Шантавите места, които трябва да посетите

Ако ви е скучно, време е да се разнообразите с някое от нашите предложения

по статията работи: iNews.bg | 20.05.2012 | 16:46

Ако сте от онези хора, които търсят приключения, а не стандартна почивка в обикновен хотел, където всички са безумно скучни, определено се нуждаете от разнообразие. Ето защо решихме да ви представим няколко шантави места, на които можете да се забавлявате и да опитвате неща, които никога преди не сте правили. CNN подбра специално локации в различни точки на света, така че където и да отидете, може да откриете нещо по вкуса си.

1. Шантави места, в които да ядете

Ресторантът, който изчезва на следващия ден

Четири пъти в годината Финландия организира това, което нарича "Ресторант за един ден”. Всеки, който има желание, може да отвори свое ресторантче за 24 часа, без да се съобразява с каквито и да било инспекции и разрешителни. Първият подобен ресторант се ражда в Хелзинки, а днес броят им е много голям. Следващият "Ресторант за един ден” съвсем изненадващо е днес.

Аквариумът

Гостите на Малдивската република имат шанса да хапнат в стъклен подводен ресторант. Да се доредите за резервация за този своеобразен аквариум е наистина трудно, да не говорим, че и цените не са по всеки джоб. Обядът започва от 195 долара, така че можете да си представите с колко дебел портфейл трябва да сте, за да си хапнете на спокойствие, докато около вас плуват красиви риби. Самите сервитьори носят слънчеви очила, но не защото се правят на готини, а защото подводните отблясъци могат наистина да дразнят очите. В крайна сметка едва ли ще откриете друго място, което да е достатъчно екзотично, а над главата ви да се намира Индийския океан.

Тоалетните седалки

Тук не е моментът да се колебаете дали ви се ходи до тоалетна, а за модерна верига ресторанти, приличащи на тоалетни. Това чудо можете да видите в Тайван, а според последни данни вече е доста нашумяло и в Хонг Конг. Гостите на заведението се настаняват на покрити със стъкло мивки или на неизползвани седалки за тоалетни и се наслаждават на обстановката. За гостите има подаръци - малки фигурки във формата на писоари. Едно е сигурно - никога няма да забравите как сте яли нещо вкусно, докато сте били в тоалетната.

Странните места, на които да изпиете по едно

Бар, направен от скелети

Оскарът, който "Пришълецът” на Ридли Скот спечели за специалните си ефекти, не е нищо в сравнение с бара, направен от скелети. Той се намира в музей в Швейцария и определено е едно от най-странните места, за които сме чували. Все пак не сме сигурни дали на всеки ще му е приятно да седи на стол, направен от тазобедрени кости и гръбначни стълбове. Цялата тази картинка се допълва от странните йероглифи, гравирани на пода.

В дърво

Става дума за Baobab Tree Bar and Wine Cellar, който се намира в Южна Африка. Заведението представлява гигантска дупка в още по-грамаден баобаб и в него могат да се настанят само 15 души. По-интересното е, че мястото разполага с озвучителна система и винарска избра, така че да можете да се поглезите подобаващо. Ресторантът може да се похвали със своите 6000 години и с факта, че е преживял суша, гръмотевични бури и слонски набези.

2. Странни места, в които да отидете на парти

Магазин за ремонт на гуми

Ако не разбирате нищо от португалски език Borracharia ще ви прозвучи като добро име за готин нощен клуб. В никакъв случай обаче не не се опитвайте да поканите там Пеле, за да поиграете самба. Единственото, което можете да постигнете, е той да ви се изсмее и да се чуди какво правите на място, на което се поправят гуми. През нощта Borracharia обаче няма нищо общо с името си, а се превръща в страхотен нощен клуб, където се правят истински диви купони.

Бар, посветен на Depeche Mode

Феновете на Depeche Mode вече трябва да стягат багажа, защото в този бар ги очакват коктейли с имената на популярните песни на групата. Като започнем от "Personal Jesus” и завършим с "Matser and Servant”, всичко това може да ви причини зверско главоболие на следващия ден, но пък си заслужава. Докато вие се наливате с песните на Depeche Mode, на специално поставените екрани можете да гледате концертите на бандата и то денонощно.

