Доган сдаде лидерския пост

"Този път решението ми е категорично"

по статията работи: Кремена Бедерева | 19.01.2013 | 17:13  13 Виж всички снимки

Лидерът на ДПС Ахмед Доган подаде оставка като председател на партията.

Това се случи по време на VIII-я Национална конференция на ДПС, която се провежда в София.

"Този път решението ми е категорично. Предлагам за председател на ДПС кандидатурата на г-н Лютви Местан. Основанията ми се следните - той се изгради и утвърди като парламенталист, като един от най-добрите трибуни на партията", се казва в доклада на Ахмед Доган.

Лидерът на ДПС пристигна в НДК точно в 11.30 часа. Конференцията започна с химна на България, след който зазвуча Одата на радостта.

Към 12.20 часа, докато чете доклада си, Ахмед Доган бе нападнат от мъж, който насочи газов пистолет срещу него. Нападателят бе повален на земята, а лидерът на ДПС остана невредим.

Конференцията бе прекъсната за повече от 2 часа.

Фелиз Хюсменова продължи да чете доклада на Ахмед Доган, който бе прекъснат заради покушението.

Тя започна четено на доклада отначало.

"Правя това с дълбокото осъзнаване от необходимостта от подобен акт в името на свободата и развитието на ДПС. Изтърканите клишета за профила на ДПС се въртят около идеята за партия от лидерски тип – това е вярно само за непросветени. ДПС е много повече от това. Моята роля се свежда до шанса на живота ми да дам първия тласък за развитието на ДПС. Благодаря на всички, че ме удостоихте с това призвание. След първия тласък ДПС и лидерът се създаваха взаимно. В тази сложна симетрия, във взаимното развитие се крие част от тайната за успехите на ДПС през последните десетилетия", се казваше в доклада на Доган, който бе прочетен от зам.-председателя на ДПС Фелиз Хюсменова.

"ДПС е другото мое аз. Затова няма къде и как да избягам от него и не искам, защото ДПС е 28 години от живота ми. Оставам посветен с и на каузата ДПС. Но може с общи усилия да променим оптиката на обществото и образите на ДПС и лидера, за да дадем на колективното тяло на демокрацията по-висок праг на развитие.

Благодаря за доверието, с което ме удостоихте десетилетия наред. Благодаря на репресираните, че рискуваха живота си с надеждата за по-голяма свобода и сигурност на следващото поколение. Благодаря на младежите, че превърнаха ДПС в свой начин на живот.

Благодаря на всичките ни противници за усилията им да поддържат имунната ни система на високо равнище. Благодарен съм на цялата членска маса и на нашите избиратели. ДПС се превърна във визия за по-добър живот.

Българските либерали трябва да покажат - как трябва да се сменя председателят на партията.
От тази година влизаме в петгодишен цикъл на избори, България се включва в нов цикъл на промени в гражданското общество. Апелирам към целия партиен актив - да подкрепим господин Лютви Местан", се казва в доклада.

"Когато се запознах с обвиненията срещу 11-те имами, се стреснах. Те бяха обвинени по същите членове от глава 1 на НК, по които бях обвинен аз, по време на тоталитарния режим", се казваше преди да обяви, че се оттегля от поста на лидер на партия в доклада на лидера на ДПС Ахмед Доган.

"Най-странното беше, че в съдържанието на обвинението основните аргументи бяха изфабрикувани на базата на допускането, че по-различната интерпретация на кораничните текстове води до застрашаването на националната сигурност. Благодаря на европейските либерали за разбирането и подкрепата по този казус на либерален форум в Дъблин. Това е произвол на държавата спрямо правата и свободите на гражданите", пишеше още в доклада, който четеше Фелиз Хюсменова.

Парламентарни избори 2013 г. трябва да имат за основна цел спасяване на демокрацията. Дори и с цената на непризнаване на изборните резултати. Защото от гледна точка на изборния закон, приет самосиндикално от управляващите, е важно кой брои бюлетините”, пишеше още в доклада.

Според доклада на Доган българският бизнес е на колене и няма сигурност и предприемаческа мотивация. В доклада се представят стратегическите приоритети за България според ДПС – чиста екосреда, биоземеделие, модерни методи за съхранение и преработка, възстановителен и здравен туризъм. Докладът на Доган поставя и въпроса за етно-религиозните малцинства в Югоизточна Европа и по-точно – на Балканите.

