Тъмен облак беше засенчил цветната усмивка на Аи и тя не можеше да се пребори с това.

– Трябва да направиш нещо – казваше ѝ Акраш. – Мъдрият Арами вече е в Пайити и ти трябва да приемеш това.

Но тъгата по баща ѝ беше толкова силна, че не ѝ оставаше нищо друго, освен да провери златния диск отключва ли вратата към приказната страна. Възможно ли е да го види отново?!

В деня на Капак Раями Аи стана рано и вместо да отиде на празника на Слънцето, тя се отправи към Портата на Боговете. Застана пред скалата, вдигна златния диск високо към слънцето и се помоли:

– Велики Инти, ако има друга земя отвъд вратата, отведи ме там!

И постави златния диск в овалната вдлъбнатина. За един кратък момент нищо не се промени и тъкмо посегна да вземе диска обратно, наоколо се разля светлосиня светлина. Кълбовиден вихър я пое и я понесе в светъл тунел.

"Умирам ли” – помисли си Аи и продължаваше да прекосява тунела. Изведнъж падна на земя и се огледа наоколо. Пред нея се изправяше друга врата, пазена от два сфинкса. Момичето за първи път виждаше такива каменни същества. Пристъпи плахо, докосна ги и премина през входа.

Намираше се до езеро, от което излизаше пара. Потопи ръка във водите му, те бяха ледено студени. Наоколо беше светло и зелено. Треви и цветя се разстилаха в красиви пътеки. Извори с кристална вода като че ли пееха нежна песен. Навсякъде имаше пръснати бели каменни къщи, а по средата се издигаше голяма бяла пирамида. Аи тръгна към нея, надникна вътре и беше удивена. На пода имаше кръг от бяла светлина и върху него бяха подредени дванадесет същества, изтъкани от светлина и плазма. Поклониха се на момичето, допирайки дланите си пред сърцето:

– Ела с мир!

Едно от съществата се приближи към нея и се поклони отново:

– Идвам с мир! – и ѝ посочи центъра на кръга.

Аи бавно пристъпи и застана на посоченото място. Бяла светлина се спусна върху нея от върха на пирамидата.

– Добре дошла в Пайити, Аи!

– Вие знаете името ми?!

– Арами беше наш ученик. Много добър ученик.

– Защо го оставихте да умре? Той тук ли е?

– Беше тук преди много време. Премина успешно духовно посвещение. Но вече мисията му е друга и на друго място. Ще го срещнеш отново на друго място, в друго време.

– Кои сте Вие?

– Ние сме Алхимици, на Ваш език означава Просветлени.

– Какво е това място?

– Това е нашият храм. Чуваш ли тази мелодия, която хармонизира ефира? Тук звукът предизвиква състояние на разширено съзнание, един духовен светилник. Тук можеш да останеш три дни, изправяйки се срещу своите страхове, и да чуеш гласа на твоята душа.

– Ако остана, ще видя ли баща си?

– Както казахме, ще го видиш на Вашата Земя отново, но в друго, по–ново време.

– Какви ще бъдат хората тогава?

– Ще говорят за Рай и Ад, за най-прекрасното място и земята на вечните мъки.

– А те съществуват ли?

– Раят и Адът не са места във Вашия физически свят. Те произлизат от вътрешното Ви състояние. От позицията, в която виждате живота като удоволствие или страдание.

Момичето залитна и се свлече на пода. От върха на пирамидата се спусна върху нея жълта светлина. Сребърни светлинни пръстени оградиха тялото на Аи и тя се съвзе.

– Какво е това? Какво ми направихте?

– Болестите са резултат на неравновесие в енергийните полета на човека. Хармонизирахме твоите силови полета. Тези пръстени разпределят енергиите, от които се нуждае твоето тяло. Сега те вече са в равновесие.

Момичето се заслуша в нежната мелодия на флейта, която изпълваше храма. Искаше да я запечата в съзнанието си за дълго време. Затвори очи и получи видение. Беше отново на нейната Земя, но в друго време. Хората бяха странно облечени, навсякъде имаше високи постройки, а в небето летяха огромни метални птици.

– Боинг 777, готови ли сте за излитане?

– Тук Боинг 777, готови сър!

Видя как металната птица се понесе във въздуха, в корема ѝ имаше много хора. Вероятно тя трябваше да ги пренесе над водата, която се виждаше отдолу. Изведнъж видя дълбоко във водата бяла светлина. Птицата летеше, а светлинен вихър вече се беше устремил към нея. В момента, в който я достигна, металната птица и хората изчезнаха и Аи се събуди от този сън.

– Какво стана, какво беше това?

– На Вашата Земя направихме храм, подобен на този. В центъра на храма поставихме платформа от два кръстосани триъгълника от червен гранит, а върху тях – огромен кристал. От горната му страна излизаше бяла светлина, която се издигаше към върха на храма. Чрез този кристал се свързвахме с по-високите измерения. Но всичко от Вашия физически свят, което бива докоснато от тази светлина, се дематериализира. Във времето, когато се изпълни твоето видение, този кристал ще се активира и храмът отново ще изплува от водата. Тогава ще срещнеш отново баща си.

– Как да живея дотогава?!

– Имаш любовта на Акраш. Любовта дава живот на безжизненото. Пали огън и в студено сърце, носи надежда и топлина. Любовта е богатството на човешката душа. Отдай се на тази любов! Всички сме пътешественици, които пътуват към дома. Често искате да премахнете страданията, а те са изпитание. Всяко страдание е увертюра към любовта! Ние ти дадохме равновесие. Поддържай го в мислите и чувствата си и ще бъдеш щастлива. Щастието е хармония!

Съзнанието на Аи се замъгли, само мелодията на флейта звучеше в главата ѝ. Събуди се на поляната пред Портата. Погледна към овалната вдлъбнатина, но златния диск го нямаше. Опита се да стане и видя подадената силна ръка на Акраш.

– Търсих те. Сънувах много мъчителен сън – изгубвах те и те намирах, и пак те изгубвах.

– Тук съм – усмихна се Аи и се изправи срещу него. Погледна в тъмните му очи: – Винаги ме намирай! Чуваш ли?!Не ме оставяй дълго сама. Където и да съм, на всяко място и във всяко време, ще те чакам…

-------------------------

Това е прекрасният разказ на Катя Вангелова от град Варна. Тя ни пише, че има издадени две книги и множество публикации. Благодарим ѝ, че се включва в Мегавселена и вярваме, че нейният разказ и посланието му са ви харесали. 

Изглежда, Налиша – Пазителката на Златния лъч, на Снежана Атанасова вдъхнови творците у вас. Утре ще продължим с разказ на Тоник Алексиев. Очакваме и вашите разкази на info@megavselena.com. Не забравяйте да ни разкажете мъничко за вас, за да можем да ви представим на останалите. Мегавселена ще публикува всеки уикенд вашите разкази.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Вечерното шоу
  • 22:00 Любов в окови 3 тв филм /24,...
  • 23:00 По света и у нас
  • 23:25 Да надживееш Ескобар тв филм /47...
  • 00:15 С БНТ завинаги /п/
  • 01:10 100% будни сутрешно токшоу с...
  • Сега "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.9
  • 00:40 "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.9
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • Сега "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Есента на демона" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 2
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.