3. Мястото, където трябва да карате ски

В средата на пустинята

Навън може да е 50 градуса, но в дубайския Mall of the Emirates спокойно можете да карате ски и сноуборд. Изкуственият ски курорт разполага с всички удобства на външните писти, включително лифтове и писти, така че нищо да не ви липсва. А докато вие летите с бясна скорот надолу, наоколо спокойно се разхождат истински пингвини.

4. Мястото, в което да се забавлявате

Хобитската къща

Може никога да не сте виждали Билбо Бегинс, но пък може да срещнете братята му в Hobbit House в Манила. Персоналът се състои от филипински джуджета, които се правят на хобити. Предупреждаваме ви, че в този бар високите хора може да получат болки в кръста, защото често трябва да се навеждат. Все пак барът си има и своите предимства - рок концерти и повече от 150 вида бира. Ако сте фенове на "Властелина на пръстените”, определено ще ви хареса.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


11 Dwight Yorke 21.05.2012 | 10:10
10 Иван Ангелов 21.05.2012 | 10:10
9 Jason Bourne 21.05.2012 | 10:10
8 Dwight Yorke 21.05.2012 | 10:09
Има много интересни места, а няма снимки!
7 Иван Ангелов 21.05.2012 | 10:08
Това съм го гледал отдавна.
6 Jason Bourne 21.05.2012 | 10:08
Старо :).
5 Панайот Траянов 21.05.2012 | 07:18
НОВИЯТ ПЕРФЕКТЕН ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ Е ВЕЧЕ ФАКТ. Предлага 50% от своите доходи. Трябва ви покана : Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=82856108 Покани приятелите си преди те да са го направили! WAZZUB е нова социална мрежа в търсачките като Google и Facebook, но с много повече съдържание: Това ще са 7 кутии.Поща, Търсачка, Новини, Социална мрежа, Видеопортал, Игри, Базар, Любими линкове. Всичко това ще бъде в една начална страница. 22май 2012 ще бъде деня на официалното представяне. Покани да се регистрират безплатно много хора, защото с един прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятели . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00 Всъщност WAZZUB (за разлика от други социални мрежи, които печелят милиарди долари, само защото ние компютърните потребители използваме техните услуги), предлага 50% от своите доходи на тези, които на този стартиращ етап , помогат за създаване на мрежа от потребители. WAZZUB е първият проект в световен мащаб, който дели печалбата си! Изглежда невероятно, но всичко е вярно! WAZZUB е създадена като експеримент през 2007 г., с над 3,5 милиона долара, вече инвестирани. Това е първата глобална общност, която ще плати на своите потребители , само заради избор си: www.perfectinter.net като тяхна първа страница (HOMEPAGE). Денят за плащане остава 15 юни 2012 на всички, които са се регистрирали и имат повече от 3 поканени човека. $Factor ще се трупа до 22май. След 22май ще започнете да събирате "Deal points". Тези "точки за сделка" ще бъдат разменяни срещу стоки, услуги, отстъпки и др. от базара на WAZZUB. "Точките за сделка" ще се трупат всеки месец въз основа на това колко хора сте поканили. Така че, може да натрупате точки за няколко месеца и да ги размените за нещо, което желаете. Членовете регистрирани преди 22май освен доларфактор ще трупат и "dealpoints". Тези които се регистрират след това ще имат само "dealpoints', но също ще ги трупат всеки месец, като заплата. След 22май, когато приключи трупането на $Factora в личния профил на всеки ще има информация за неговия фактор и за начините, по които иска да му бъде плащано.Там ще се попълнят данните за Pаypal, Allertpay, банкова сметка - кой каквото има. Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=82856108
4 Marcellus Centurion 20.05.2012 | 19:18
Едната от идеите ми припомни за Hard Rock Caffe.
3 Dani Danii 20.05.2012 | 18:54
Бих посетила "Аквариум"
2 станимир славев 20.05.2012 | 17:22
Това с барът посветен на Depeche Mode,ми харесва.Малко ми е далече,но все някога смятам да го посетя.
1 еми илиева 20.05.2012 | 17:18
Да ям в ресторант птиличащ на тоалетна,не би ми дошло на ум!

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.12...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.65
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.