Време е да се пренесем в Мексико и да опитаме да приготвим нещо традиционно от кухнята на тази пъстра страна. Ще има пиле, ще има зеленчуци и задължително доза пикантност. Запретвайте ръкави и да започваме!
Необходими продукти:
Зехтин
450 г пилешки гърди
2 чушки, тънко нарязани
Голяма глава лук, тънко нарязан
Сок от 3 лайма
2 ч.л. кимион
1/2 ч.ч. натрошени люспи червен пипер
450 г пилешки гърди
Сол
Прясно смлян черен пипер
2 чушки, тънко нарязани
Голяма глава лук, тънко нарязан
Тортили, за сервиране
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете мазнината, сока от лайм, кимионя и люспите от червен пипер. Подправете пилето със сол и черен пипер, след това добавете в купата и разбъркайте, за да се покрие. Оставете да се маринова в хладилник поне 30 минути и до 2 часа.
Когато сте готови за готвене, загрейте зехтин в голям тиган на среден огън. Добавете пилешкото и запържете до златисто, по 8 минути от всяка страна. Оставете да почине 10 минути, след което нарежете на ивици. Добавете чушките и лука в тигана и задушете, докато омекнат за няколко минути. Добавете пилето и разбъркайте, докато се комбинират. Сервирайте с тортили.
Приятен апетит!