Семейни войни! 5 деца и вдовица се хванаха за гушите за наследството на Нотариуса

Шестимата ще се борят за имотите и парите на Мартин Божанов,ъ може да се стигне до дела, разкри дъщеря му Гергана Божанова

по статията работи: iNews | 26.03.2024 | 13:20
Семейни войни! 5 деца и вдовица се хванаха за гушите за наследството на Нотариуса
Стоп кадър/На фокус/Нова

Война за наследството на Мартин Божанов-Нотариуса се заформя, разкри голямата дъщеря на убития брокер в съдебната ни система. Шестима ще се борят за имотите и парите му. Това са петте му деца и вдовицата му Гергана Божанова, която е майка на двете най-малки от тях, пише "България днес".

Имотите на Нотариуса са на стойност около 700 бона. Поръчково убитият схемаджия, който бе ликвидиран на 31 януари, остави доста оскъдно наследство - един апартамент и два гаража в София, 91 декара обработваема земя в Болярово и 2 парцела в село Карлуково, община Луковит. След смъртта му автоматично съпругата му Гергана и двете им деца, едното, от които е все още бебе, а другото е на 4 годинки, синът му Любен, дъщеря му Мария и едно незнайно пето дете ще получат по 1/6 от имотите му. Това означава, че всеки от наследниците ще разполага с малко под 117 бона в имоти и парцели. Майката на Нотариуса Стойка, братята му Мартин и Веселин и сестра му Анна не могат да имат каквито и да е било претенции, защото Божанов има преки наследници.

За петте деца на Нотариуса съобщи дъщеря му Мария Божанова в интервю по Нова телевизия. Щерката каза, че баща й има 5 деца от 4 жени. При проверка в Софийския районен съд (СРС) се оказа, че няма никакви данни за каквито и да е било разводи на Мартин Божанов. Това може би се дължи на факта, че всичко преди 2010 година е заличено в системата на СРС, а сигурно има и значение, че Божанов си е сменил ЕГН-то, което го прави непроследим за даден период от време.

Що се отнася до наследниците на схемаджията много е вероятно да се появят недоволства и да се стигне до дела за делба. За това подсказа дъщерята на Нотариуса Мария. Тя разкри, че жената на баща й Гергана е отправила индиректна заплаха към нея заради това, че е възразила, че последната съпруга се опитва да стане едноличен собственик на дружеството на баща й .

"След смъртта на баща ми отношението на съпругата му беше "Разделяй и владей". Опита се да настрои мен, братята и сестрите ми един срещу друг. Извърши незаконосъобразно действие - опита се да стане едноличен собственик на дружество на баща ми и да постави неин човек като управител", разказа Мария.

Вдовицата на Нотариуса обаче може да подеме дело, за да се опита да получи повече за себе си и за двете си деца, които останаха без баща. Дори и да има такова дело, най-вероятно Темида ще остави наследството както си е, а именно поравно за всички.

Около наследниците на Мартин Божанов обаче изплуват доста неясноти. Например не е ясно двете най-големи деца на Нотариуса Мария и Любен от коя от четирите съпруги на покойника са. Не са от вдовицата му Гергана, не са и от Адриана. Това са двете известни на обществото съпруги на Божанов, другите две остават пълна мистерия. Мария е родена през 1999 година, а Любен през 1992 г., което означава, че бившата жена на Нотариуса Адриана не може да е тяхна майка, защото е родена през 1985 г. Освен двете неизвестни жени на Мартин Божанов мистерия остава и това пето негово дете, за което говори Мария Божанова.

"Искам да разкрия една истина за събитията, които се случват след смъртта на баща ми. Искам да покажа какви са нещата и действията, които се предприеха срещу мен, моите братя и сестри. Ние сме 5 деца от 4 различни съпруги. Въпреки това поддържах постоянен контакт с баща си през годините. Като всяко нормално семейство сме се карали, обичали, карали, обичали. Най-травмиращото за мен в цялата ситуация е, че месец преди убийството му се скарахме и си бяхме сърдити. През януари не се бях чувала с него. Преди Нова година се чухме за последно", разкри дъщерята на Божанов. Щерката обясни, че баща й винаги е въртял заведения. Това разказа Мария пред Нова телевизия.

Предстои наследниците на Нотариуса да поискат и справки от различни банки, за да видят какво е оставил Мартин в сметките си. Тези пари също ще бъдат разделени поравно между шестимата наследници. Относно авоарите му в чужбина, които се предполага, че има покойният схемаджия, не е ясно какво ще стане и кой въобще знае за тях.

Припомняме, че Мартин Божанов беше показно ликвидиран на 31 януари в затворен комплекс в софийския квартал Горна баня. По предварителна информация Нотариуса е бил жестоко пребит с някакъв предмет, преди да му бъде пуснат един контролен изстрел в главата. Съпругата му Гергана Божанова подава сигнала над 50 минути след убийството, защото го вижда на камерите, че лежи неподвижно до колата си. Според разследването на Антикорупционния фонд и разкази на заплашени съдии Нотариуса се е занимавал дълги години с имотни измами и схеми. Също така е ръководил цяла престъпна организация, която срещу определени суми е премахвала дела, освобождавала е хора от ареста, обвинявали са хора без доказателства. В момента има назначена специална комисия, която нищи влиянието на групата на Нотариуса в съдебната ни система.

"Едната заплаха беше в комплекса на баща ми - от човек, който работи в комплекса. Той се представи за бивш служител на реда и ме заплаши, че аз съм следващата. Подала съм жалба - заяви дъщерята на Божанов.

Другата заплаха е индиректна - от трети лица, които ми казаха, че съм заплашена от адвокатите на съпругата на баща ми Гергана, че след като аз съм пуснала възражения срещу нейния опит да стане едноличен собственик на дружество, ще видя какво ще се случи с мен сега. Не твърдя, че тези заплахи наистина са дошли от адвокатите", каза Мария пред Нова тв.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Туризъм.бг
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:30 Бразди
  • 13:00 Иде нашенската музика
  • 14:00 Религията днес
  • 15:00 Спортните таланти на България: В...
  • 15:30 Библиотеката
  • 16:00 Приключенията на един Арлекин тв...
  • Сега "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 ПРЕМИЕРА: "Загадки за начинаещи:...
  • 14:15 "Завинаги ти" - романтичен, драма...
  • 16:00 "Търси се…" - токшоу с водещи Меги...
  • 17:00 "Животът по действителен случай" -...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • Сега "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Сбогом, Кристофър Робин" - с уч....
  • 14:40 "Четириноги приключения" - с уч. на...
  • 17:00 "Любовни афери" (премиера) -...
  • 18:00 "Ничия земя" - предаване
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:20 Темата на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.