Тактически ядрен удар! Русия е готова да сломи Запада с Циркон - ракетата на Страшния съд

Има илюзия, че между войната с използване на конвенционални оръжия и ядрената война има огромно разстояние, което нито руснаците, нито техните противници ще преминат първи

по статията работи: iNews.bg | 03.02.2023 | 11:30
Тактически ядрен удар! Русия е готова да сломи Запада с Циркон - ракетата на Страшния съд

От руските прокремълски медии, превод: pogled.info

Говоренето за възможността за използване на тактически ядрени оръжия трябва да го има най-малкото, за да знаят нашите опоненти, че това не е научно изследване, а реалност, която може да бъде реализирана. Ще бъде ли страшно? Несъмнено.

Часовникът на Страшния съд е преместен с 10 секунди по-близо до ядрената полунощ. Сега показват 90 секунди. И това е най-близкото разстояние до "точката на ядрен апокалипсис" в цялата история на проекта. Първото споменаване на часовници се появява през 1947 г. на корицата на американското списание Bulletin of the Atomic Scientists. Оттогава западните учени се обръщат към тях, за да изразят своите опасения относно глобалната сигурност.

В Русия този часовник се смята за опит на Запада да контролира общественото съзнание и да задържи вниманието върху ядрения потенциал на НАТО. Но Москва гледа на това от равностойна позиция: имаме какво да отговорим.

Според политолога Андрей Перла това, което Западът показва на света, е филм, наречен "Следващият ден". Вече сме го гледали. Има ли нещо ново в касата?

Часовникът на Страшния съд е рекламен трик?

Всички тези разговори за атаката на ужасния и отвратителен Съветски съюз, който "е на път да унищожи човечеството" и само ядреното възпиране от страна на НАТО и по-специално на Съединените щати може да предотврати това, вече сме ги слушали. Това говори в предаването "Скритите значения” политическият наблюдател от "Цариград" Андрей Перла.

Историята за Часовника на Страшния съд някога беше PR. Преди това се наричаше "публична история": научната общност не иска ядрена война.

Правителството на западните страни и западният истаблишмънт със страшна сила плашеха своите народи с ядрена война: часовник на Страшния съд, колко минути или секунди остават до момента на час X, кога ще избухне ядрена война и т.н.

Какво означава да кажем, че стрелките на часовника на Страшния съд отново са се преместили някъде другаде? Това наистина е завръщането на човечеството или поне завръщането на великите сили по време на разцвета на Студената война. Във време, когато ядрената война се очаква всяка секунда, във време, когато ядрената война се превръща в основен страх.

И под този страх Западът непрекъснато живее. Освен това Западът живее, развивайки своята икономика и отчасти социалната си сфера именно във връзка с ядрена война.

Свикнали сме да се смеем и да обмисляме такива анекдотични подробности, например факта колко индивидуални или семейни убежища в случай на ядрена катастрофа са били създадени някога в Съединените щати. Самите американци дълго време се смееха на това.

Имаше комедия за това как млад мъж, след 30 години, прекарани със семейството си в бомбоубежище, се изкачва на повърхността, предполагайки, че сега ще види пост-ядрен апокалипсис. Но там, оказва се, нормален живот, ракетите не са пристигнали. Сега нашите съседи отново се гмуркат в него. И защо го правят?

Надпревара във въоръжаването

Факт е, че надпреварата във въоръжаването е един от най-добрите стимули за развитието на продуктивна икономика. Всичко, което човечеството има сега в смисъл на информационни технологии, включително интернет, в смисъл на развитие на тежката индустрия и във всеки един смисъл, химия, биология, всичко – всичко е създадено за война.

Пристигането на това на потребителските пазари винаги е било второстепенно. Първоначално това е било създадено в случай на ядрена война в истинския смисъл на думата.

С какво се изправиха икономиките на Запада или единната глобална икономика на Запада преди няколко години? С класическата криза на свръхпроизводството, когато няма къде да вложат произведеното и икономическият растеж спира. Какво може да поднови икономическия растеж? Отговорът е много прост: война.

