Един малък, но много объркан народ

С шеги и закачки няма как да минем през пандемията

по статията работи: iNews | 06.11.2021 | 12:00
Един малък, но много объркан народ
стоп кадър, bgonair

Свикнали сме периодично да помпаме самочувствието си, като се самоопределяме като "гостоприемен”, "смел” и изключително "трудолюбив” народ… И тъй като от 681 г. на този кръстопът сме събрани хора от различни народи, някои казват, че не народопсихологията ни, а националната ни психика е една такава - уникална и прекрасна. Дали ще говорим за национален характер, народопсихология, национална психика, нрав или устойчиво поведение - няма значение - важното е, че всичко това е истина и всичко това е измама, защото няма как да кажем какъв народ сме по принцип. 

Защото по време на война сме смели, по време на  комунизма сме плахи, по време на демокрацията сме безкрайно търпеливи… И всичко е вярно, защото поведението ни като общност явно зависи от историческия момент, няма такова по принцип.

Лошата новина е, че сега - точно по време на голяма ковид криза - очевидно сме в исторически момент, в който на повърхността изплуват национални черти, с които не бива да се гордеем.

Ако преди век сме влизали в кризите бедни, но обединени, сега не сме дори общност, а

механичен сбор от индивидуалисти егоисти

Още преди двадесет години това бе видимо, а навлизането на социалните мрежи в бита ни рязко засили тази тенденция. Тук всеки иска да е уникален, да се чуе силно и ясно гласът му, да надвика останалите, дори сред тях да има наистина компетентни по темата. Криворазбраният индивидуализъм се засили от грешно разбрания плурализъм. Медиите доста помогнаха в това отношение с тяхното изкривено разбиране за търсене и показване на "другото мнение” - така трибуната получиха куп "звезди” и "луни”, които днес са готови да ни водят напред. Странно или не, днес може да ни обедини омразата към всичко и всеки. Със сигурност не може да се обединим около фактите и разума. Последният повод на национално обединение бе радостта през американското футболно лято на 1994-а...

Станахме по-глупави и неинформирани

Желанието ни да заблестим на публичния небосклон със собствена, неотразена светлина съвсем естествено доведе до отричане на всякакви авторитети. Никой няма право да ни дава акъл, ние акъл си имаме! Един политически лидер даже разкритикува последователите си в Туитър, които не разчитали на своя мозък, а се опитвали да разберат какво е мнението на специалист… от собствената му партия.

Тъй като не се интересуваме какво мислят другите, ние не четем други мнения, освен собствените си постове, и не слушаме какво казват специалистите, било то български, американски, германски или каквито там се опитват да ни пробутат.

Днес вече не вярваме на никого

Отрекохме отдавна Бог. Политиците ни са негодници и крадци, медиите са платени - от тях няма нужда. По каква причина да вярваме в докторите - здравеопазването е плачевно. Вярваме само на съседката, на "един човек”, на познат на втория ми братовчед, който със сигурност знае всичко за ковид.  Индивидуализмът на глупака завзе неочаквани пространства - учител гори маска, друг обяснява колко опасни са ваксините.

Няма наука, има само лоши хора, които искат да разрушат нашия прекрасен начин на живот.

Така се доказахме и като страхливци

Светът използва ковид, за да ни затрие. Атакуват ни по всички линии. Бил Гейтс иска да ни чипира и така да постави под контрол нашия огромен мозък. Оня другият - Зукърбърг, е същият дол дренки - и той иска да ни набута в своята Мета вселена, превръща хората в анимационни геройчета. За какво пуснаха 5G? Много ясно - за да умрат гълъбите и да ни командват нас. Западняците искат да ни затрият от лицето на земята, както затриха животновъдството ни, каза един кандидат-президент по БНТ. Един умник повтаря по сто пъти под всеки пост на Радев или Кацаров, че ваксините са медицински експеримент, ерго - имаме нарушение на чл. 29 от конституцията. Ваксинираните светят в тъмното и лепят монети, защото са натъпкани с магнити. Докторите надуват с кислород белите ни дробчета.  Не си поставяме ваксини, защото те хем няма да ни излекуват, хем ще ни разболеят от един куп други болести, които ние нямаме. Инфодемията е страшна.

Важно е да се отбележи, че ние може да сме страхливци, но в същото време продължаваме да бъдем смел,

богоизбран народ

Нас тия болести не ни ловят. Ковид ни е като грипче. Аз това съм го карал три пъти. Само бабите го карат тежко. Умират тия, дето и без това ще умрат, щото сме си болни. Освен това сме защитени от БЦЖ. А ако случайно се разкашляме - чесън и греяна ракия. Смело превземаме супермаркета или мола и караме глупаците с маските да се разоръжат.

Това казват завършилите основно. По-умните смятат, че са компетентни как се правят клинични изпитвания, как се определя срокът на годност на ваксина, как се изгражда естествен имунитет и т.н. Цялата световна медицина не струва колкото илача, който бе открил бащата на позната - чудна смес от билки и алкохол, с която си правил гаргара преди лягане. И никакъв грип не го лови.

Всичко това бе забавно в началото. Хуморът по време на криза спасява. Вече обаче не е смешно. Не може да ти е смешно, ако ти е останала поне малко емпатия. 

Простено да ни е. Времената са такива. После пак ще бъдем смели и ще преодоляваме единни препятствията по пътя. Дано е така, но вече не вярвам. На практика ние сме малък, но много объркан народ, който се намира по средата на една убийствена криза. И докато си вървим безгрижно напред, по пътя оставаме все по-малко.


МИСЛИТЕ НА ЕДИН НАРОД*

Ваксинираните злобеят, защото знаят, че си отиват и затова хапят най-жестоко. Точно неваксинираните са бъдещето на човечеството.

Отвратихте българина с денонощното говорене за скапания ви вирус.

Възприемам такава "ваксинация" като доброволно автоЖертвоприношение.

Аз ще се ваксинирам само с българска ваксина. Няма да пълня американски джобове.

Българите са интелигентни хора, а не коне с капаци, каквито са западноевропейците!

Нас историята ни е научила да сме мнителни.

Дори и в Белене не са ги ваксинирали насила.

Мене ме следят със сателит и ме събуждат електронно през интернет, това е повече от кошмар, това е сатанизъм... хора, това е сатанизъм.

Ваксинираните са противообществени, щото като почнат да мрат поголовно, ще лишат родителите си от деца и децата си от родители.

Професори, директори, матяяматиции и пр. гмеж са често масони компадори.

Всички цитати са взети от форума на един уважаван сайт, в рамките на един ден.

Автор: Петьо Цеков

Източник: "Сега"


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега С БНТ завинаги /п/
  • 01:10 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:45 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:40 Господин Тау тв филм /29 епизод/п/
  • 04:10 Олтарите на България
  • 04:25 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:10 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • Сега "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.4
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • Сега "911" - сериал, сезон 2
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.