Стойчо Керев: Конспиративните теории са факти, а не роман на Дан Браун!

Всички ние сме участници в един грандиозен галактически спектакъл, а новото пазнание може да се окаже добре укрито древно, твърди топ журналистът

по статията работи: Ани Романова | 14.04.2016 | 16:11
Стойчо Керев: Конспиративните теории са факти, а не роман на Дан Браун!
Повече за:

Само месец беше нужен на "Новото познание" на Стойчо Керев да върви онлайн, преди да се включи и телевизия, която да излъчва предаването за мистика, наука и конспиративни теории. В своята същност то представя различни гледни точки за произхода на човека, факти за исторически събития, посветени личности, свободна енергия, научни хипотези от древното познание укривано в книги и ръкописи.  От 15 април, всеки петък в 22:30 в ефира на TV+ ще се излъчва премиерният епизод на "Новото познание", а всяка събота от 10:00 в ефира на телевизията ще има и негово повторение. 

 

1687133


Как ти хрумна идеята да правиш "Новото познание"?

"Новото познание” е следващото ниво от един много личен за мен специален проект. Той има своето начало през 2011 година. След кратка пауза и осмисляне на концепцията продължи през 2013 година с втората част от стъпките, планирани да се случат до 2019 година. Единственото условие е хората, които са негови зрители, да имат желание за образованост. Всъщност ние от екипа сме убедени точно в това. Очевидно спазваме и практиката да се вглеждаме в предложенията получени на страницата на предаването novotopoznanie.com и социалните мрежи. Хората посягат към забранените книги с все повече хъс и разбират, че конспиративните теории са факти, а не роман на Дан Браун, Вал Валериан, Дейвид Айк или Ян Ван Хелсинг.

Нещо конкретно ли те развълнува или темата за древните загадки и мистиката като цяло?

Който управлява – той се налага. Списъкът с това какво можеш да казваш и какво - не, непрекъснато нараства, но митът за свободата на словото продължава. Можете да направите експеримент пред своите приятели и ще се убедите в това. Илюзията е "аз притежавам своята собственост”. Истината е съвсем различна. Голяма част от хората по света имат сетива за нея. Друг е въпросът какви са контрамерките срещу новото познание. Което всъщност може да се окаже добре укрито древно. 

С какво си обясняваш всичко това, ако наистина е така?

Всички ние сме участници в един грандиозен галактически спектакъл. Има автори, които твърдят основателно, че сме въвлечени в най-невероятната игра, създавана някога в историята от сътворението до днес. Играта е пълна с различни несправедливости и дори ги насърчава. Те внасят негодувание и възмущение, страхове и нискочестотни емоции, които хранят нечистоплътни съществата и насърчават още повече конфликти. Приемете това като правило. Така, както не се вглеждаме в ръководството за употреба поредното ни мобилно устройство, пропускаме детайлите за всяко едно ниво.

Какви теории и хипотези са произнасяни на глас в студиото?

Президентите обичат да използват думата "терорист”, защото са открили, че тя натиска бутоните на повечето хора и ги кара да се страхуват. Самите правителства насърчават "терористичните” действия. Вярвате или не, това е факт. Така както през 1977 година Москва подкрепяше световният революционен фронт, а САЩ - контрите в Никарагуа. Сега да се вгледаме с други очи. Едни се заемат с насилствени действия предимно под прикритието на ръководени от специални инструктори нападения срещу редовните военни в държава по избор. Тези, които искат да останат част от статуквото, отговарят със стрелба. Насилието води до още насилие. Бунтовниците успяват да надмогнат силите в своята "майчина” страна с помощта на чужденци. Да ви прилича на един и същи сценарий с различни продуценти? 

Има ли поуки, които съвременната цивилизация може да извлече от древността? Какви са те?

Изпращането на "любов” към тъмните сили подхранва още повече техните садистични желания, защото гледат на нас като на лесна цел. Ако любовта е толкова мощна енергия, защо САЩ изпрати армията си да участва във Втората световна война? Вместо това можеха да обичат Хитлер, нали така. Явно поуките идват с времената на разрушения и хаос. Защото виждаме с очите си какво става, когато зомбираните лидери поставят и днес в тази минута под въпрос оцеляването на 500 милиона европейци. 

Ако някога е имало духовни водачи, то има ли в наше време истински лидери, които да поведат хората след себе си?

Доверието е най-ценно в наши дни. То за жалост е и в най-голям дефицит. Как да се появи водач, като премиери и президенти са убивани с "Панама гейт”? Как да се изяви духът, при положение че децата не спират да плачат, докато родителите им се отдават на зловещи занимания? Истински възнесеният учител никога няма да позволи да бъде измамен и няма да се остави да бъде обграден от обожаващи го любимци. Светлата и тъмната полярности обаче насърчават подобни неща.

Би ли издал темата на първото/второто  предаване?

Каква е причината на погребението на бащата на турската светска държава да присъства почетна българска рота? Защо Мустафа  Ататюрк е отсядал в специална стая на столичния хотел България и какво го е теглило към София толкова силно? Тези въпроси вълнуват и днес историци, изследователи. Скандалната хипотеза, че Мустафа Кемал е роден в семейство на българи мохамедани в албанското село Голо Бърдо битува повече от 100 години. Отговорите в петък вечер от 22:30 по TV+.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории /п/
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • Сега "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.16...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.69
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • Сега "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.