Драмите в най-малката група на Народното събрание „Величие” продължават

По-късно през деня той съобщи, че част от депутатите на партията може все пак да подкрепят ГЕРБ. Разцепва ли се партията?

по статията работи: iNews.bg | 02.07.2024 | 09:59
Драмите в най-малката група на Народното събрание „Величие” продължават
ФБ/Партия Величие
Повече за:

Драмите в най-малката група на Народното събрание "Величие” продължават. Вчера в обедните часове идеологът на формацията Ивелин Михайлов обяви, че подкрепя създаването на кабинета на Росен Желязков. После се оказа, че профилът му във фейсбук е хакнат и изявлението за подкрепа не било вярно. Михайлов бил на обратната позиция.

По-късно през деня той съобщи, че част от депутатите на партията може все пак да подкрепят ГЕРБ. Разцепва ли се партията?

Николай Марков ми каза, че ще ме смаже и унищожи, ако не му прехвърля собствеността на партията "Величие", взриви ефира на Нова тв Ивелин Михайлов.

Аз никога не съм имал индивидуален контрол върху депутатите, тъй като ние сме идеологическа партия, обединени сме около една идея - да пооправим нещата в България, така че тя да е едно спокойно място за работа и живот. Това, което се случи обаче още първия ден от новия парламент - Николай Марков закъсня за парламента, като каза причините за това, след това наблюдавахме една промяна в неговото поведение. А когато той е ръководител на парламентарната група, нормално е хората да слушат него в самата група и да носи отговорност за решенията, които се вземат там, коментира Ивелин Михайлов пред Нова тв.

Имах среща с Николай Марков и депутата от групата Дарин Георгиев, които ми казаха, че са склонни да подкрепят програмно правителство. На мен това ми показа, че вече има отстъпление от идеите. Самият Марков обеща, че за три дни ще прекрати възможността България да участва във война. Обеща АЕЦ "Белене” да се изгради. А това не става с програмно правителство, което за едно нещо се гласува "за", за друго "против", коментира той.

Т.е. те ще подкрепят третия мандат за програмно правителство. Аз имам запис на един разговор, който ще го изчистя и ще ви го изпратя. Имам запис, защото срещу мен имаше заплахи, че ако не се прехвърли ръководството на партията при полковника, ще бъда унищожен. После тези заплахи ги имаше и към други членове на партията, като се мъчат да ги принудят да направят нещо, защото в противен случай аз ще бъда унищожен. Аз му казах на Марков, че не съм го молил за защита. Когато сме обещавали нещо на хората, не сме казвали, че ние имаме някакво значение, а сме обещали, че ще защитим идеите, коментира той.

"Имаше заплахи и към други членове на партията, включително и към депутат", призна идеологът на "Величие".

"Не знам кой ще ме унищожи. Заплахите са, че няма да мога да си намеря място в нито една точка на света. Аз казах, че съм почти на 47 години и съм готов да загина геройски и той ми каза, че ще бъда смазан и тогава ще бъда унищожен. Той физически ме заплашва.

Има заплахи и от Виктория Василева към жена, която движи документи. Към жената казват, че ако не направи полковник Марков председател на партията, ще се задействат процеси, в които никой няма да може да помогне и ще бъде унищожена и тя", разкри Ивелин Михайлов.

Депутатите днес са заявили, че няма да подкрепят нито първо, нито второ, нито трето правителство. Разбрали са, че няма изход в тази посока. Цялата идея явно е била да се унищожи възходът на партия "Величие"", каза Михайлов.

"Имахме документи за злоупотреби, но полк. Марков, Виктория Василева и пиарът отказаха да ги покажат", добави той.

"Поведението на полковника в пленарна зала е неприлично. Той има бърза мисъл, говори много добре, умее да си подбира думите, а на едно изказване в пленарна зала щеше да се разплаче. Той хълцаше, беше много разстроен", обясни Михайлов.

"Полковникът постоянно си сменя тезите, казали са му, че имат компромати за него. Аз не говоря с него след заплахите, които отправи към мен.

Марков ми каза, че с една щракване с пръсти може да ми реши финансовите и политически проблеми. Това ме учуди, защото той нямаше пари да си купи едно кафе", добави идеологът.

"Михайлов ми обясни, че иска да спра да се занимавам с политика и да се оттегля, но съм против", призна бизнесменът.

"Преди събора "Ново начало" в 23:30 вечерта ни се обадиха наши партньори, няма да кажа кои са, за да не ги компрометираме, но поискаха да ги махнем от сайта си и да спрат работа с нас, защото имало голям натиск срещу тях", осветли той.

"Полк. Марков, Виктория Василева и други тръгват да казват как се прави парламент, а това трябваше да се каже на избирателите преди. Ако някой в групата не иска да работи по този начин, нека да отстъпят мястото си на вторите. Това ми е призивът като българин, избирател и член на партията", каза Михайлов.

Идеаологът е категоричен, че няма финансови проблеми с НАП в момента: "От 5 години съм във война с държавата заради местни феодали. Те искат да притискат бизнеса, докато нямам гръб. Всичко вече съм си платил, може просто още да не е отразено", каза той.

"Тези задължения, които съм имал, с които ние с НАП имахме едно дело за една ревизия преди това, това тръгна с един натиск, който дойде след местните избори", добави бизнесменът.

По думите му след всички неща, партията няма да подкрепят кабинет.

"Парите ще дойдат  след политики и позиции, а не след взимане на подкупи от началото. От къде му дойдоха парите според вас?", с този въпрос завърши Михайлов.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории /п/
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • 14:15 Златна ряпа детски тв филм...
  • 15:15 Арабела се завръща или Румбурак -...
  • Сега bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците" - комедийно шоу /п./
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.64...
  • 15:00 Премиера: "Плен" - сериал, с.1, еп.9
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • Сега Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" - телевизионна игра
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.