Намериха тази война - накараха ни да се бием. Води се война. И всеки танк, който ще бъде изпратен в Украйна, например от Германия, всяко парче желязо е извинение да се произвеждат две или три такива парчета желязо в завод, който напълно е загубил навика да прави това.

Защо им трябва часовник на Страшния съд? Правилно! За да започне икономически растеж, продължавайки да разпалва този страх.

Но страхът от ядрена война е самоизпълняващо се пророчество. Колкото повече плашите човечеството с война, толкова повече човечеството, продължавайки да се страхува, всъщност се доближава до война.

Какво може да спре войната? Разбирането, че противоположната страна е готова за това и в никакъв случай не е само жертва на бомби, които ще летят, но е напълно способна да пусне бомби в отговор. И може би дори може да го направи първа.

"Кой хвърли валенката на дистанционното управление?"

Много ми харесва мнението на нашите експерти, политолози и журналисти, които казват: "Момчета, ако всичко е така, може би трябва да се оттеглим от договорите за ограничаване на тестовете на ядрени оръжия? На земята? Или в Световния океан. Е, просто така те могат да видят, че не само съществува, така да се каже, теоретично, на хартия, но наистина работи".

Тестовете на "Циркон" *, макар и в съкратена версия, бяха електронни. Но какви бяха те? Това е демонстрация, че руският флот разполага с "машина за доставка", която може "внезапно", покрай всяка противовъздушна отбрана, да се озове на територията на САЩ и да произведе толкова големи бели!

Като във вица "кой хвърли валенките на дистанционното?". Това е добро възпиращо средство. Защото е съвсем очевидно, че ако започне войната, тя ще започне с това. Но този фактор не е достатъчен.

Докога ще търпим?

Има илюзия, че между войната с използване на конвенционални оръжия (война без ядрени оръжия - бел. ред.) и ядрената война има огромно разстояние, което нито руснаците, нито техните противници ще преминат първи.

Въпреки факта, че руснаците, както всички добре знаят, разполагат с така наречените ядрени оръжия на бойното поле, предназначени не да унищожават човечеството и цели континенти, а да нанасят удари по много специфични вражески укрепления и групировки, локално, тактически.

От друга страна, врагът също има нещо подобно или го е имал преди. И тук трябва да вземем решение: до каква степен сме съгласни с ескалацията на военните действия от другата страна с конвенционални оръжия и в какъв момент ще кажем: "Не, момчета, спрете! Сега има голяма война. Ние няма да играем по вашите правила." Това е история за това, че правилата в една вече започнала война не са написани от нас.

А Циркон е история за това, че имаме възможност да започнем да диктуваме правилата. Въведете свои собствени правила на тази игрална дъска.

Наистина е страшно. Разбира се, ние вярваме, че ще отидем на небето ... Но разбираме, че ако се стигне до това, тогава наистина няма да има нищо друго или ще има нещо, което би било по-добре да не се вижда ...

В същото време дава надежда. Защото с този страх те, Западът, могат да бъдат спрени. Абсолютно съм сигурен, че последната точка ще бъде присъствието на войски на НАТО на територията на Украйна. И се страхувам, просто се страхувам, че не сме далеч от тази точка. Танковете с черни кръстове са ограничението.

Мисля, че наистина сме в точка, в която използването на същите ядрени оръжия на бойното поле е напълно легитимен отговор на западните усилия.

* "Циркон" - руска морска ракета 3М22, отнася се до хиперзвукови оръжия, е неуязвима за съвременните средства за откриване и прихващане поради високата скорост на полета и съвременните стелт технологии. Отличава се с висока точност, един от най-секретните проекти на вътрешния военно-промишлен комплекс.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Панорама с Бойко Василев
  • 22:00 Следите остават
  • Сега bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • 22:30 "Dancing Stars Extra" - зад...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "В ръкавиците на Пулеви" - спортна...
  • Сега "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Любовни афери" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "Честни измамници: Отново в...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.