Казват, че закуската е най-важното ядене от деня. Всички диетолози съветват задължително сутрин да се хапва, за да се чувстваме и изглеждаме добре.
Дали обаче заради забързаното ни ежедневие - често пропускаме това. Или минаваме само с едно кафе, което оказва се - е по-вредно.
Все пак, по света хората се стремят да спазват тази препоръка и със сигурност има хора, които отделят сутрин време да хапнат.
Въпросът е какво?
В различните части на света хората са различни - оттам и кулинарията им. Затова и закуските по света се различават, както нас, хората.
Вижте какво закусва светът:
Малайзия
Овесена каша с месо, китайски понички, бобени кълнове и "кървав" пудинг.
Египет
Фул медамес е яхния, която се приготвя от изсушена бакла. Към това се добавя чесън и лимон, а самото ястие е гарнирано със зехтин, сос тахини, твърдосварени яйца и нарязани на ситно зелени зеленчуци.
Китай
Там закуската, обядът и вечерята си приличат много. Става въпрос за някаква комбинация между нуудълс, ориз, панирано пилешко и пържени зеленчуци.
Боливия
Салтеняс представляват изпечени емпанадас (нещо като нашите питки или бутерки), които са пълнени с месо и зеленчуци и леко подсладени със захар.
Гана
Най-популярната закуска в тази страна е "уаакие", което като цяло е ориз с боб.
Останалите "странни" закуски вижте на Div.bg.