"Естествено, че не сме се отказали." Така Тошко Йорданов от "Има такъв народ" отговори в ефира на bTV на въпроса дали ако партията му получи третия мандат, ще направи опит за съставяне на правителство.

"Така е и правилно. Едни нови избори ще възпроизведат същата ситуация, с някакви малки изключения, и ще трябва пак да се подходи по същия начин", допълни Йорданов.

Той потвърди, че "Има такъв народ" ще разговаря с лидери и представители на всички партии. Според него е необходимо да се изработи програма по наболели проблеми.

Идеята на Борисов за избирателна система по гръцки образец, Йорданов коментира така: "Тъжен опит на човек, който установи, че не може да доминира над останалите. При пропорционалната избирателна система е така - когато нямаш абсолютно мнозинство, си принуден да търсиш партньори, съюзници, това става с разговори, не с позицията: "аз съм първи". Идва вариантът за спечелване по служебен начин. Това е неособено добро предложение. ПП-ДБ и ГЕРБ страдат от една и съща болест - че са център на Вселената. Става дума за его, какво като си спечелил, като нищо не можеш да решиш сам?"