Много хотелиери у нас се отказват от системата "ол инклузив" заради поскъпването на хранителните продукти. Тази нова тенденция коментира Павлин Косев, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в морската столица.
В новите пакети, които предлагат местата за настаняване, към нощувката са включени само закуска и вечеря, посочи той.
Много от хотелиерите споделят, че резултатите тази година не са постигнали техните очаквания, а основен фактор са увеличените разходи заради инфлацията, смята Косев.
"Смятам, че сезонът не беше лош. Сега живеем във форсмажорни времена и пред бранша изникват различни предизвикателства", каза още той пред БНР Радио Варна.
Според него успешни ще са тези хотелиери, които бързо успеят да се адаптират и да намерят правилните решения.