Ще ядат ли французите отново българско мляко и лютеница

Българските продукти имат потенциал да се завърнат на френския пазар, смята министър Димитър Греков

по статията работи: Георги Георгиев | 22.02.2014 | 14:43

Българските продукти имат потенциал да се завърнат на френския пазар, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на откриването на българския щанд на Международния салон по земеделие SIA 2014 в Париж.

Греков коментира, че е необходима по-голяма реклама на нашите храни и вина, защото те притежават отлични вкусови качества, които се предпочитат в световен мащаб. Той заяви, че за съжаление българските продукти все още не са достатъчно разпознаваеми и затова трябва да се работи за по-активното популяризиране на наши емблематични стоки.

България се представя за четвърти път на престижното международно изложение.

Тази година щандът е разположен на 62 кв. м. и на него се представят 11 фирми с месни и млечни продукти, вина и козметични продукти от розово масло. За първи път в изложението се представят производители на биологичен сок от арония и вино от арония. Сред българските продукти присъстват и традиционната българска лютеница и чубрица.

"Отчита се напредък в търсенето на български храни и вина от френските потребители”, посочи Н. Пр. Ангел Чолаков посланик на България във Франция, който участваше в официалното откриване на българския щанд. Той коментира, че с участието си в изложението България открива и много нови партньори в международен план.

Министър Греков коментира, че благодарение на Министерство на земеделието и храните, което за четвърти път организира присъствието на български фирми на международното изложение, се отчита ръст в интереса на европейските потребители към нашите стоки.

В рамките на изложението министър Греков проведе среща с генералния директор на Националната служба за земеделски и морски продукти на Франция (ФРАНС АГРИ МЕР) Ерик Ален, на която присъства френския съветник на българския министър Стефан Робер.

Там българският министър е предложил служител на Министерство на земеделието и храните да проведе едномесечно обучение във ФРАНС АГРИ МЕР. Предложението на министър Греков бе прието от Ерик Ален.

По време на срещата двамата обсъдиха съвместното сътрудничество между България и Франция в областта на земеделието. 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


2 Viktor Qnchev 22.02.2014 | 19:54
да ядат,да ядат ;)
1 Andrei Stoichev 22.02.2014 | 19:49
тя пък една лютеница купешката...

ТВ програма

Кино

  • Сега Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории /п/
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • 14:15 Книга на книгите анимационен филм
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците" - комедийно шоу /п./
  • 13:30 "Присъда" - сериал, с.2, еп.36 /п./
  • 15:00 Премиера: "Плен" - сериал, с.1,...
  • 16:00 Премиера: "Моите братя и сестри" -...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Лабиринт към щастието" (премиера)...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.