В България по искане на Русия е задържан Абубакар Абакаров, участник в престрелката в "Москва-сити", отразена широко тогава в руските медии, пише вестник "Коммерсанть", позовавайки се на свои източници.

Според изданието след конфликта със стрелбата Абакаров се е укрил, арестуван е задочно и е обявен за международно издирване. Мъжът е живял дълго време в Украйна, след което е заминал за Европа.

Според "Коммерсанть" руската Генерална прокуратура подготвя документи за екстрадицията на Абакаров.

През ноември 2017 г. на партито за рожден ден на бизнесмена Дмитрий Павлов в ресторант Crystal Ballroom в кулата "Око" се случи стрелба, в резултат на която един човек беше убит и петима бяха ранени.

Конфликтът започна поради факта, че паркираната кола на милиардера Гавриил Юшваев пречи на преминаването на певицата Любов Успенская. Служители на Федералното държавно унитарно предприятие "Охрана" на Руската гвардия, официално наети да ескортират ценен товар, молят шофьора да махне колата, след което започва престрелка. Шестима охранители са ранени, един от които впоследствие издъхва от раните си. Сред ранените има двама служители на ФГУП "Охрана".