Ако за летните отпуски сте избрали разходка из европейските градове, а не плажовете, може би пътят ви е отвел и до сърцето на Европа, а именно белгийската столица Брюксел. Любителите на доброто похапване може би са успели да попаднат и на някои от уъркшоповете, посветени на белгийската кухня.
Идеята на тези гастрономически семинари е чрез националните ястия туристите да разберат повече и за културата на хората, разказват организаторите от Slow Food. В менюто попадат различни продукти, основно органични.
В инициативата участват 70 ресторанта и всеки от майсторите готвачи приготви едни от най-добрите си произведения.
Разходката из белгийските вкусотии започва с най-различни зеленчукови и месни супи, сметанови миди от Мон Сен-Мишел, филе от риба хек с масло и различни билки, много ястия от месо и дивеч и изобилие от зеленчуци, а за десерт сладолед с мус от карамел или топла гофрета със сметана и много, много шоколад.
И разбира се, широк асортимент от различни сирена с произход не само Брюксел, а от цяла Белгия.