"Очевидно е, че икономическата криза катализира чувството за историческа справедливост, както и за лични архетипове за разломи в Историческото време”, пише още в доклада на Ахмед Доган.

Изборът на председател на партията ще се състои по-късно днес на закрито заседание.

Слухът за напускането на Доган плъзна още вчера, като депутатите от движението избягваха вътрешнопартийни въпроси, като нито потвърждаваха, нито отричаха това.

На последните няколко конференции Доган направи заявки, че това е последният му мандат като лидер на ДПС и че ще се отдаде на научна работа, което никога не се е сбъдвало.

Сега той бе номиниран за лидер от цели 23 областни организации на движението.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


4 Anastasiq Dimitrova 20.01.2013 | 17:18
http://iq.tochica.com/r/2099/ --- Проверете нивото на Вашата интелигентност с най-добрия IQ тест за България! ;}>>.
3 Николай Ганев 20.01.2013 | 01:24
Няколко политически партии вече се опитват да , коментират, че нападението срещу Ахмет Доган, било театър. Ами, разбира се, че е театър господа политици, това го разбират и децата от детската градина, дори и онези дето гласувахте да тръгват на училище от 4 г. Само, че така ли не се намери поне един читав сценарист та да им го скалъпи този театър малко по сносно. То бива некадърност, то бива ама пък чак толкова не бива! Та то си беше като играта на децата, на стражари и апаши. Друго искам да попитам аз набедените български политици. Защо допуснаха тази незаконна етническа партия, която е в разрез дори и с конституцията на Р.България , да си разиграва кончето години наред и да си прави каквото си иска, необезпокоявана от никого. Ако политиците не могат да ми отговорят, аз мога да им кажа защо и не само аз, а почти целият български народ. Дори великият български писател Алеко Константинов го е знаел навремето "КЕЛЕПИРЕЦА" И това физкултурниче Цветанов да ми говори, че коментарите, за сценарий са провокация, показва колко далече е от полицейската работа. Та то не само, че миришe, то направо си вунти на театър, а той …….!!!!!!!! Каквото и да направете вече е късно г-да некадърни политици, за пореден път допуснахте тази престъпна организация(партия) да окепази името на страната ни пред света, като изигра нескопосания, но ефектен театър и показа на света, колко "потиснати" са и как се " нарушават" техните права и свободи и как в една европейска държава може безпроблемно да бъде извършено покушение на един лидер. Е……, честито да Ви е г-да политици, Вие сте в началото на беритбата на плодовете на вашата сбъркана, корупцьона политика, политика основаваща се на лични облаги и забогатяване. Искам да декларирам, че не съм член на нито една политическа партия и не защитавам ничий интереси. Аз съм само един обикновен българин, живеещ в турска България. P.S. Стресни се племе, закъсняло Живейш ли, мреш ли, ти не знаеш! След теб потомство иде цяло- Какво ще да му завещаеш? Иван Вазов
2 Ивайло Петров 19.01.2013 | 21:51
Октай (момчето, което нападна Доган) си изпя всичко! Бил е подкупен с 5000 лева, за да изсценира атентата! Вижте и клипчето тук – http://bit.ly/VWtcGP
1 еми илиева 19.01.2013 | 17:39
Предизборен театър!Аферим машшалла !

ТВ програма

Кино

  • Сега Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:30 Избори 2024: Предизборни репортажи
  • 21:00 История.bg
  • 22:00 Любов в окови 4 тв филм /10 епизод/
  • 23:00 По света и у нас
  • 23:25 Да надживееш Ескобар тв филм /57...
  • 00:15 Рецепта за култура токшоу с Юрий...
  • Сега bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Кой да знае?" - куиз шоу с водещ...
  • 22:00 bTV Новините - късна емисия
  • 22:30 "Под наблюдение" - сериал, с.2, еп.1
  • 23:30 "Под прикритие" - сериал, с.2, еп.10
  • 00:40 "Закон и ред: Специални...
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • Сега Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Черешката на тортата" (нов сезон)...
  • 21:00 "Магнум" (премиера) - сериал, сезон...
  • 22:00 Новините на NOVA
  • 22:30 "Новобранецът" (премиера) - сериал,...
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 3
  • 01:20 "Роко Скиавоне" - сериал, сезон 1
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.